Sydindien rundrejse med egen chauffør – oplevelser, udfordringer og anbefalinger

Da vi planlægger vores 6 ugers rundrejse i Indien, går tankerne selvfølgelig også på at opleve Sydindien og meget gerne også Keralas backwaters.

Det er nemt at sammensætte rejsen imellem de større byer nordpå med fly og tog, men det blev lige en større udfordring at komme rundt til alt det vi gerne ville se i Sydindien.

Jeg undersøgte mulighederne og fandt frem til, at det nok ville være godt med en bil med chauffør (for vi skulle absolut ikke køre selv – og det vil vi heller ikke anbefale dig)

Selvom det er muligt at finde mange websites, der tilbyder biler med chauffører, så er de virkelig dårlige til at svare tilbage. Og den udfordring havde vi med mange sider, så det var virkelig svært at planlægge.

Istedet fandt vi to lokale rejsekontorer, hvoraf den ene svarede med det samme – og i mine øjne var det super service, så dem ”arbejdede” vi videre med.

LÆS OGSÅ: Sådan søger du visum til Indien online

Teplantager i Munnar

Planlægning af vores lille Sydindien rundrejse

Kenneth og jeg er store naturmennesker. Vi elsker at gå igennem tætte jungler, komme tæt på dyreliv og opleve naturens kræfter med ild og vand.

Derfor sammensatte jeg en grov skitse med nationalparker, vandfald og meget natur, som vi ønskede at komme forbi.

Jeg sendte mails til vores indiske ”rejserådgiver” med ønsker til hvad vi var interesseret i og hvad der var vigtigst for os at se på vores Sydindien rundrejse.

Vi skrev frem og tilbage, (for jeg kan jo ikke selv lade være med at undersøge en masse), så vores ”rejserådgiver” kunne få lavet en plan med hoteller og rute, som vi var tilfredse med.

Desværre er det sådan i Indien at du ikke altid får det, du køber… det lærte vi på denne tur.

Så du kommer her med på vores plan, dag for dag, hvad vi oplevede af eventyr og hvad vi havde af udfordringer.

Derudover kan du til allersidst finde lidt anbefalinger til dig. Alt det som vi vil gøre anderledes hvis det skulle ske at vi tog turen igen. Du finder også nogle anbefalinger og links som vi tænker du kan bruge, hvis du overvejer en rundrejse i Sydindien.

Sydindien rundrejse

Vores oplevelser i Sydindien

DAG 1 – På byrundtur i Mysore

Dette stod i vores rejseplan: “After arrival at Mysore airport/ Railway Station, our driver will pick you and take to the hotel. After, the driver will take you to Mysore Palace. Mysore is commonly described as the ‘City of Palaces’, and there are seven palaces including this one. After that our driver will take you to Chamundi Hills, the Chamundeshwari Temple sits atop the main hill. The main hill itself features an ancient stone stairway of 1,008 steps leading to its summit. After that you can go for shopping, tasting Mysore delicacies and over-night stay at hotel in Mysore”

Sådan blev vores dag:

Da vi ankom til Mysore dagen forinden, blev vi i stedet hentet på vores hotel af vores chauffør, Sunil. Han var en meget stille og ydmyg mand, som ikke kunne meget engelsk.

Men vi lærte hinanden at kende undervejs.

Han tog os først op til bakkerne omkring Mysore. Han standsede ved et lille alter ved vejkanten og sagde vi var ved templet. Men nej, det troede vi simpelthen ikke på.

Efter at han havde spurgt et par folk på vejen, fandt han omsider det rigtige tempel. Det var fint… vi gik ikke indenfor, for der var en lang kø og af en eller anden grund sagde Sunil også at vi ikke skulle gå ind.

Tempel i Mysore

Så vi kørte ned af bjerget igen og kørte til Mysore Palace. Det er et rigtig fint sted, hvor vi kunne komme ind og gå i de flotte dekorerede rum og i den pæne velholdte have.

Det sidste blev et marked vi ønskede at fare lidt vild i. Vi havde tidligere på dagen spurgt Sunil om han kendte til noget marked, men nej, det gjorde han ikke.

Vi måtte tage sagen i egen hånd og researchede lidt på Google, fandt et spændende marked og bad om at blive kørt dertil.

Vores første dag med Sunil var ikke super… vi fik en idé om at han ikke kendte til området, så vi var spændt på hvordan resten af vores Sydindien rundrejse ville blive.

Mysore Palace i Sydindien
Mysore Palace indvendig

Da vi sluttede dagen, siger godnat til Sunil og fortæller at vi glæder os til Kabini River i morgen. Ser han mærkelig på os og siger ”no no, go to Sultan Battery”

Åh nej…

Vores hotelmutter måtte oversætte og fortælle at vi, i vores rejseplan, skulle til Kabini River og derefter til Sultan Battery.

Vores to nætter i Mysore:
(Links er reklamelinks)

Bookede selv 1 nat på Xcel Luxury Hotel Apartments

Med i rejseplan: 1 nat på SUNFLOWER HOTEL

Marked i Mysore
Vi elsker at fare vild på lokale markeder.

DAG 2 – Vores chauffør kendte slet ikke til vores rute!

Dette stod i vores rejseplan: “After breakfast from the hotel, you can proceed to Kabini. At Kabini you can enjoy a jeep safari and a boat safari amidst the lush greenery of Kabini and explore the senernity of Backwaters Wildlife Sanctuary. Get a chance to see a herd of elephants crossing the river during the Jeep safari. After drive to hotel in Sultan Battery”

Sådan blev vores dag:

Vi møder Sunil om morgenen og han er stadig lidt et spørgsmåltegn omkring vores rejseplan, som han åbenbart slet ikke har fået.

Han har blot fået et papir med hvilke steder vi skal til og hvilke hoteller vi skal bo på.

Så du kan nok forestille dig hvilke udfordringer vi havde denne dag med en chauffør som ikke kender vores rejseplan og ikke kender til området han skal køre i.

Vi vil gerne afsløre… vi kom aldrig til Kabini River. Vi nød ikke nogen jeep eller båd tur. Og vi havde ingen chance for at se elefanter.

Sunil kørte først til Nagarahole Nationalpark, som var en kæmpe omvej, men som bestemt godt kunne have været et godt alternativ, men den var lukket. Eller det vil sige, at parken kun kører jeep ture tidligt om morgenen og senere på eftermiddagen.

Naragahole Nationalpark
Indgangen til Naragahole Nationalpark

Han forsøgte derefter at taste en masse ind på sin GPS, men han kørte i helt forkerte retninger. Han sagde et par gange ”This is Kabini River”, men vi blev ved spørge ”hvor er bådene – hvor er jeepene?” Så fik vi bare et ”not possible”.

Dagen satte godt nok min tålmodighed lidt på prøve. Og til sidst gav jeg op og bad ham om at køre os til vores hotel.

Vi ankom til vores hotel i silende regn, men det var det første hotel på vores rejse i Indien, hvor vi boede omringet af junglelignende træer og hvor vi havde en udsigt til noget grønt.

Det var lige os og det fik i den grad gjort humøret lidt bedre.

(Reklamelink)
Hotel i rejseplan:
RAINDROPS RESORT

Kabini River - Sydindien rundrejse
Kabini River ?!

Tag med os på eventyr!

Tilmeld dig vores rejseunivers, hvor vi skriver om rejser, oplevelser, udfordringer på rejser og mange andre spændende rejserelateret ting.
Vi rejser ud 2-3 gange om året i et par måneder til forskellige steder i verden.
Så kom med ud på eventyr!

Day 3 – Ud og opleve dyrelivet

Dette stod i vores rejseplan: “After breakfast from the hotel, you can explore Bandipur National Park or Mudumalai National Park. Get a chance to see elephants and other animals from the Jeep safari. Stay at same hotel in Sultan Battery”

Sådan blev vores dag:

Efter at have spurgt vores ”rejserådgiver” om hvilken park han ville anbefale, uden at have fået noget svar. Så var vi lidt på egen hånd.

Men så alligevel ikke. Efter vores meget store omvej i går, hvor vi faktisk kørte igennem Bandipur Nationalpark, så besluttede vi (for ikke at køre den samme rute igen) at tage til Mudumalai Nationalpark.

Så vi stod virkelig tidlig op og kørte en times tid ned til parken.

Vi bestilte en gypsy jeep, som vi delte med en indisk familie på tre. Det var en god måde at spare lidt.

Det blev heldigvis en god oplevelse i nationalparken. Der var masser af dyreliv, såsom hjorte, aber og efter en halv times tid fandt vi også en lille elefantfamilie.

Elefanter i Mudumalai Nationalpark
Elefant i Mudumalai Nationalpark

Tilbage til hotellet snuppede vi lidt let frokost. Sunil spurgte om vi ville ud og se noget mere – evt. nogle grotter.

Vi tog ud til grotterne – som kun var én lille grotte. Den var ikke noget specielt, men Kenneth synes det var det hele værd, kun fordi vi skulle klatre på kæmpe store sten og igennem små åbninger for at komme op til den.

(Reklamelink)
Hotel i rejseplan:
RAINDROPS RESORT  

Grottebesøg på Sydindien rundrejse
Indskriptioner i grotte

DAG 4 – Meget lang køredag

Dette stod i vores rejseplan: “After breakfast long drive. Maybe stop for viewpoints, waterfall or national park on the way. Over-night stay at hotel in Athirapilly”

Sådan blev vores dag:

Vi startede vores lange køredag kl 9. og var fremme kl. 17 og vi holdte kun pauser ved tankstationer for at komme på toilet eller ved små købmænd for at købe lidt snacks og drikkevarer.

Det var Langfredag, så vi kom forbi mange små samfund, hvor der blev fejret noget. I hvert fald stod der en masse mennesker og en meget udsmykket elefant ved forskellige templer.

Vi antager den bare som en rejsedag.

(Reklamelink)
Hotel i rejseplan: RAINLAND RESORT

Pyntet elefant
Pyntet elefant i Sydindien

DAG 5 – Vores første vandfald på rejsen

Dette stod i vores rejseplan: “After breakfast explore Athirapilly. Known famously for the slew of rivers that flow through the place and the waterfalls, the tourist destination is a haven for nature lovers who want to soak in beauty and tranquility. Explore Thumboormuzhi Butterfly Garden, Thottapura View Point, Elephant zone and beautiful waterfalls. Stay at same hotel in Athirapilly”

Sådan blev vores dag:

Vi startede dagen med at køre til Athirappilly vandfaldene, de var super smukke. Der er tre fald som falder næsten 25 meter.

Det var skønt bare at sidde og nyde dem og naturen.

Efter disse kørte vi videre til Vazhachal vandfaldet. Det var flot på sin egen måde og med jungle i bagrunden var det en rigtig fin udsigt. 

Sydindien rundrejse - Athirapilly vandfald
Vazhachal vandfald i Athirapilly

Dog kunne vi ikke sætte os og nyde naturen, da du går via en gangbro der er bygget langs bredden. På din ene side har du den fantastiske natur og floden og på din anden side bor der indere i træhytter på støvet grund og med vasketøj hængende overalt.

Vi oplevede at et par indermænd kom og spurgte om vi ønskede guide og om vi ville ind og tage billeder med deres familier. Så forsvinder charmen lidt fra sådan et ellers virkelig smukt område. 

Vi kom aldrig til Thottapura view point. Om det var fordi Sunil ikke gad at køre de 30 km/1 time mere kun for en udsigt, fik vi aldrig svar på. For han sagde bare at vejen var lukket. Og derfor kom vi heller ikke tættere på Elephant zonen.

Vores besøg i sommerfuglehaven rykkede han til dagen efter, da han sagde det kunne blive et stop på vej mod næste destination.

Så vi var tidlig tilbage på vores hotel. Vi overvejede et øjeblik at hoppe i poolen, men den var godt grøn, så vi sprang over og nød bare hotellets topterrasse, spillede lidt kort og fik en smuk solnedgang.

(Reklamelink)
Hotel i rejseplan: RAINLAND RESORT

Solnedgang i Athirapilly

DAG 6 – Grønne teplantager så langt øjet rækker

Dette stod i vores rejseplan: ”After breakfast drive to Munnar. First location in Munnar is Eravikulam national park. After the visiting the Eravikulam national park and Nayamakad waterfall the driver will take you to the Munnar tea museum. Tea has played an integral part in the history of Munnar. The plantations played a huge role in attracting people to the area.”

Sådan blev vores dag:

Vi kørte fra Athirappilly fra morgenen og vi havde besluttet ikke at give sommerfuglehaven et visit, da vi kunne se på nettet at den primært var for børnefamilier.

Så vi kørte bare mod Munnar, som var næste destination på vores Sydindien rundrejse.

Ved et lille stop på vejen havde Sunil pludselig fundet et masse brochurer frem med forskellige udflugter. Elefantridning, jeep ture, adventure parks og meget mere.

Vi kunne se at han var kommet i mere velkendt ”farvand”.

Han spurgte os flere gange om vi skulle ud på nogle udflugter, men vi var mere fokuseret på vores program. Han sagde at det kunne nås i morgen.

Så vi tog en jeep tur. Det mest spændende på turen var de to vandfald – selvom de var ret små. Derudover var der en almindelig lille hængebro, en dæmning, et picnic spot og et udsigtsstop på turen.

Vi havde lidt svært ved at være imponeret over stederne. Hvad der imponerede os var naturen vi kørte igennem. Store flotte kardamomme planter, flotte tebuske der stod som var de skåret til, kombineret med palmer og tætte skovområder. 

Men på sådan en tur er der ingen dyr – utrolig nok.

Jeeptur på Sydindien rundrejse
Vandfald nær Munnar
Dæmning i Sydindien
Hængebro nær Munnar

Derudover så stoppede Sunil også ved en SPICE GARDEN. De er meget populære på disse kanter.
Problemet med lige der hvor han stoppede, var lige præcis hvor alle chauffører stoppede  – og fik deres turister ind.

Vi stod ud af bilen, men i samme sekund blev vi omringet af 10 ”guider” der gerne ville guide os rundt i haven. Da vi ikke kunne komme ind uden guide, sagde vi pænt nej tak og gik tilbage bilen igen.

Det blev simpelthen for turistet til os.
(Og faktisk havde vi læst en masse reviews på google om at guiderne ikke har særlig meget viden om planter og krydderierne, men det mest handler om at sælge til sidst.)

Vi kørte til istedet bare hotellet, men hold da op en natur vi kørte igennem. Godt nok bare te -og kardemomme plantager, men hvor var der smukt.

Værelset havde en lækker grøn udsigt, men lå et stykke udenfor Munnar.

(Reklamelink)
Hotel i rejseplan: THE HEIGHTS

Teplantager i Sydindien

DAY 7 – Skuffende dag i Munnar

Dette stod i vores rejseplan: ”After breakfast on the second day the driver will pick-up from the hotel and take you to the Pothamedu View Point. Pothamedu View Point, situated 5 km off Munnar, is adorned with stretching hills and lush green mountains. One can witness the spectacular wide views of tea, coffee and cardamom plantations of the area. After visiting Pothamedu the driver will take you to the next destination which is Attukad Waterfalls. Attukad Waterfall is one of the most popular tourist destinations in Munnar, ideal for trekking and picnics. This captivating tourist attraction is surrounded by thick jungle and lush green terrains, which are reachable only through a wooden bridge. After visiting Attukad our driver will drop you at the hotel for the stay.”

Sådan blev vores dag:

Det første vores chauffør tager os til er Te Museet!
Vi ville gerne se museet, men der var nok meget af det, på vores program fra i går og i dag som var lidt vigtigere for os at se.

”Heldigt” for os så var Te museet lukket, da det var mandag. (burde vores chauffør ikke vide det, tænkte vi)

Dernæst kørte vi til Eravikulam Nationalpark og vi forstår godt hvorfor Sunil sagde vi kunne nå det hele på denne dag.

For denne nationalpark var en kæmpe skuffelse.

Eravikulam Nationalpark på Sydindien rundrejse
Eravikulam nationalpark

Først bliver du kørt med bus igennem de smukkeste te plantager for at ende ved en lille restaurant hvorfra du går på en asfalteret sti igennem grønne bakker.

Stien tager dig ca. 1 km ud, så kan du ikke komme længere og du går bare tilbage igen af samme vej.

Og så kan du være heldig at spotte en gedebuk i det indhegnede græsområde!

Det var faktisk den 10 minutters bus tur der gjorde størst indtryk her.

Resten på vores rejseplan fra i går og i dag så vi overhovedet ikke.
Sunil sagde at der ikke var vand i vandfaldene – men vi troede ikke helt på ham. Og han fandt aldrig de udsigtsposter der stod i vores rejseplan.

I stedet kørte han os til en blomsterhave, som var super fin, men mindede mest om en dansk planteskole. En dæmning – de har et eller andet med dæmninger som vi ikke helt deler interessen for og så kørte han os til et ekko-sted, som blot var ved bredden af en flod, hvor indere stod og forsøgte at få et ekko ud af deres råben.

Vi gik hurtigt igen.

(Reklamelink)
Hotel i rejseplan: THE HEIGHTS

Blomsterhave
Ekko spot

DAY 8 – Bedste oplevelse på hele vores Sydindien rundrejse

Dette stod i vores rejseplan: ”After having breakfast from hotel in the early morning proceed to Thekkady, nestled in the heart of the protected jungle area, the alluring Thekkady or Periyar Lake is famous for its wide varieties of wildlife, boat facilities are available. Check in to hotel and overnight stay at Thekkady”

Sådan blev vores dag:

Vi kørte fra Munnar ved 9-tiden og kørte direkte til næste mål, Periyar Nationalpark.

Periyar var vores sidste nationalpark på rejsen i Sydindien, så nu havde vi undersøgt mulighederne for hvordan vi kunne få en god dag i parken.

Alle der kommer til denne nationalpark tager en bådtur, det kunne vi godt fornemme.

Da vi ankom sagde vi til Sunil at vi ville ind og have en ”nature walk”, han smilede halvskævt og sagde ”not possible walk, only boat”

Men vi var heldigvis klogere denne gang. Vi fik vores Nature Walk med alt hvad det indebar af igler, bambusflåde, vilde dyr og voldsomt regnvejr.

Er du nysgerrig på vores bedste oplevelse i Sydindien, så læs endelig med når vi lister efter vilde elefanter i Periyar Nationalpark

(Reklamelink)
Hotel i rejseplan: ABAD GREEN FOREST LODGE

Bambusflåde i Periyar nationalpark
Sydindien rundrejse - Periyar nationalpark

DAG 9 – Spild af tid…

Dette stod i vores rejseplan: “After breakfast from the hotel, you will be going to Vagamon. Amidst dense vegetation and beautiful surroundings, Vagamon Falls is a famous picnic spot. The sight of the waterfall gushing down the slopes is a treat to the eyes and is a perfect attraction for nature lovers. You will witness the Vagamon Pine Forest, Vagamon Lake, Thangal Para, Kurisumala Ashram, Marmala Waterfall and Enjoy sunset in Mundakayam Ghat. In evening back to your hotel.”

Sådan blev vores dag:

Vi forberedte os på at skulle ud at se en masse smuk natur i dag.

Men intet af det der stod i vores rejseplan kom vi forbi. Ingenting. Når vi spurgte til det, fik vi nogle tåget svar, som ikke noget vand, for varmt og andre helt underlige svar.

Vi tænkte at fordi han stadig ikke havde modtaget vores rejseplan, så vidste han i princippet ikke hvor han skulle køre til. 

I stedet prøvede Sunil at få os på jeep ture og i adventureparker.

Vores jeep tur for et par dage siden imponerede os ikke meget og sådan som vi ved at inderne bruger deres ting indtil de går i stykker, så blev adventure parker med zip-lining, bungy jumps og lignende et stort nej tak.  

Vi kørte til et view point, men det var lidt tamt… undskyld. 

Så vi kørte bare til næste hotel. Heldigvis var det et lækkert værelse med god wifi, så vi kunne arbejde lidt, slappe af og spille lidt kort.

(Reklamelink)
Hotel i rejseplan: TEA TERRAIN RESORT & SPA

View point

DAY 10 – En tur på Keralas backwaters blev ødelagt af det lokale rejsekontor

Dette stod i vores rejseplan: After breakfast from the hotel, you will go directly to Alleppey, which is the main backwater in Kerala. Once you arrive at Alleppey you can directly going to the houseboat. The check-out time of houseboat is of 9AM on the next day. You can relax and enjoy the magnificent setting of beautiful; coconuts, fringed water, Paddy fields and can enjoy the man-made islands. Overnight stay at Houseboat.”

Sådan blev vores dag:

Uh, vi havde glædet os til denne dag. Jeg havde researchet rigtig meget på de forskellige husbåde og havde specifikt sendt billeder og beskrivelser til vores rejserådgiver af den husbåd med øvredæk vi ville have.

Det er meningen at husbådene lægger fra ved 12-tiden, så vi kørte i god tid, så vi kunne nå at få så meget tid på Keralas backwaters som muligt.

Ved ankomst til båden, nægtede jeg simpelthen at gå ombord. Det lignede ikke den båd som jeg havde sendt billeder af og som jeg havde fået bekræftet.

Husbåd i Kerala

Båden havde slet ikke et øvre dæk overhovedet.

Vi brugte 15-20 minutter på at kontakte rejsekontoret, hvorefter Sunil kørte os til en anden båd.

Ved næste båd begyndte jeg simpelthen at græde… jeg kunne ikke holde indere og ”deres måde at springe over hvor gærdet er lavest”, ud længere.

Jo, båden havde da øvre dæk, men den var slet ikke åben og deluxe som vi havde fået bekræftet og som stod i vores rejseplan.

Vi tog båden for vi var allerede en time bagud i vores backwater eventyr. Men når man får dårligere end normal og har booket deluxe, så bliver turen bare ikke som ønsket.

Husbåd
Mad ombord husbåd

Det eneste positive var, at vi blev serviceret godt og fik lækre måltider i Kerala style.

Vi forsøgte at nyde turen på vandet, men det var lidt svært, når jeg vidste hvad jeg havde bestilt og nu krampagtigt skulle sidde på spisebordsstole for at sidde udenfor.

Sydindien rundrejse - Keralas backwaters
Husbåd Keralas backwaters

DAY 11 – Her stopper festen…

Dette stod i vores rejseplan: Visit alleppy beach, local sightseeing, shopping, overnight stay at hotel”

Sådan blev vores dag:

Vi stoppede vores rejseplan her – og derefter stod den på ren afslapning.

For et par dage siden skrev vi til vores indiske rejserådgiver at vi stoppede rejsen på denne dag. Vi havde ellers flere kilometer der skulle køres, et visit i Kochi med overnatning og kørsel til lufthavnen.

Men vi var klar til afslapning. Ikke mere fuppen og ikke mere en rejseplan der ikke kunne følges.

Så vi sagde pænt farvel til Sunil og nød en lille uges tid ved stranden.

(Links er reklamelinks)
Først tog vi to nætter på HAVEN BEACH VILLA – en nat med i rejseplan – anden nat booket selv.

Dernæst kørte vi til Marari Sands og tog 3 nætter på et meget afsidesliggende hotel lige ned til stranden – SECLUDE KERALA

Marari Sands
Sydindien rundrejse solnedgang

Udover at rejseplanen ikke blev fulgt – så havde vi også udfordringer med betalingen…

Vores Sydindien rundrejse med det lokale rejsebureau kostede os 96.000 Rupees – ca. omregnet til 7.950 danske kroner.

Inkluderet i prisen havde vi hoteller med morgenmad, en deluxe båd med øvredæk (troede vi), en sedan bil med chauffør og alt hvad der omhandlede ham og bil, såsom måltider, overnatning, benzin, parkering m.m.

Vi bankoverførte 10.000 Rupees da vi bookede rejsen halvanden måned før afrejse og så ville de blot have resten senere.

Fint med os og vi tog afsted mod Indien. Vi skrev igen til rejsekontoret, hvornår vi skulle overføre resten og vi fik et ”when you are closer to Mysore”.

Da vi ramte Mysore for at starte vores Sydindien rundrejse, skrev vi til dem om vi skulle overføre resten, men der blev vi mødt af første irritation.

”You pay cash to driver” – var beskeden vi modtog.
Vi var lidt i chok. Han ville simpelthen have os til at betale kontant hvad der svarer til en gennemsnitlig inders indkomst – for 3 måneder.

Det blev et stort ”det kommer ikke til at ske” fra os og det er der 3 grunde til:

  1. For det første kunne vi kun hæve 10.000 Rupees pr. transaktion i indiske banker/hæveautomater. Dertil kommer der gebyrer til hver transaktion. Så vi ville slet ikke begynde at hæve så mange penge.
  2. Derudover så oplevede vi kun at automaterne spytter 500, 200, 100 sedler ud – kan du lige forstille dig hvilket pengebundt vi skulle være i besiddelse af.
  3. På nogle maskiner kan du se hvad andre hæver. Mange indere hævede kun 500, 800 og vi så en enkelt hæve 1500. Vi havde slet ikke lyst til at stå at vise at vi kunne hæve 10.000 x 9.
    .

Men han blev ved…

Indiske Rupees
Her er kun omkring 15-16.000 Rupees - svarende til ca. 1200-1300 kr.

Betalingen blev et stort cirkus

Inden vi startede turen fik han os til at hæve 10.000 Rupees, som vores chauffør skulle have. Vi tænkte at det var til benzin, mad m.m., så det gik vi med til.

Men han skrev flere gange efterfølgende ”Madam, please pay cash” og vi forsøgte at forklare ham at det ikke vil være en mulighed for os.

Vi forlangte at tale med hans manager, som vi fik en lavet en aftale med. Vi kunne betale resten af turen med kreditkort på et af hotellerne på ruten, som de har et godt samarbejde med.

Så fik vi endelig lidt ro på den front – troede vi – men nej, vores rejserådgiver blev simpelthen ved. ”Madam, please pay cash” eller ”Madam, you pay this hotel”.

Nøj, vi var trætte af det til sidst.

Først på dag 7, da vi ramte det hotel vi havde aftalt med manageren at betale på, fik vi fred.

Da vi efterfølgende spurgte til at slette de sidste to dage af vores rejseplan og ændre vores sidste nat, blev der stille. Så den måtte vi booke selv.

Men vores husbåd-oplevelse satte prikken over i´et for os og vi skrev til rejsekontoret at vi ville have en refundering.

Du kan nok regne ud at vi selvfølgelig intet har hørt fra dem… og nu hvor Indien er lagt på hylden, så kan vi kun advare mod at bruge KSA Tours and Travel i Indien.

Fortvivl ej over vores oplevelser

Ja, vi havde nogle virkelig dumme udfordringer på vores rejse, men vi vil bestemt ikke skyde Sydindien ned.

For hvis vi ser bort fra en inkompetent rejserådgiver, manglende kommunikation mellem chauffør og rejsekontoret, samt manglende info om betalingen og alle de andre ting der var i vejen. Så var og er Sydindien et rigtig smukt område med lidt dyreliv at se i nationalparkerne og en masse flot natur.

Så selvfølgelig skal du afsted til Sydindien – der skal bare lidt planlægning til.

Vi ønsker at hjælpe dig til at få en skøn rejse i Indien og derfor kan du finde en masse anbefalinger nedenfor, hvordan din rejse til Sydindien kunne blive til en god vellykket rundrejse.

LÆS OGSÅ: Hvad koster en rejse til Indien? – Her er vores rejsebudget for Indien

Teplantager i Munnar

Vores anbefalinger til dig der vil opleve det smukke Sydindien

Chauffør og bil på rundrejse i Sydindien

Det har været perfekt at have en bil med chauffør i det sydlige Indien.

Vi kom godt rundt og så meget, men vi var bare ikke forberedt på hvor meget vi selv skulle researche, vi havde jo en indisk rejserådgiver og en indisk chauffør – de måtte da om nogen, kende områderne bedre end os… men nej, regn ikke med det!

Hvis du er ligesom os og godt vil booke hoteller selv og researche hvor du vil køres til, så har vi to chauffører som vil blive mere end glade for at køre dig fra A-B.

Vi har Whatsapp nummer til:

Vores chauffør, Sunil. Han kørte meget pænt efter indisk standard. Han er meget stille og meget ydmyg. Er ikke super til engelsk, men lidt forstår han dog. Tror han sagde det ville koste omkring 2700 Rupees for ham pr. dag – det er ca. 220 kr om dagen. Det er inklusiv benzin, told m.m. (Han sov stort set i bilen, da vi kørte rundt med ham – det skal du vende dig til.)

Sebastian, som vi brugte som chauffør de sidste dage ved stranden og til lufthavnen. Han er en hyggelig mand som lige havde etableret sit eget lille selskab, hvor han også kører rundt flere dage med turister. Han sagde omkring 2500 Rupees pr. dag – ca. 205 kr om dagen. Men så snakkede han om et rabat system, jo flere dage, jo billigere… tror vi – han var meget ivrig for at fortælle en masse. Han var lidt bedre til engelsk.

Men skriv til os, så kan vi sende dig deres whatsapp numre.
(Tror desværre kun de kører i det sydlige Indien – det fik selvfølgelig ikke spurgt dem til)

Med bil og chauffør på Sydindien rundrejse

Anbefaling til booking af husbåd til Keralas backwaters

Der er en del steder du faktisk kan booke en husbåd bl.a. også på Booking.com. (reklamelink)
(Søg på Alappuzha og dine datoer. Derefter går du ned og finder både i “type af overnatningssted”)

Desværre, da vi kiggede på husbåde var der kun omkring 3 uger til afrejse og rigtig mange husbåde var udsolgte (måske også fordi det var lige i påsken). Og kun derfor gik vi til et lokalt rejsekontor, som kunne love os den type båd vi ønskede.
(Det kunne de så ikke alligevel)

Hvis du er i bedre tid end os, kan du måske have bedre held med ledigheden på husbådene.

Imellem de mange links på nettet, hvor du kan finde husbåde, så har vi kun hørt og læst gode ting om alleppeyhouseboatclub.

Anbefaling og link er her givet videre…

Opsummering og andre ting der kan gøre dit Sydindien eventyr til det bedste:

  • Book hoteller selv og book enten Sunil eller Sebastian til at køre dig rundt.
  • Book selv husbåd på nettet og husk at få bekræftelse og telefonnummer til båden.
  • Research hvad der er muligt i nationalparkerne på nettet – spørg ikke hoteller eller chauffør – inderne kender meget lidt til deres eget land.
  • Spice gardens, der er rigtig mange omkring Munnar og Thekkady. Hvis du spørger chaufføren, tager han dig til de mest turistede. Research på nettet og fortæl ham hvor han skal køre til.
  • Undersøg hvad du vil se. Research om der er vand i vandfaldene på det tidspunkt du rejser. Kræv at du vil køres ud og se tingene med egne øjne.
Keralas backwater

Allervigtigst på en rejse til Indien generelt

På en rejse til Indien er det bare vigtigt at have wifi… hele tiden. Medmindre du selvfølgelig er den store eventyrer og har mulighed for at give penge ud til højre og venstre.

Det at vi havde wifi hjalp os med at få ro i maven (kunne se vi var på rette vej), spare penge og havde også mulighed for at hjælpe tuktuks i rigtig retning. (Var dog ikke så heldig med Sunil og vores tur til Kabini River) 🙁

Du kan læse mere her, hvorfor wifi i Indien er en god idé

Sådan kan du få wifi på din rejse til Sydindien.

Vi taler ikke om at logge på hotellernes wifi rundt på rejsen, men at have eller kunne tænde for wifi overalt.

Det første du skal gøre når du lander i en lufthavn i Indien er at finde AirTel inden udgangen og købe et sim-kort. Det skal du have registreret inden for et par timer og det er der ingen problemer i. 

Der er to måder du kan gøre bruge af sim-kortet.

Den første er som de fleste unge mennesker nok gør – at sætte sim-kortet i din telefon. Nogle telefoner kan indeholde to sim-kort, så der kan skiftes mellem dem… vi ved det faktisk ikke hvordan det fungerer, for vi bruger løsning to.

Den anden løsning er at købe en Pocket wifi  (reklamelink) inden din rejse. Vi blev virkelig fans af denne på vores rejse. Når du registrerer sim-kortet skal du lige bruge din telefon, men når det er gjort kan du sætte sim-kortet over i pocket wifi´en og du kan tænde den som et mobilt hotspot overalt. På gaden, en restaurant eller hvor du har behov. Måske også når du står og skal kontakte din husbåd 😉
Og så har du bare din normale telefon som du plejer. 

Pocket wifi til Indien

Jo, det er rigtig at du ikke kan bruge det indiske telefonnummer, når du sætter sim-kortet i pocket wifi´en, men hvad skal du bruge det til?

Whatsapp er MEGET udbredt i Indien og du kan jo skrive (og ringe) med alle numre via wifi, så du behøver ikke et indisk nummer. (Med mindre du skal booke togbilletter, men det er en helt anden udfordring)

Men hvis du vil læse mere om vores oplevelser med pocket wifi, så kan du læse med her –> Hvorfor wifi i Indien er vigtig og hvordan du har det tilgængeligt 24/7

Vi håber at vores rejseplan, oplevelser og anbefalinger fra vores Sydindien rundrejse, kan give dig inspiration til en skøn rejse, men hvor du selvfølgelig har styr på alt.  
Hvis du har spørgsmål til Sydindien eller bare synes at denne post var nyttig og brugbar, så skriv os en kommentar nedenfor – vi vil meget gerne høre fra dig.

Del gerne denne post på din:

Find mere om spændende Indien her:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *