Stor rejseguide til Indiens hovedstad – sikkerhed, hoteller og seværdigheder i Delhi
Indiens hovedstad, Delhi, er nok en storby vi vil anbefale alle at besøge – bare én enkelt gang i livet.
Med en befolkning på næsten 33 millioner mennesker og et areal på næsten 1.500 kvadratkilometer er det ikke bare en af de folkerigeste og største byer i Indien, men i hele verden.
Så snart du sætter foden udenfor lufthavnen i Delhi, kan du fornemme en elektrisk og kaotisk energi, der følger dig helt ind i de små gyder i Old Delhi.
Åh ja, dér er lige en forvirring vi skal have styr på. Delhi er en stor sammensmeltet by af New Delhi, Old Delhi og alle de andre Delhi-bydele, som ikke hedder noget med Delhi.
Byen er derfor kendt for sin fascinerende blanding af gammel tradition og moderne kulturskatte, hvilket gør den til en spektakulær destination, der næsten vil fange enhver, der besøger den larmende hovedstad.
Ja, Indiens hovedstad er i den grad larmende, beskidt og lugtende, men den kan alligevel et eller andet. For vi blev advaret mod byen og anbefalet kun at tage en nat.
Men faktisk blev vi glade for at vi tog sammenlagt fire dage i Delhi og vi vil i denne post forsøge at opløfte dig til at gøre det samme og tilbringe mere end én nat i den kaotiske metropol.
Men lad os lige være helt ærlige om Indiens hovedstad
Mange mennesker foragter Delhi – og Indien generelt.
Og vi kunne også læse, da vi planlagde vores rejse til Delhi, at byen ikke har det bedste ry.
Delhi er forurenet, overbelastet, beskidt, ildelugtende, larmende og så er svindel og fup meget udbredt.
Luften er tæt på giftig at indånde og kan sommetider være besværlig at håndtere (jeg er astmatiker) og det enorme antal mennesker der næsten alle vil have noget ud af dig, kan være overvældende. Det blev et stort irritations-moment for os.
Haha, vi har lige skrevet at vi vil opløfte dig til at tilbringe et par dage i byen – det går vidst ikke så godt indtil videre… 🙂
Okay, vi prøver igen…
Vi vil ikke sige at Indiens hovedstad er det mest magiske sted vi har været og vi ønsker heller ikke at komme tilbage lige med det samme.
Men når det er sagt, så mener vi det, når vi skriver at vi er glade for at vi har taget et par ekstra dage i byen.
For bortset fra alle dårligdommene, så er der også noget fascinerende omkring Delhi.
Den har en utrolig arkitektur, en god blanding af kulturer, byens alenlange fascinerende historie og bare det faktum, at den er ulig noget andet sted på jorden. Og i det evige kaos, så vi billeder og motiver i det hele.
Så hvis du er ved at planlægge din første rundrejse i Indien, så må du ikke blevet skræmt af det blakkede ry og vi synes ikke du bør springe Delhi over.
Vi vil derimod hjælpe dig med at få et par gode dage i Delhi, med seværdigheder du må se og hoteller der ligger godt, så du får en god tid i Indiens pulserende hovedstad.
LÆS OGSÅ: Sådan søger du visum til Indien
Hvor skal man bo i Delhi
Det var det helt store spørgsmål, da vi skulle finde overnatning i den enorme hovedstad. Vi kan godt lide at placere os centralt, så vi måske kan gå rundt til nogle seværdigheder eller i det mindste bo, så det er til at betale at komme rundt.
Men vi må sige at vi blev meget klogere på Delhi. De fire overnatninger vi havde i byen i marts 2023, boede vi tre forskellige steder. Så vi håber at vi kan hjælpe dig til at få en meget bedre oplevelse end os.
Vi har her listet nogle bydele som ville være et godt bud på en fin oplevelse i Delhi, sammen med nogle hoteller.
Connaught Place
Beliggende i hjertet af byen, ligger det pænere område Connaught Place. Et populært og centralt forretnings- og shoppingområde. Der er let adgang til butikker, caféer, restauranter og turistattraktioner.
Området er meget populært og hotellerne bliver i dette område hurtigt fuldt booket. Dette måtte vi desværre erfare, da vi kiggede efter hoteller der omkring.
Hotellerne nedenfor har fået gode anmeldelser (hvilket er en sjældenhed i Indien) og nogle har også en lidt højere prisklasse end vi kunne betale, men du vil helt sikkert få en bedre hoteloplevelse.
(links i nedenstående bokse er reklamelinks)
Hotel Palace Heights 3*
Kun 600 meter fra Connaught Place ligger dette 3* hotel, der også tilbyder morgenmad. Hotellet er en billig og fornuftig mulighed i et af de bedste bydele i Delhi. Rene værelser med aircon, køleskab og eget badeværelse.
Prisklasse:
Imellem 400-700 DKK pr. nat
The Connaught, New Delhi- IHCL SeleQtions 4*
Midt på Connaught Place finder du dette smukke hotel. Rene stilfulde værelser, lufthavnstransport og med en lille hyggelig pool, skal nok få dig til at have et fint ophold.
Prisklasse:
Imellem 1800-2300 DKK pr. nat
The Imperial, New Delhi 5*
Dette 5 * hotel ligger lige i hjertet af Delhi. Med sin elegante stil tilbyder det flotte rummelige værelser med badekåber, minibar m.m. Der kan arrangeres ture og teaterforestillinger og du kan også deltage i yogaundervisning.
Prisklasse:
Imellem 2300-13000 DKK pr. nat
Paharganj
Dette område ligger i nærheden af en af Delhis togstationer og er populært blandt backpackere og budgetrejsende. Det har et bredt udvalg af overnatningsmuligheder, små madsteder og markeder.
Vi har virkelig både godt og skidt om vores oplevelse i Paharganj. Vi boede i denne bydel på vores først nat i byen, da vi næste dag skulle videre med toget til Agra. Vi boede på første forslag nedenfor, som er ok til pengene.
Vores anden oplevelse var på Hotel Shri Vinayak, da vi kom tilbage til byen. Vi vil IKKE anbefale dette hotel, da det ligger lige ud til togbanen og vi ikke fik ret god service.
Hvis du søger det autentiske Old Delhi, så er området bestemt værd at besøge og det er en af de billigste bydele at bo i – det samme om området på den anden side af togbanen, Chandni Chowk, hvor du finder Red Fort og Jama Masjid.*
*Der kommer meget mere om Delhis seværdigheder længere nede.
(links i nedenstående bokse er reklamelinks)
Hotel Blue Pearl 3*
Men kun 1 km til ovenstående Connaught Place og en lille gåtur til stationen, ligger dette hotel rigtig godt hvis du skal videre på din rejse med tog. Værelserne er store, men slidte. De arrangerer også lufthavnstransfer.
Prisklasse:
Imellem 200-400 DKK pr. nat
The Singh Empire, New Delhi 4*
Med kun 600 m fra New Delhi togstation, ligger det også godt hvis du skal videre med tog. Værelserne har satellit-tv og stilfulde badeværelser. Der kan også her tilbydes lufthavnsshuttle.
Prisklasse:
Imellem 200-600 DKK pr. nat
Hotel City Star 3*
På Hotel City Star kan du nyde både tagrestauranten og et fitnesscenter. Værelserne har aircondition, værdiboks og minikøleskab. Der er eget badeværelse med hårtørrer, bruser og gratis toiletartikler.
Prisklasse:
Imellem 300-800 DKK pr. nat
AeroCity
Aerocity er et moderne forretnings- og hotelområde beliggende kun 20 minutters kørsel fra Delhis Internationale lufthavn (DEL). Der tilbydes et bredt udvalg af hoteller i alle størrelser, restauranter og butikker. Det er ideelt for familier og rejsende der ønsker at komme lidt væk fra kaosset, men stadig er tæt nok på til at nå Old Delhi med metroen.
Efter vores ovenstående uheldige valg af hotel i Paharganj, valgte vi at flytte til Aerocity. Vi boede på det første forslag nedenfor. Fra Aerocity bydelen kunne vi tage metroen og stå i Delhis kaos 10 minutter senere.
Og så var lokationen bekvem, da vi et par dage senere skulle med fly videre på vores rundrejse i Indien.
(links i nedenstående bokse er reklamelinks)
Airport Hotel Ramhan Palace Mahipalpur 4*
Hotel Ramhan ligger kun 4 km fra den Internationale Lufthavn. Det har et business-center og 24-timers roomservice. Værelserne har aircondition, tv, te- og kaffefaciliteter samt minibar. Derudover er der værdiboks og eget badeværelse med toiletartikler og hårtørrer.
Prisklasse:
Omkring 250-900 DKK pr. nat
Hotel Pearl - Mahipalpur Delhi Airport 3*
Hotellet har fælles lounge og værelser med aircondition og eget badeværelse. Indkvarteringen tilbyder roomservice, døgnåben reception og nogle af værelserne har terrasse. Den daglige morgenmad byder på buffet, à la carte eller kontinentale muligheder.
Prisklasse:
Omkring 200-800 DKK pr. nat
The Grand Tashree at Delhi Airport 3*
Grand Tashree tilbyder roomservice og døgnåben reception. Der er en restaurant, der serverer kinesiske retter. Hotellet tilbyder værelser med aircondition, kedel, værdiboks og eget badeværelse. Der serveres buffet, à la carte eller kontinental morgenmad hver morgen.
Prisklasse:
Imellem 300-800 DKK pr. nat
Ovenstående områder er blot eksempler, og der er selvfølgelig andre områder i Delhi, der også kan være attraktive at bo i. Delhi har trods alt 11 bydele.
Vi har blot anbefalet de steder vi har undersøgt – og set med vores egne øjne.
Det er vigtigt at overveje dine præferencer og dit budget, når du vælger et område at bo i. Du kan dog ikke i den ligning inkludere seværdighederne, da de ligger så spredt at du vil skulle ud i trafikken uanset hvilket hotel du bor på.
Men en sidste note til hvor du skal bo i Delhi. Hvis du på Google Maps finder Connaught Place, Lotus Templet og Aerocity og finder et hotel indenfor den trekant, så vil vi sige at du er rigtig godt og fornuftig placeret i Delhi.
Find evt. området på Booking.com og se hvilke hoteller der er ledige. (reklamelink)
Er der sikkert i Delhi?
Nu har vi lige været forbi nogle af de mest interessante områder at bo i Delhi, så er det vist lige på plads at vi kommer forbi om Delhi er et sikkert sted.
Selvom vi som turister kan blive overvældet af myldret, kaosset og alt det mærkelige vi kan støde på i Delhi, skal vi huske på lige at holde en hånd på skuldertasken, holde lynlåse til tur-tasken lukket og ikke gå med for mange dyre smykker.
Du har sikkert læst dig frem til at der kan være visse områder og steder, der kan virke usikre og mindre egnet til turister. Vi har gået i mange af dem og vi har på ingen måde følt os utrygge og vi er på vores 6 ugers rejse gennem Indien, med mange storby-besøg ikke blevet berøvet én eneste gang.
Nogle dele af Old Delhi kan være overfyldte og hektiske, især Chandni Chowk-markedet. Markedet har sin charme og de mange mennesker kan være overvældende. I sådanne situationer tog vi tur-tasken på maven istedet for. Og ingen mobiler i baglommen.
Områder med dårlig belysning og begrænset sikkerhed bør undgås om natten. Hvis du er ude efter mørkets frembrud, så hold dig på oplyste gader og steder og hvis det ikke er muligt, så find en Uber, der er ingen grund til at udfordre skæbnen. (Endnu en grund til at have wifi tilgængeligt 24/7 i Indien)
Paharganj-området, der ligger tæt på New Delhi-togstationen, kan være kaotisk og tiltrække tiggere og hustlere. Det er vigtigt at være på vagt, lad være med at gå med folk der mener de lige kan hjælpe eller guide dig.
10 af de største seværdigheder i Delhi du bør se
Byen er opdelt i to forskellige dele: Old Delhi og New Delhi.
Old Delhi finder du ovenover den trekant, vi anbefaler dig at bo i. Med sine smalle beskidte gader og travle markeder, giver området et indblik i byens fortid. Det ikoniske Røde Fort, står og skuer over byen og det livlige og kaotiske Chandni Chowk-marked tilføjer en gammeldags charme med Jama Masjid, en af Indiens største moskéer i midten af det hele.
I skarp kontrast repræsenterer New Delhi byens moderne ansigt. Brede boulevarder, majestætiske regeringsbygninger og diplomatiske bydele. India Gate, som er et krigsmonument, står majestætisk i byens centrum og ærer soldaterne og det marmorhvide Lotus tempel giver dig muligheden for at nyde stilheden i alt vivaret.
Her nedenfor finder du derfor 10 seværdigheder i Delhi som vi synes du bør se, når du selvfølgelig tilbringer mere end en nat i byen 😉
Lotus Templet
Du finder templet i den midt-sydlige del af Delhi og navnet kommer af dets form, der ligner en lotusblomst og er bygget i flot hvid marmor i 1986.
Over fire millioner mennesker kommer hvert år for at opleve dets skønhed og ro. Indenfor kan du nemlig meditere eller bede i stilheden – i dens store hal.
Templets karakteristiske lotusform symboliserer renhed, skønhed og udfoldelsen af det guddommelige og byder alle religioner velkommen.
Jama Masjid
Jama Masjid i Delhi er en af de største og mest berømte moskeer i Indien. Det er beliggende i hjertet af Old Delhi, i området kendt som Chandni Chowk.
Moskeens størrelse, byggestil og de adskillige relikvier den rummer, gør den til et betydningsfuldt religiøst og historisk vartegn.
En kæmpe moské som vi kun så udefra, da vi kom på en fredag lige i bedetiden. Men hvis du som kvinde ønsker at besøge, så husk at dække dig til.
Krydderi Marked i Chandni Chowk
Et af de ældste og travleste markeder i Indien er Chandni Chowk markedet, kendt for sin historiske betydning og forskellige shoppingmuligheder.
Vi besøgte det for dets pulserende og berømte krydderimarked. De mange små butikker og boder, sælger en bred vifte af aromatiske krydderier, urter, tørrede frugter og nødder.
På markedet, vil du få en fantastisk sanseoplevelse, som du ikke har fået før.
Akshardham Templet
Udskæringer, søjler, atmosfæren – det hele er med til at gøre at dette, er et af de smukkeste templer vi nogensinde har set.
Det flotte Akshardham Tempel er hinduistisk kulturelt vartegn. Et af de største tempelkomplekser i verden og fungerer stadig idag som et åndeligt tilflugtsted.
Det er ikke tilladt at medbringe nogen former for elektronik og det er slet ikke tilladt at fotografere på helligdommen.
Sikh Templet – Gurudwara Bangla Sahib
Gurudwara Bangla Sahib har stor religiøs og historisk betydning og er en af de mest ærede gurudwaraer (sikh-templer) i landet.
Et fascinerende sted, hvor vi kom lige til spisetid. Hver dag kommer der omkring 50.000 mennesker forbi og får mad helt gratis…
På tur i Delhi
Oplev ovenstående fem seværdigheder på én dag. Gør lige som os og book denne tur fra Get Your Guide. (reklamelink)
Vi blev hentet fra vores hotel i privat bil og havde privat chauffør og guide på hele dagen. Det var en rigtig god måde at komme ud og se mange af Delhis seværdigheder på.
Derudover kom vi også til Connaught Place, hvor vi så området og fandt noget god mad.
Byen skulle lige prøves af inden vi næste dag, selv begav os ned i Delhis metro og oplevede resten af seværdighederne på listen her på egen hånd.
Hvis du er nysgerrig på hvad en rejse til Indien kan koste, så har vi lagt alle vores beløb frem i denne post –> Hvad koster en rejse til Indien
Det Røde Fort
I gåafstand fra ovenstående Jama Masjid kan du fordybe dig i et af Delhis ikoniske seværdigheder; Det Røde Fort.
Fortet fungerede som hovedresidens for Mughal-kejserne fra det blev bygget i midten af 1600-tallet indtil 1857. I dag er det et UNESCOs verdensarvssted.
Når du går ind til fortet går du igennem Chatta Chowk bazaren, der engang var en travl gade med købmænd, der solgte forskellige varer til det kongelige hof.
Qutub Minar
Med sine 73 meter står Qutub Minar som er en af de højeste minareter i verden. Det et UNESCOs verdensarvssted og et ikonisk vartegn for Delhi.
Hele komplekset med Qutub Minar, moskeen og de smukke buer er ikke kun et arkitektoniske vidundere, men har også en historisk og kulturel betydning.
Komplekset er et vidnesbyrd om Delhis rige arv og de forskellige påvirkninger, der har formet dets historie.
Lodhi-haven
Et af de mere stille og fredfyldte seværdigheder her på listen er Lodhi-haven.
En smuk historisk og malerisk offentlig park som er et populært tilflugtssted for både lokale og turister.
Haverne er opkaldt efter Lodhi-dynastiet, som regerede dele af det nordlige Indien i det 15. og 16. århundrede. Haven rummer flere arkitektoniske vidundere og historiske monumenter, der afspejler regionens rige kulturarv.
India Gate
India Gate er et ikonisk monument i New Delhi, Indiens hovedstad. Det er et krigsmindesmærke dedikeret til de indiske soldater, der ofrede deres liv under 1. verdenskrig og den tredje anglo-afghanske krig.
Buen er prydet med indviklede udskæringer og inskriptioner, herunder navnene på mere end 13.000 indiske og britiske soldater, der mistede livet under krigene.
India Gate står som et symbol på national stolthed, patriotisme og erindring.
Trappebrønden – Agrasen ki Baoli
Trappebrønde er en unik form for arkitektur der findes i Indien.
Agrasen ki Baoli er en historisk trappebrønd i Delhi. Det er et arkitektonisk vidunder, der går flere århundreder tilbage og er forbundet med legenden om Maharaja Agrasen, en æret figur i indisk folklore.
Agrasen ki Baoli menes at være bygget under Mahabharata-æraen, hvilket gør den over tusinde år gammel.
Vi havde denne trappebrønd inkluderet i vores (ovenstående) tur, men om det var en erstatning for Jama Masjid, det ved vi faktisk ikke.
Overvejer du om du skal tage en tur til Taj Mahal, så kan du sagtens tage en tur fra Delhi. Du kan finde en masse ture på GetYourGuide (reklamelink) til Taj Mahal.
Du kan læse om Taj Mahal her, hvor vi har skrevet om oplevelsen ved at komme indenfor i Indens mest ikoniske bygning.
(reklamelink)
Sådan kommer du rundt i Delhi
Som du nok har fået færden af, så er Indiens hovedstad enorm – og med heftig trafik så kan den virke nådesløs.
Faktisk fik vi af vide af vores tur-chauffør at det ville tage over 3 timer i bil, hvis man skulle krydse Delhi på tværs.
Af transport prøvede vi lidt af hvert i Delhi. Vi tog både metroen, Uber blev testet af, tuktuk blev forhandlet og kørt i – i stor stil og så havde vi vores tur-bil med chauffør.
Nogle seværdigheder i Delhi kan du gå imellem og suge lidt gade-indtryk til dig. Det kan der også være en vis charme ved.
De 3 transportformer vi synes du skal bevæge dig ud i:
Metro: Delhi har et rigtig fint metrosystem, der er effektivt, pålideligt og relativt billigt. Og metrolinjerne dækker de fleste dele af byen. Vi købte små tokens, som bare tog os én vej af gangen.
Tuktuks: Trehjulet små scootere kan findes i hele byen. De er en nem og populær transportform til korte afstande. Men det er vigtigt at forhandle og aftale prisen før turen starter og regn med at du bliver fuppet for ca. 50% merpris end hvad de lokale betaler.
Uber: Super nem app, som også har hjemme i Delhi. Faktisk har Indien også en anden app, der hedder Ola, den fik vi dog ikke afprøvet. Vi synes Uber var fin og det er super at vi bare kunne betale og give drikkepenge over app´en.
Dog en lille note: Forvent ikke at du kan fange en Uber kl. 6.00 om morgenen – inderne sover længe, så book din tidlige lufthavns-tranfer et andet sted.
Hvis du er mere modig så findes der også et bussystem i Delhi og almindelige taxi´er, men vi prøvede ikke nogen af delene.
Hvis du skal ud på eventyr og også besøge Agra og Jaipur, kan du læse med om hvordan du kommer rundt i Den Gyldne Trekant i Indien.
Bedste tid på året at besøge Delhi
De fleste vil sige at fra oktober til marts er det bedste tidspunkt at besøge Delhi.
Vejret er dog nok mest behageligt i ydersæsonerne september/oktober og marts/april.
December og januar er vintermånederne i Delhi og selvom det aldrig har sneet i Delhi, så kan temperaturene godt komme ned på omkring 5 grader – men også op til 20 grader.
Fra april og frem har Delhi en tendens til at blive meget varm. Maj har historisk set været den varmeste måned på året i Delhi med en gennemsnitlig maksimumtemperatur på 39,5 grader.
Sommermonsunen rammer med ekstrem varme der kan nå 45 grader fra midt/slut juni frem til midt september og kommer med omkring 800 mm regn.
Vejret, mens vi var i Delhi, i marts var lidt trist. Vi havde nogle få solskinstimer, et par overskyede dage med halvdagsregn. Så man kan vel aldrig i bund og grund være helt sikker på vejret.
Og vi skulle hilse at sige at selvom det er 25 grader når du tager ud for at opleve – så falder temperaturen lige 10 grader når det begynder at regne. Så husk altid en trøje og et tørklæde.
Det sidste – Dette skal du være opmærksom på i Indiens hovedstad
Vær opmærksom på dine ejendele: Hold dine værdigenstande, telefoner, penge og kamera sikre. Vær især forsigtig på overfyldte steder og offentlig transport. Og hvis du rejser med teenagere, så ingen mobiler i baglommen.
Brug ikke tuktuks efter mørkets frembrud: Brug istedet Uber, som kører dig sikkert frem til hotellet. Og vær altid opmærksom på omveje.
Drik ikke vandet: Det anbefales ikke at drikke vand fra vandhanen. De fleste hoteller og guest houses gav flaskevand hver dag, hvis ikke, så kunne det købes billigt – ingen ønsker at få Delhi-Belly. Undgå også isterninger i glasset og drik heller ikke vandet fra de vandkarafler der altid står på bordene.
Vær opmærksom på trafikken: Delhis trafik er rodet og hektisk – meget hektisk. Så vær forsigtig, når du krydser veje, du vil helt sikkert komme til det og bedste råd er måske at følge med når de lokale går over.
Vær forsigtig med at acceptere hjælp fra fremmede: Vær opmærksom på personer, der tilbyder tjenester eller prøver at guide dig. Vær altid godt forberedt på din rute i byen og søg evt. for at have wifi på din telefon, så du kan bruge Google Maps.
Selvom det er vigtigt at tage disse forholdsregler, skal det bemærkes, at mange turister besøger Delhi uden problemer. Det er altid en god idé at være opmærksom, bruge sin sunde fornuft og følge lokale råd for at sikre en sikker og behagelig rejseoplevelse.
Kom med på eventyr!
Tilmeld dig vores rejseunivers, hvor vi skriver om rejser, oplevelser, udfordringer på rejser og mange andre spændende rejserelateret ting.
Vi rejser ud 2-3 gange om året i et par måneder til forskellige steder i verden.
Så kom med ud på eventyr!
Vi håber, at vores rejseguide til Delhi kan hjælpe med at få en god og sikker rejse til Indiens hovedstad.
Hvis du har spørgsmål til Delhi, Indien eller bare synes at denne post var nyttig og brugbar, så skriv os en kommentar nedenfor – vi vil meget gerne høre fra dig.
LÆS OGSÅ:
- Hvad koster en rejse til Indien – Her er vores rejsebudget for Indien
- Vi lister efter vilde elefanter i Pariyar Nationalpark i Indien
- Hvorfor wifi i Indien er vigtig og hvordan du får det tilgængeligt 24/7
- Sydindien rundrejse med egen chauffør – oplevelser, udfordringer og anbefalinger
- Charlotte fra rejsebloggen RejseTanker har skrevet 8 gode råd til hvordan du får det bedste ud af en rejse til Indien – og hun har så ret.
Del gerne denne post på din:
Find mere om interessante Indien her:
Vores 6 ugers rundrejse i Indien – Et kulturfyldt, farverigt og kaotisk eventyr
Indien er kaotisk, men intet kan forberede dig på hvad du faktisk oplever og er vidne til på en rundrejse i Indien. Sådan har vi
Sydindien rundrejse med egen chauffør – oplevelser, udfordringer og anbefalinger
Da vi planlægger vores 6 ugers rundrejse i Indien, går tankerne selvfølgelig også på at opleve Sydindien og meget gerne også Keralas backwaters. Det er nemt…
Med tog i Indien – hvordan vi blev scammet og hvordan du undgår det
Dette er en lille rejsefortælling om hvordan vi allerede den første dag blev scammet, da vi ville med tog i Indien. Det havde hjemmefra været