GUATEMALA

Rejseblog om Guatemala

En rejse til Guatemala vil være et stort eventyr. Det er nok også et land de fleste danskere ikke kender specielt godt. Måske har nogle endda betænkeligheder ved at besøge landet på egen hånd. Vi kan heldigvis berette at landet – som faktisk er Mellemamerikas største – på alle måder både har overrasket og imponeret os.

Guatemalas befolkning er lige dele imødekommende, varme, venlige og hjælpsomme. Landet byder på en unik kombination af frodig natur og en lang kulturhistorie fra Mayaernes tid op til den spanske kolonisering og frem til i dag. Selv nu, findes der over 20 dialekter af mayasproget der stadig tales i små samfund. Det er desuden et relativt billigt rejseland set i forhold til Mexico eller Costa Rica.

Vi har fået nogle fantastiske oplevelser i Guatemala, som da vi besteg en af landets højeste vulkaner og sov på toppen med udsigt til en aktiv vulkan. Tikal ruinerne med imponerende maya templer og bebyggelser, udforskede vi helt alene under covid tiden og vi fik den største krammer og lidt glædestårer fra vores hotel-mutter fordi vi var de første gæster i 8 måneder da vi kom til Atitlan Søen.  

Dette lækre og spændende land er klar til at blive udforsket og du vil blive taget godt imod med åbne arme.  

Herunder har vi skrevet lidt artikler om vores oplevelser (og flere skal nok komme til) og vi håber du kan finde inspiration til din rejse til Guatemala.

Lige 3 hurtige

Hvilket sprog taler de i Guatemala?

I Guatemala taler de spansk. Meget få kan engelsk.

Hvad bruger de af valuta?

Valutaen i Guatemala er Guatemalan Quetzal. 1 GTQ svarer til 0,88 DKK (2022)

Hvad er tidsforskellen fra DK?

Guatemala er 7 timer bagud end DK. (8 timer når vi har sommertid)

Rejseblogs: Du vil her kunne finde alle vores indlæg om Guatemala

Vidste du at...?

Når du køber noget igennem vores links, støtter du os med en lille kommission.
Det har ingen betydning for din pris overhovedet… så vil du støtte os?

(F.eks hvis du bruger nedenstående reklamelinks)