Planlæg din rejse

At planlægge en rejse er en af de bedste følelser for vores vedkommende. Det er spændende, det er lærerigt, men i den grad også tidskrævende.

Der er mange faktorer der spiller ind, når man skal i gang med at planlægge en rejse.
Først og fremmest skal man selvfølgelig finde ud af hvilken rejse man ønsker – der er mange forskellige at vælge imellem. Jo mere eventyr og jo flere oplevelser du ønsker – jo flere komponenter kommer der naturligvis på, som du skal være opmærksom på.

Derudover skal du vurdere hvilken type ophold, du ønsker. Skal det være hotel eller camping, hvornår kan der bookes de billige flybilletter, hvad skal der opleves og hvad med visum?

Vi har rejst rigtig meget og vi ved hvad der fungerer og hvad der ikke gør.
Planlæg din rejse med vores bedste tips og vejledninger til hvad du skal være opmærksom på, hvor/hvornår du kan booke billigst og tips til hvordan du evt. kan lette dit arbejde i planlægningen.

At rejse er at leve

Hvor, hvordan og hvad skal gøres?

Første step er selvfølgelig at finde ud af hvor du skal hen. Dernæst kommer de indledende punkter som visum, vaccinationer, rejseform mm.

Skip til de forskellige punkter her...

Hvor skal rejsen gå hen?

Officielt findes der 195 lande i verden, inkl. de to selvstændige stater Vatikanstaten og Palæstina. Så vi kan helt bestemt godt forstå, hvis du ikke kan beslutte hvor rejsen skal gå til. (Vi har det på samme måde)

Du kan tage på en total afslapningsferie.

En lille oplevelsesferie, hvor man bor på samme hotel, men har evt. lejet bil og tager ud på udflugter.

Eller du kan tage et af de helt store eventyr enten hvor du har lejet bil eller autocamper og kommer rundt til mange forskellige lande/stater/byer/nationalparker eller du kan vælge at flyve rundt i det pågældende land og tage udflugter i de forskellige byer, du kommer forbi.

For vores eget vedkommende, ønsker vi at opleve så meget som muligt. Både på destinationen, men også på vejen dertil. Derfor udskifter vi gerne et lufthavnsskift med et par overnatninger, så der også er plads til lidt oplevelser der.

F.eks, da vi fløj til Australien, der havde vi en lille mellemlanding i Singapore, der gav os mulighed for at se den spændende by eller da vi fløj til Maldiverne og tog et par dage i Dubai.

Du kan evt. kigge forbi vores Destinationer for at få lidt inspiration…

Planlæg rejse

Er der højsæson eller lavsæson?

Når du har besluttet dig til en destination, så er der naturligvis mange ting der skal undersøges, meeeen… allerførst har du undersøgt hvordan vejret er på det tidspunkt du ønsker at rejse?

Er det midt i deres højsæson/turistsæson, så det ikke er hverken er til at slå dit håndklæde ud på stranden uden at ramme andre eller få en plads på den gode restaurant?

Eller har du fået ramt den værste måned med mest regn?

Der er mange ting der kan have indflydelse på din rejse.

Hvis destinationen du ønsker at rejse til har højsæson, så kan du risikere både hoteller og fly er i den dyre ende. Derudover skal du også tænke over ferier og helligdage herhjemme, for der vil priserne på flyene helt sikkert også være i top.

Derfor planlægger vi altid gerne en rejse lidt udenfor højsæsonerne. Som da vi f.eks tog et krydstogt i Caribien i orkansæsonen.

Er passet gyldigt og behøves der visum?

Så snart destinationen er fundet, er det en god idé at gå på udenrigsministeriets hjemmeside www.um.dk.

Dette gøres for at se om der er nogle restriktioner for landet og vigtigst af alt om passet er gyldigt i den periode der er krav på og om der skal søges visum til indrejse.

Mange lande ønsker at passet skal være gyldigt i enten 3 eller 6 måneder efter hjemkomst. Sådan er reglerne bare og det er ikke nogen god idé at prøve at rejse alligevel.

Hvis du opdager dette for sent til at få lavet nyt pas, vil det være muligt (hvis det er godkendt på um.dk) at tage ned til borgerservice og få forlænget dit pas.

Omkring visum er der mange oversøiske lande der ønsker at skandinavere har et visum i sit pas inden indrejse.

Dette kan også læses på udenrigsministeriets hjemmeside.

Visum kan være forskellige former.
F.eks så er visum til USA/Canada/New Zealand/Australien/Sri Lanka og andre lande, en formular du skal ind og udfylde og betale for på nettet. Den er elektronisk og du behøver ikke at have noget fysisk i hånden.

Ved andre lande som Cuba f.eks er det et stykke “flap”-papir, der kun kan udfyldes af rejsebureauer eller ambassader. Hvor den ene del rives af ved ankomst til destinationen og den anden del skal afleveres ved afrejse. (den skal passes rigtig godt på!)

Eller det kan også være et klistermærke, der skal sættes ind i passet, som ved f.eks til Kina. Dette kan kun ordnes på ambassaden.

Nogle af disse processer kan tage sin tid og derfor er det vigtigt at have styr på dette, så det kan sættes i gang hurtigt.

Tænk sig, hvis du både skal til at have nyt pas, men også på ambassaden for at søge om visum – så kan der hurtigt gå et par måneder.

ATV eventyr på Rhodos

Skal du have vaccinationer?

Dette må hverken vi eller andre privat folk rådgive omkring.

For at få den nødvendige oplysning, skal du enten kontakte Statens Serums institut eller egen læge.

Selvom der ikke skulle være nogle anvisninger til vaccinationer til destinationen du planlægger at rejse til, vil vi dog altid anbefale at du har fået vaccinationer mod stivkrampe og Hepatitis – det er bare en god idé.

Så skal der bestilles flybilletter!

Din rejseplanlægning er i gang og du har styr på destinationen, om du har gyldigt pas og om destinationen kræver visum – så skal der bestilles flybilletter.

Vores råd er at booke flybilletter så hurtigt som muligt.

Almindelig rutefly-billetter falder sjældent i pris, som f.eks charterbilletter kan gøre.

Normalt åbner flyselskaberne op for reservationer af flybilletter ca. 10½-11 måneder før afrejse. Og det er helt sikkert her, de er billigst.

Der kan selvfølgelig komme en kampagne, hvor flyselskaberne sætter priserne ned. Dette kan du desværre ikke løbe an på og du skal vidst også have en hel del portion is i maven, hvis du har besluttet dig at komme afsted.

Derudover skal du selvfølgelig også være opmærksom på lufthavne, alt efter hvilken rejseform der ønskes.

Hvis du skal ud på et eventyr med flere lande/stater/byer, skal der selvfølgelig lidt planlægning til.
Så vær opmærksom hvis du rejser ud til en lufthavn og hjem fra en anden.

Planlæg din rejse med gode flyrejse-tips

  • Hvis du evt. har fundet en destination som også flyves af charterfly, så kan du evt. tjekke om der er “kun fly” til at booke.
    Det vil gerne være direkte og sommetider også en smule billigere.
  • Tjek evt. muligheder for at få flere oplevelser.
    F.eks, da vi skulle fra København til Puerto Vallerta i Mexico, havde vi valget mellem 2 lufthavnsskift eller at tage en rute med et langt stop i Los Angeles.
    Vi valgte naturligvis ruten med stop i LA, hvor vi lejede bil, og tog en tur ud til Joshua National Park.
  • Du kan også tilmelde din foretrukne rejserute til flysøgemaskinerne og du vil så få en besked på mail, når priserne ændrer sig.
Rejse til Guatemala

Husk rejseforsikring – og ikke mindst afbestillingsforsikring

Forsikringer er bare vigtige.

Så ligesom det aldrig er en god idé, ikke at have forsikringer på sig selv og sit hjem. Så er det heller ikke fornuftigt at rejse uden rejseforsikringer.

Vi kan ikke anbefale dette nok!

Der er to forsikringer du skal være OBS på:

  • Den første er en rejseforsikring.
    Den dækker over manglende bagage, sygdom rejsen evt. hjemtransport, afbrydelse af rejse pga. sygdom eller dødsfald i familien mm.
    Denne forsikring kan bookes helt op til rejsens afrejsedato.
  • Den anden er en afbestillingsforsikring.
    Den dækker hvis du skulle blive syg, komme i gips eller ved dødsfald i nær familie INDEN rejsen. Så har du mulighed for at annullere og få beløbet refunderet.
    Denne forsikring skal bookes allerede når du har købt den første komponent af din rejse. (fly, hotel, billeje – alt efter hvad du booker først)

Vi anbefaler to danske rejseforsikringsselskaber som Christina har haft tæt samarbejde med (som rejsekonsulent), som kun gør sig i og omkring rejser.

Gouda Rejseforsikring og Europæiske Rejseforsikring (begge har til hele verden og har både rejse -og afbestillings forsikring.)

Læs meget mere om de to ovenstående selskaber på Rejseforsikringsguiden.dk 

Tip: Allerførst –> tjek lige med din privatforsikring om du allerede har en rejseforsikring med i din indboforsikring. (Deriblandt måske også en afbestillingsforsikring!)

Søg inspiration til din rejse!

Så kom der styr på flybilletter, rejseforsikring mm. Så skal der for alvor dykkes ned i rejseplanlægningen.

Planlæg din rejse således, at du ved hvad der skal opleves og hvor der skal bookes overnatninger. Hvadenten du ønsker at køre bil, køre tog/bus eller autocamper. Så skal der bookes overnatninger.

Du kan finde nogle rigtig gode tips, guides og rejseruter på diverse rejseblogs på nettet.

Hvis du synes det er en jungle at finde rundt på nettet og du har det meget bedre med en fysisk bog, så kan der findes god information i rejsebøgerne Turen går til(reklamelink) eller den engelske rejsebog; Lonely Planet.

Vi søger selv meget viden fra forskellige rejsebloggere vi følger, til nye destinationer der skal opleves.
De har været i landet (måske endda boet der eller opholdt sig i lang tid) og kan give deres bedste anbefalinger til mad, byer og sightseeing, som måske ikke helt står i tur-bogen.

Hvis vi føler vi mangler lidt information eller har nogle spørgsmål efter at have læst deres artikler, så tager vi kontakt til dem. Dette skal du naturligvis også gøre med os, hvis du føler du mangler viden eller har spørgsmål efter at have læst en artikel.

Måske vi kan give dig lidt mere inspiration til planlægning af din rejse her.

  • Rejseruter vi har været på
  • Søg dit rejseland under vores Destinationer – måske vi har skrevet noget du kan bruge.
Planlæg din rejse

Book ophold / autocamper / krydstogt

Så langt, så godt.

Du har dykket fuldstændig ned i destinationen og du ved hvad du vil se og hvad du skal opleve. Så er det nu du skal til at forme rejsen.

Du skal til at booke de “store” ting til din rejse.

Der er visse ting, der kan have faste datoer, f.eks et krydstogt eller et event du vil opleve.
Så hvis du har besluttet at dette skal være en del af rejsen, så skal du være opmærksom på at bygge rejsen op omkring datoer for disse ting.

Vi lister her nogle af de bookingsider, vi selv bruger/har brugt til vores rejser

(Links mærket med * er reklamelinks – men har ingen betydning for dig)

Hoteller


Billeje

Ophold, billeje, autocamper og krydstogt kan mange gange reserveres uden hele beløbet bliver trukket. (Dog er der undtagelser)

Ved reservation af autocamper og krydstogt betaler du gerne en lille delbetaling ved booking.
Restbeløbet betales når man kommer tættere på afrejse. (Vær blot opmærksom på annulleringsregler og sidste betalingsdatoer)

Skal der bookes andet – taxi, udflugter, tog ?

Er du kommet så langt i planlægningen af din rejse? Hvor er det super flot!

I din planlægning skal du selvfølgelig også tænke over hvor bekvem din rejse skal være.

Hvor meget vil du have booket på forhånd?
Ønsker du at booke taxi til/fra hotellet?
Eller evt. tog, busser eller måske vil du have styr på nogle udflugter?

Vi kan varmt anbefale GetYourGuide (reklamelink) dem bruger vi både til udflugter og transport.
Læs evt. her, hvordan getyourguide fik sikret os billetter på et hængende hår.

Synes du rejseplanlægningen er blevet for uoverskuelig?

Lad os hjælpe dig!

At planlægge rejser er noget, vi ser os selv rimelig kompetente i.
Christina har siddet som rejsekonsulent i over 12 år og har sammensat lækre rejser. Spændende rundrejser i Asien, Oceanien og Nordamerika. Fantastiske kombi-rejser med krydstogter og kør-selv-rejser. Til total afslapningsrejser på diverse paradisøer rundt omkring i verden.

Vi hjælper med at gøre planlægningen af din rejse, mere overskuelig for dig. Vi booker den ikke for dig, men vi kan sende dig et rejseforslag med links til hvad der kunne være interessant for jer og derfra klikker du selv ind og booker.

På denne måde kan du måske spare både tid og penge.

Skriv til os her

Året der gik reflektioner

Skal der veksles penge hjemmefra?

Din rejseplanlægning er nu ved at være færdig.

Alt er booket og der er styr på overnatninger og andre ting rejsen indeholder.

Nu kommer det store spørgsmål så – skal der veksles penge hjemmefra?
Tja, tjo, måske.

Vi gør det personligt aldrig.
Når vi er landet i lufthavnen på destinationen finder vi en ATM og hæver hvad der ca. svarer til 1500-2000 danske kroner. Bare for at have lidt på os, men ellers har vi primært brugt kreditkort rundt om i verden.

Ved ankomst, har vi også erfaret at vi lige stod og manglede lidt drikkepenge til piccoloen der lige slæbte vores kufferter over stok og sten til vores værelse eller andre småting.

Dette “problem” vil opstå ligegyldig om du har store sedler med hjemmefra eller om du lige har hævet dem i lufthavnen.
Det bedste råd her er at spørge familie og venner inden afrejse om de evt. har nogle Euro eller USD (disse er næsten eftertragtet alle steder) du må købe eller evt. få, hvis det blot er småmønter.

Nogle lande er sværere at benytte kreditkort i end andre, så der vil det være nødvendigt at veksle hjemmefra.

F.eks. Cuba. Du kan ikke veksle til deres møntfod herhjemme, så du skal have vekslet på forhånd til USD (eller euro) for derefter at veksle til CUC i en bank i Cuba.
Vi har også erfaret at Tyskland faktisk er allergisk overfor kreditkort. Lidt underlig-sjovt, men også virkelig irriterende, når man er ude på et Europa roadtrip, hvor det bare fungerer i de andre europæiske lande.

Planlæg din rejse så billigt som muligt

Men helt ærligt!
Med de gebyrer som bankerne holder sig… og som de trækker hver gang man ønsker at hæve lidt penge. Så er det billigste nok at veksle penge hjemmefra.

På vores VISA kort fra Danske Bank betaler vi 30 kr + valutagebyr, hver gang vi ønsker at hæve et beløb i en ATM.

Hvis du ønsker at veksle penge hjemmefra så kan du gøre det på to måder – du kan enten bestille dem i din bank (og du vil typisk kunne hente dem efter et par dage) eller du kan gå til en Forex Exchange, hvor du kan få vekslet med det samme.

Sidste forberedelser til rejsen

Som min kære far altid siger, inden han går ud af døren: “Penge, kam og nøgler”

Det er frasen til at man har styr på det hele og man nok skal klare sig igennem dagen – i hvert fald for hans vedkommende.

Men for os rejsendes vedkommende, lyder frasen nok mere: “Pas, penge og pakkenellikker”.

Har du styr på hvad der skal pakkes i?

Skal du rejse med to store hardboks rullekufferter + en lille kabinekuffert, som du trækker ubehjælpeligt efter dig med foden?

Eller tager du “kun-lidt-undertøj-og-lidt-skiftetøj-der-er-vel-et-vaskeri”-versionen og rejser kun med håndbagage til en 3 ugers rejse.

Selvfølgelig alt efter hvilken form for rejse du skal ud på, så anbefaler vi altid enten en kuffert til check in + en rygsæk som håndbagage.
Eller en trolley håndbagage + en lille håndtaske – hvis du rejser uden check-in bagage.
(Altid godt med en lille håndtaske, vi har nemlig været ude for at der ikke var plads til trolley håndbagagen i kabinen. Den blev derfor ufrivilligt checket ind, så god idé med lille håndtaske til det vigtigste.)

Vil du have vores ULTIMATIVE PAKKELISTE?
(Du tilmelder dig samtidig vores nyhedsbrev)

Nyhedsbrev om rejser

Planlæg din rejse i rejsestørrelser

I hverdagen bruger vi alverdens produkter til krop og sjæl og alt dette vil vi meget gerne have med ud i verden.

Men uanset om du blot skal på en lille romantisk getaway eller ud på flere ugers eventyr, vil vi absolut mene at det kan betale sig at pakke småt og praktisk.

Derfor anbefaler vi de små rejsestørrelser af cremer, shampoo, tandpasta og alle de andre ting vi bruger i hverdagen i de små rejsestørrelser som fåes i Matas, Flying Tiger og Normal.

Normal er vores foretrukne butik når det gælder rejseting.

De har ikke bare et stort udvalg af de små rejsestørrelser. De har også tomme bøtter, der kan hældes over i, hvis ikke du finder dit favoritmærke.

Derudover har de alt mulig andet du måske også tænker at få brug for. Kuffertvægt, sovemaske (til flyveturen), pengekat, vasketøjsposer, kuffertmærker mm.

Husk at lave aftaler med familie eller naboer.

Hvis du skal afsted på rejse i mere end en uge, kan det være en god idé at aftale med familie, venner eller naboer om lige at komme forbi og tømme postkasse, vande planterne i vindueskarmen, fylde skrald i diverse skraldespande o.lign.

Hvis du har oplevet mange indbrud i nabolaget, kan vi anbefale:

  • Tænd -og sluk timere, så vil det se ud som om der er nogle hjemme.
    (Men det vil desværre ikke være nogen garanti)
  • Der kunne også investeres i et alarm- system
    (dog heller ingen ikke-tyveri-garanti)

Sæt autosvar på mailen

Til sidst er der vidst kun ét at gøre.

Sæt autosvar på arbejdsmailen, sige “vi ses IKKE imorgen” til kollegaerne med et stort smil på læben, hvorefter du modtager kram og “god-ferie”-hilsner.

Derfra er det bare at komme hjem og forberede det sidste pakkeri.