Vores 6 ugers rundrejse i Indien – Et kulturfyldt, farverigt og kaotisk eventyr
Indien er kaotisk, men intet kan forberede dig på hvad du faktisk oplever og er vidne til på en rundrejse i Indien.
Sådan har vi det i hvert fald efter at have rejst rundt i landet i 6 uger.
Indien har altid været ”lige på trapperne” for os, men vi har altid fundet en undskyldning for at rejse til et andet land.
Men nu blev det, dog ikke helt uden “lige at tjekke andre destinationer”.
Faktisk var vores plan at skulle en tur til Sydøstasien. Vi søgte flybilletter længe og med forskellige datoer og flyselskaber, men flybilletterne var bare skyhøje og de billigste vi kunne finde, gik selvfølgelig til Indien.
Så nu blev det!
Så hvis du har planer om en rundrejse i Indien, så håber vi at du kan få lidt inspiration fra vores rejse som vi oplevede i marts/april 2023.
Dog, på mange af vores længere rejser, så arbejder vi samtidig og bliver derfor “hængende” lidt længere nogle steder. Så hvis du tænker at 3-5 dage er længe at opholde sig et sted eller by, så er det blot fordi det skal hænge sammen for os med arbejde og oplevelser.
Men derfor kan du jo sagtens blive inspireret. Og vi skriver også hvor lang tid vi vil anbefale i hver by.
Planlægning af rejsen til Indien
Det var lidt en skræmmende opgave at planlægge en rute i dette virkelig store, kaotiske og mangfoldige land.
Da vi først havde booket flybilletterne fik vi sat puzzlespillets hjørner, men derfra skulle vi først til at lægge kanten og til sidst fylde midten.
Selv som garvet rejsekonsulent tog det tid og energi, det vil jeg gerne indrømme. Vi havde en idé om at booke så meget hjemmefra vi kunne, så vi ikke skulle bekymre os om næste ophold eller transport derude.
Transporten i Indien blev en stor udfordring for os. Vi fik slet ikke booket så meget transport som vi gerne ville. Men tro mig, jo mindre du skal bekymre dig om på rejsen, jo bedre.
Med 6 uger tænkte vi at vi kunne dække meget. Men det er virkelig let at undervurdere, hvor stort Indien er – for pludselig vil man se det hele.
Og en anden ting er indernes syn på påklædning, den er lidt anderledes end hos os danskere, så det blev pludselig også en udfordring at pakke tøj til rejsen, det er helt sikkert.
Men vores rundrejse i Indien blev groft sammensat og vi fik både lidt af de gængse turistveje og lidt af det mindre kendte med.
LÆS OGSÅ: Sådan søger du visum til Indien online
Sådan udfoldede vores rundrejse i Indien sig
Vi landede i Delhi, hvor vi startede vores rundrejse med at besøge Delhi, Agra og Jaipur, også kendt som den gyldne trekant.
Denne “trekant” er her de fleste turister tager til for at tage på en rundrejse i Indien. Udover selvfølgelig at besøge det mægtige Taj Mahal i Agra, så har alle tre byer noget vældig spændende kultur at tilbyde.
Ved ankomst til Indien havde vi lidt travlt med at komme til Agra, så derfor tog vi kun en nat i Delhi ved ankomst. Vi havde nemlig opdaget at vi ville være i Indien, når der blev fejret Holi.
Holi, som er en af de største festdage i Indien, ville vi opleve i Agra. Der bliver kastet med farver i støv og i vand – og det blev en stor oplevelse.
Ialt tilbragte vi 14 dage på at opleve Den Gyldne Trekant. Vi sørgede for at opleve de tre byer, til der næsten ikke kunne klemmes mere ud af dem.
LÆS OGSÅ: Hvorfor wifi i Indien er vigtig – og hvordan du har det tilgængeligt 24/7
Udover byerne, så kom vi også forbi den populære Ranthambore Nationalpark, som er hjemsted for næsten 100 bengalske tigere.
Selvom Ranthambore NP har skrevet på deres website at der er omkring 70 % chance for at se tigere, så var vi desværre ikke så heldige.
Vi går meget mere i dybden på hvad der skal opleves, hvordan vi kom rundt imellem byerne og hvor du skal bo i vores post omkring Den Gyldne Trekant.
Her boede vi:
(hotellinks er reklamelinks)
1 nat i Delhi ved togstationen – Hotel Blue Pearl
5 nætter i Agra – Max Guest House
2 nætter ved Ranthambore NP – RajBagh by Aaryam
4 nætter i Jaipur – Trimrooms Mount Blue
3 nætter i Delhi – en nat på dårligt hotel – 2 nætter på Airport Hotel Ramhan Palace Mahipalpur
Dette antal nætter vil vi anbefale:
3 nætter i Delhi
2-3 nætter i Agra
2 nætter ved Ranthambore NP
3 nætter i Jaipur
LÆS OGSÅ: Stor rejseguide til indiens hovedstad – sikkerhed, hoteller og seværdigheder i Delhi
Varanasi – hvor livet og døden går hånd i hånd
Fra Delhi tog vi vores første indenrigsflyver i Indien mod Varanasi.
Varanasi er byen der med sine ghats (trappetrin) ligger ned til den helligste flod i Indien, Ganges. Og ærligt, så er der ingen der kunne have forberedt os på denne by.
I min tid som rejsekonsulent har jeg hørt mange rejseforedrag om Indien og snakket med mange rejseguider om en rundrejse i Indien. Men ingen har formået at kunne fortælle præcist hvordan Varanasi ville påvirke os.
Byen er fantastisk og intens på samme tid. Et sted som Varanasi er virkelig svær at beskrive – den skal ses, opleves og lugtes.
De fleste der besøger Varanasi tager en solopgangstur på floden. Vores blev dog uden solopgang, men det var fascinerende at se hvordan pilgrimme, munke, hellige mænd og almindelige indere tidligt om morgenen valfartede til floden for at bade og bede i den beskidte flod.
Der er altid noget at se, opleve og blive forbløffet over ved bredden af Ganges…
Bag ved bredden af Ganges findes byens gamle kvarter, som er en labyrint af snævre stræder og gyder, hvor vi også farede vild et par gange. I gyderne skal du hele tiden være opmærksom på hellige køer, dyttende scootere, trækvogne, cykler, legende børn og hunde, samt alt det der ligger på jorden.
Her boede vi:
(hotellinks er reklamelinks)
3 nætter i Varanasi – Anand Kanan
Dette antal nætter vil vi anbefale:
2-3 nætter i Varanasi
En snert af vesten i Kolkata
Fra intense Varanasi satte vi os i en flyver mod Kolkata.
Kolkata er ikke normalt på rejsendes liste over byer der skal besøges i Indien, men den blev et spændende bekendtskab for os.
For lidt over 100 år siden var byen stadig en havneby kontrolleret af briterne. Og det ses tydeligt i gadebilledet.
Flotte palæer, store alléer og smukke parker… har det været engang. Desværre er meget af det i forfald og vores besøg i Millenium park og Edens Garden var faktisk en smule skuffende.
Vores egentlige formål med at tage til Kolkata var at vi skulle have været på flodbådstur i verdens største mangrove, hvor det også er muligt at få et glimt af den bengalske tiger.
Desværre havde vi svært ved at få kontakt til selskaberne hjemmefra. Og selvom vi havde planerne og stadig havde dagene til rådighed, så var det at booke i sidste øjeblik, ikke godt nok for os.
Og for at være helt ærlig, så havde vi lige brug for en pause fra Indien og inderne, så vi brugte lige Kolkata som base og fik arbejdet lidt i stedet.
Her boede vi:
(hotellinks er reklamelink)
3 nætter i Kolkata – Park Suites
2 nætter i Kolkata – Kenilworth Hotel
Dette antal nætter vil vi anbefale:
2-3 nætter i Kolkata
1 nat på flodbådtur i Sundarban Mangroven
Fra nord til syd på rundrejse i Indien
Med to indenrigsflyvninger fløj vi fra Kolkata i Østindien til Mysore i det sydlige Indien.
Vi havde glædet os til denne del af vores rejse, for vi håbede på at kunne se lidt natur og få lidt afslapning. Vi havde taget ferie, så vi ikke skulle bekymre os om wifi og kun skulle koncentrere os på at opleve.
Mysore er ikke særlig kendt for os danskere, men da jeg sad og sammensatte vores rundrejse i Indien, så var det et fint udgangspunkt, da der var nogle steder i nærheden vi gerne ville se.
Byen er kendt som ”Paladsernes by” – vi så nogle af dem og de var rigtig fine.
Det særlige ved de næste to uger er at vi i samarbejde med et lokalt indisk rejsekontor, havde sammensat en rute igennem nationalparker, lokale samfund og forhåbentlig gode oplevelser.
Vi vil dog ikke anbefale rejsekontoret, da vi havde vores kontroverser med dem og de fik ødelagt en del af vores oplevelse.
Lidt om rundrejsen i det sydlige Indien
Vores chauffør som vi skulle tilbringe de næste 10 dage med, hentede os på vores Mysore hotel. Han kunne ikke meget engelsk, men han var en rar og ydmyg mand og prøvede sit bedste på at kommunikere med os.
Desværre kendte han ikke meget til de første områder vi skulle køre til, så det blev lidt et irritationsmoment for os.
Du kan læse om hele vores tur her med udfordringer og oplevelser: Sydindien rundrejse med egen chauffør – oplevelser, udfordringer og anbefalinger
10 dage senere endte vi vores rute på et hotel kun 400 meter fra Alleppey stranden. Det var så skønt.
Dog følte vi lige at vi behøvede lidt mere ”heaven” efter vores strabadser, så vi flyttede til et meget afsidesliggende strandhotel.
Selvom vi ikke badede meget i havet, så var det alligevel bare rart at komme ned i gear, se nogle lækre solnedgange og nyde havet.
Det blev vores ”helle” i et par dage.
Du kan finde alle vores ophold og køreplan i vores rundrejse i Sydindien (samme som ovenstående link)
Tilbage til storbylivet
Efter et par afslappende dage ved stranden fangede vi vores sidste indenrigsflyver fra Kochi til Mumbai.
Mumbai var ligesom at komme tilbage til Kolkata. Endnu en tidligere britisk havneby med store alléer og imponerende bygningsværker.
Men Mumbai er også kendt for at have et af verdens største og mest koncentrerede slumkvarterer, med over 1 million mennesker. Det ligger i den centrale del af Mumbai og vi kunne tydelig se den ved indflyvningen til lufthavnen.
Der er mange turoperatører der har en tur i slummen på programmet, men vi vil ikke anbefale sådan en tur. Det er uetisk at disse stakler skal udstilles på den måde.
Men Mumbai voksede selvfølgelig på os, ligesom de andre byer har gjort og vi kom rundt og fik set en masse af de ting som Mumbai kunne tilbyde.
Her boede vi:
(hotellinks er reklamelinks)
3 nætter i Mumbai – på Ascot hotel, Colaba
1 nat ved lufthavnen – på Bloom Hotel, Juhu
Dette vil vi anbefale:
2-3 nætter i Mumbai
1 nat ved lufthavnen
Dette havde vi ikke forventet på vores rundrejse i Indien
Vi har altid lært at Indien er et fattigt land, men det var virkelig en øjenåbner at se hvor mange der faktisk også har penge i Indien.
Der er vældig store kontraster i Indien – og det ses meget tydeligt på en rundrejse.
Den ene dag går du og ser på indere der vasker sig i rendestenen og bor under presenninger på gaden. Den anden dag kører du i et kvarter med store hollywoodpalæer og finder pæne velklædte indere i store SUV biler.
Derudover så tror vi ikke at inderne ved hvor smukt et land de kunne have, hvis de gad at fokusere på miljøet, naturen og dets dyreliv.
Mange indere er ligeglade med naturen og miljøet – også i byerne. Flere gange så vi folk åbenlyst bare smide papir med mad, dåser og plastflasker og andet de skulle af med på gaden eller blive kastet ud af vinduet fra bilen.
Man får helt ondt i maven.
Dette skal du være forberedt på under en rejse til Indien
Inderne stirrer. Hæmningsløst. Og specielt hvis du er kvinde – også selvom du klæder dig forsvarligt med at dække knæ, skuldre og kavalergang til. Du er bare anderledes i deres øjne.
Derudover så vil de gerne tage selfies med dig. Vi har både sagt ja og nej til dette. Det kan blive for meget.
Der er dem der spørger til selfies og så er der dem der hurtigt skubber deres børn ind foran dig for at tage et billede af barnet med dig…. Der er også dem der evt. sidder foran dig på en tur eller andet der tager selfies med dig bagved.
Og så er der dem der går og filmer sig selv for at få dig med i deres video.
Som introvert rejsende, så blev dette en stor udfordring, specielt for mig. Derfor tog vi et par dage på værelset i Kolkata, for lige at tage en pause.
Det er hårdt at være superstjerne 🙂
Alle vil have noget ud af dig
Derudover så vil næsten alle indere have noget ud af dig. Selv de flinkeste mennesker du kan sidde at snakke med på en bænk i en park.
Så har han lige en butik som han vil have dig hen i eller han kan være guide for dig og han prøver ihærdigt. Det kan være lidt udmattende. Og når man afviser, så vil han selvfølgelig lige have en selfie…
Det skal siges – det ikke er alle. Nogle indere er faktisk oprigtig interesseret i dig og hvor du er fra uden at ville have selfie eller sælge noget. Men det er meget få.
Det kræver meget tålmodighed at se skønheden midt i vanviddet. Og du vil sikkert opdage, at du vil få et had/kærlighedsforhold til Indien, ligesom os og de fleste andre der har rejst til Indien.
Jeg har skrevet det før og jeg skriver det gerne igen – Indien kunne være et fantastisk rejseland, det har så meget at tilbyde, inderne ser det bare ikke selv. Men det har i den grad potentiale.
Kom med på eventyr!
Tilmeld dig vores rejseunivers, hvor vi skriver om rejser, oplevelser, udfordringer på rejser og mange andre spændende rejserelateret ting.
Vi rejser ud 2-3 gange om året i et par måneder til forskellige steder i verden.
Så kom med ud på eventyr!
Vi håber, at vores rundrejse i Indien kan give dig inspiration til at opleve lidt mere af Indien.
Hvis du har spørgsmål til vores rundrejse, Indien generelt eller bare synes at denne post var nyttig og brugbar, så skriv os en kommentar nedenfor – vi vil meget gerne høre fra dig.
Del gerne denne post på din:
Find mere om interessante Indien her:
Oplevelser i Den Gyldne Trekant, Indien med tigersafari og ikoniske seværdigheder
Vi har netop trådt ud i Delhi da vi fornemmer det mangfoldige og pulserende land under vores fødder. I 6 uger skal vi rejse rundt
Hvad koster en rejse til Indien? – Her er vores rejsebudget for Indien
Hvad koster en rejse til Indien? Det vil vi forsøge et give et bud på her, med vores eget rejsebudget for de 45 dage vi
Vi lister efter vilde elefanter i Periyar Nationalpark i Indien
Vi triller ind på parkeringspladsen til Periyar Nationalpark i det sydlige Indien efter en lang køretur fra Munnar og de smukke teplantager. Vores chauffør (som