Samara i Costa Rica – Skøn strandby med udsigt til Stillehavet

Byen ligger lidt udenfor den almindelige rute rundt i Costa Rica, men vi kan virkelig anbefale at komme forbi den hyggelige strandby, Samara i Costa Rica

Den ligger i Guanacaste provinsen der dækker hele området fra Nicaragua ned til Nicoya halvøen og et godt stykke ind i landet i det nordvestlige Costa Rica.

Provinsen er også kendt for at have nogle af de bedste strande og Samara og dens omkringliggende strande er ingen undtagelse.

Byen er stadig lille nok til at gå igennem og den har en hyggelig atmosfære med små boutiquebutikker, restauranter, turoperatører og en masse strand-vibe.

Vi giver her vores tips til at få mest muligt ud af dit besøg i Samara, herunder anbefalinger til hotel, aktiviteter og restauranter.

Samara Costa Rica

To veje fører til Samara

Hvis du har nydt nogle af Guanacastes strande nord for Samara, skal du være opmærksom på at vejen, rute 160, er ren grusvej ude på strækningen langs stranden.

Derudover er der også et par floder at krydse på denne strækning. Det kunne lade sig gøre i april, da det havde været tørt i et par måneder. I regnsæsonen er det umuligt at gøre i en lejebil, uanset biltype.

Derimod er rute 150 fra Nicoya asfalteret, hele vejen ned til Samara og er en rigtig fin vej med jungle omkring.

Planlægger du at rejse rundt i Costa Rica i bil? Det giver bestemt den bedste fleksibilitet.
Kig forbi DISCOVER CARS og find din lejebil til en billig pris (reklamelink)

LÆS OGSÅ: Roadtrip i naturskønne Costa Rica 

Køre Over Flod

Ting at lave i Sámara, Costa Rica

Der er rigtig mange aktivitetsmuligheder til at fylde dagene ud med i Samara. Lige fra sjove ATV ture, til en tur på hesteryg ned af stranden og en tur ud og se en masse dyreliv.

Vi har været i Samara et par gange og har prøvet nogle af turene, men vi må også indrømme det er en skøn destination til at slappe af, nyde solen og de smukke palmetræers skygge samt plaske rundt i bølgerne på Playa Sámara og Playa Carillo.

Ikke bade med krokodiller
Men vær opmærksom på ikke at bade ved flodudmundingerne

Samaras strande

Playa Samara

Samaras største attraktion er dens smukke strand. Playa Samara tiltrækker alle typer rejsende med sin brede sandstrand og skønne badevand. Du vil hen på aftenen finde grupper af familier og unge mennesker hygge sig på stranden, par der tager en slentretur og børn der stadig leger i vandet.

Samara stranden er trækplaster for surfere og små surfer stande står langs stranden klar til at tilbyde dig 1 times surflektion. Havet ved Samara er perfekt til begyndere.

Uanset årstid, så giv dig tid til at se solnedgangen ved Playa Samara, den er fortryllende.

Samara strand Costa Rica
Surfere ved Samara Costa Rica

Playa Carillo

Denne strand blev helt sikkert en af vores favorit strande nær Samara.

Stranden ligger 7 km syd for Samara og er nem at genkende på de mange smukke palmetræer der giver en perfekt baggrund for denne lækre strand. Og det rene lune vand indbyder til en god svømmetur.

Vi har set to sider af stranden. Den ene i tørsæsonen hvor stranden er ren og fin og den anden, hvor der er skyllet en masse tømmer, skrald m.m. ind på stranden i regnsæsonen.

Uanset hvad er det er fantastisk smuk strand og hvis du tager lidt drinks og snacks med, kan du i weekenderne mingle med de lokale der tager dertil for at picnice under palmernes skygge.

Husk ihvertfald at medbringe vand til dine strandture. Strandene i Costa Rica er ikke plastret til med restauranter og sælgere på stranden. Du har faktisk mange gange stranden næsten helt for dig selv.

Carillo palme strand nær Samara
Carillo strand nær Samara Costa Rica

Tag på en skildpadde tur

Der ligger tre strande nær Samara, hvor der arrangeres skildpadde-ture til.

Playa Ostional ligger en times kørsel ord for Samara.
På netop denne strand kan du være heldig at opleve en ”arribada”. Det betyder at på en vis tid på året, når månen er helt rigtig og tidevandet står rigtigt, kan der i løbet af nogle nætter komme tusinder af skildpadder op på stranden for at lægge æg.

Vi havde undersøgt alt omkring denne event mht. til månefase, tidevand og bedste tid, men vi blev ”væltet af pinden” af floderne. De var simpelthen for voldsomme til at krydse, så der var ingen turoperatører der tog dertil.    

Playa Camaronal og Playa Corozalito ligger begge syd for Samara.
Vi tog selv en tur ud til Playa Camaronal i dagslys. Det var af en lidt rå grusvej, men stranden var øde og uberørt. Det er anbefales ikke at svømme ved stranden, da der er krokodiller og hajer i området.

Camaronal strand costa rica

Der var en fin beskrivelse af hvilke skildpadder der er i området ved indgangen, som iøvrigt er gratis.

Ved ankomst til stranden så vi en overdækket indhegning af nedgravet skildpaddeæg, så her på stranden graver de nogle af æggene op og holder øje med dem.

Vi gik en tur på den mennesketomme strand og bare nød det vilde rå Costa Rica. Stranden er en del af Camaronal nationalpark, så vi kunne også gå en lille tur i parken, hvor vi så en enkelt lille abe.

Camaronal strand

Vores tur til Playa Corozalito var med en tur. En arrangeret skildpaddetur.

Vi tog afsted om aftenen og kørte ud til stranden i bælgmørke. Det var en køretur på 45-60 min af rå grusvej. Vi så en enkelt skildpadde lægge sine æg, begrave dem og sætte kurs mod havet igen. Det var bestemt en oplevelse.

Skildpadde lægger æg
Skildpaddetur fra Samara

Flere aktiviteter fra Samara

Tag på delfinsafari

Vi elsker virkelig al dyreliv i havet, så selvfølgelig måtte vi ud på en delfintur.
Det var så skønt at se dem boltre sig i vandet og hoppe i bådens bølger. Det er muligt at se delfiner hele året. 

Du kan også være heldig også at spotte nogle af de store pukkelhvaler, der er i havet på bestemte tidspunkter af året

Delfintur fra Samara
Skildpadde i Costa Rica

Tilmeld dig vores rejseunivers, hvor vi skriver om rejser, oplevelser, udfordringer på rejser og mange andre spændende rejserelateret ting.

Besøg et papegøjecenter

Omkring 50 minutter syd for Samara ligger et papegøjecenter, der udfører et fantastisk arbejde.
De to store ara-arter Scarlet Macaw og Great Green Macaw er truede papegøjer i Costa Rica, og dette center arbejder på at øge bestanden gennem deres avlsprogram.

Det er ikke et rehabiliteringscenter for vilde dyr. I stedet opdrætter de papegøjerne og lader dem flyve frit. I centret vil du se rigtig mange smukke karismatiske araer der kommer tilbage til centret for at blive fodret.

Note: Du skal reservere tid for dit besøg. Dette kan du gøre igennem Macaw Recovery Networks hjemmeside her. Vær dog opmærksom på at turen dertil er via delvis bumpet grusvej.

Det er også muligt at tage en tur ud til centeret med en turoperatør, som du finder på gaden i Samara.

LÆS OGSÅ: På eventyr i Tortuguero Nationalpark med jungle, floder og rigt dyreliv 

Grønne papegøjer i Tortuguero nationalpark
Vilde Green Macaws fotograferet ved Tortuguero Nationalpark

Gode spisesteder i Sámara, Costa Rica

Vi er virkelig store fans af at sidde og spise, hvor vi enten kan kigge på mennesker eller hvor vi kan nyde en lækker udsigt.

Derfor er vores tre listede restauranter nogle du kan finde på kanten til stranden i Samara i Costa Rica.

El Largarto
Et hyggeligt sted, hvor vi fik serveret en god saftig tenderloin bøf. Det var virkelig god mad og der blev sørget for os fra start til slut. Dog kan vi ikke anbefale deres Piña Colada og Mojito – de var lidt tamme.

Sheriff Rustic
Vi spiste her et par gange og fik rigtig fin mad. Fik både gode quesadillas, lækker traditionel ”casado”-mad og andre gode måltider her. Og udsigten her er ikke til at klage over.

La Dolce Vita
Dette sted har en fantastisk atmosfære. Med hyggelig belysning hængende i træerne over os, fik vi de skønneste drinks her, samt en god pasta. 

Pasta i Samara
Mad i Samara
Lækker mad i Samara
La Dolce Vita Samara

Hvor længe bør man blive i Samara?

Vi har tilbragt sammenlagt omkring halvanden uge i Samara. Første gang havde vi 4 nætter her og anden gang 5 nætter. Man kan vidst godt sige at Samara har sat et dybt aftryk i os.

Nu skal det selvfølgelig også siges at vi er langtidsrejsende, så vi har plads til det på vores rejser – at blive lidt ekstra tid.

På en almindelig rundrejse i Costa Rica, vil vi sige at 3 nætter er nok til at suge atmosfæren og området til dig. 

LÆS OGSÅ: Hvad skal man se i Costa Rica
OG: Godt at vide inden turen går til Costa Rica

Vores anbefaling til hotel i Samara

Samara har et godt udvalg af hoteller for alle budgetter. Du finder ikke store kædehoteller her, men derimod hyggelige villaer, hytter og små hoteller.

Hotel Belvedere

Hotel Belvedere er en favorit blandt besøgende og det gælder også for os. På begge vores rejser har vi booket vores ophold her.

Selvom hotellet ligger en kort gåtur til byen, er der en hyggelig og afslappet atmosfære her. Hotellet er opdelt i to separate bygninger med hver sit poolområde. 

Vi har begge gange fået tildelt værelse i den mindre bygning, hvor der er otte værelser der deles om en smuk indbydende pool med udsigt over junglen. 

Værelserne er store og rummelige og har store komfortable senge. Om morgenen kan du blive vækket af brøleaberne ude foran dit vindue og om eftermiddagen flyver der små papegøjer i luften og leguaner vandre rundt ved poolen.

Tjek om der er ledigt på dine datoer her

Tip: Der er køleskab på værelserne og der ligger en fornuftig størrelse PALI (butik) nede ad hovedgaden, så det er muligt at købe ind til morgenmad, kolde drikke og andet godt.
(Hotellet tilbyder morgenmad til 12 USD pp)

Hotel Belvedere Samara
Lækkert værelse på Belvedere
Smuk have ved Belvedere
Pool på Belvedere
Brøleabe ved Belvedere
Leguan ved Belvedere

Vi håber du synes om at læse om vores oplevelser i Samara i Costa Rica, samt hotel anbefaling og restauranter.
Hvis du har spørgsmål til Samara eller bare synes at denne artikel var nyttig, så skriv os en kommentar nedenfor – vi vil meget gerne høre fra dig. 

Del gerne denne post på din:

Find mere om smukke Costa Rica her:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *