Billeje i Costa Rica: Alt du skal vide til en god kør selv ferie

At leje bil i Costa Rica er nok den bedste måde at opleve dette smukke land på.

Costa Rica er et af vores absolut favoritlande. Det er kendt for sine varierende landskaber. Lige fra frodige grønne regnskove til imponerende vulkaner og sine idylliske strande.

Og så har vi ikke engang nævnt det fascinerende dyreliv endnu!

Med en billeje i Costa Rica har du friheden til at udforske alle disse fantastiske steder.

Men kørsel i Costa Rica kan være en udfordring for nogle. Selvom landet ikke er større end Danmark, så kan det godt tage længere tid end forventet at køre fra A til B.

Efter et par rejser til dette skønne land, hvor vi har lejet bil, har vi fået nogle erfaringer med at køre selv i Costa Rica.

Fra valg af biludlejningsfirma til håndtering af de lokale trafikforhold. Vi deler her, hvad du behøver at vide for at gøre din kør selv ferie i Costa Rica til en uforglemmelig oplevelse.

Fantastiske gratis oplevelser på din kør selv rute
Du kan komme forbi fantastiske vandfald med din billeje

Book din billeje i Costa Rica

Lad os starte med det allervigtigte – nemlig hvor du skal booke din billeje til dine eventyr i Costa Rica.

Vi er store fans af Discover Cars (reklamelink) og booker til hver en tid vores billeje i Costa Rica der.

Faktisk booker vi ved Discover Cars, til alle vores roadtrips rundt omkring i verden.

Discover Cars er en søgemaskine og søger priser og biler på både lokale og internationale biludlejningsfirmaer. Netop for at hjælpe dig med at finde den bedst mulige pris og billeje.

Igennem Discover Cars har vi både booket vores Costa Rica billeje ved udlejningerne AmiGo og GreenMotion. Og med det, vil vi sige at du skal ikke være nervøs for at booke ved sådanne mindre kendte lokale udlejninger.

–>  Find din bil på DISCOVER CARS (reklamelink)

Tip! Husk at billejeprisen er pr. døgn. Så det kan på ingen måde svare sig at hente bil kl 9 og aflevere kl 13. Prøv at få det til at passe med 24 timer, så du ikke skal betale for et ekstra døgn. F.eks henter du den kl. 10, så afleverer du den også kl. 10.

Palmeolieplantager på din rejse
På din kør selv ferie i Costa Rica vil du se en masse palmeolieplantager - desværre!

Undersøg hjemmefra hvad du har med i din rejseforsikring

Tjek når du booker bilen, hvad du har inkluderet i billejen og hvordan du er stillet med din egen forsikring. På den måde er du er klar til at svare på de spørgsmål og pådutninger som de gerne har til dig ved biludlejningsskranken ved afhentning.

F.eks. har vi ved vores egen forsikring en dækning af selvrisiko på 15.000 kr – hvilket, for det meste dækker fint det beløb udlejningerne tager, hvis der sker noget.

Ved afhentning sørg for at overdrive med at tage billeder og evt. video, så de kan se at der ikke er noget at komme efter hos dig, når du afleverer bilen igen.

Vi har aldrig haft nogen som helst problemer med vores lejebiler i Costa Rica. Heller ikke da vi krydsede et par floder på vores første roadtrip og egentlig havde fået besked på IKKE at krydse floder.

Læs også: Godt at vide inden turen går til Costa Rica

På road trip med krydsning af floder

Men vær lige opmærksom på dette når du booker din billeje i Costa Rica

Der er to lufthavne du primært skal være opmærksomme på, når du skal leje bil i Costa Rica.

Den ene er San Jose og den anden er Liberia.

San Jose er hovedstaden og det er med garanti her alle danskere (og andre skandinavere) flyver til for at starte deres kør selv ferie i Costa Rica.

Men det er en tricky lufthavn at booke billeje til. For San Jose er ikke kun hovedstaden i Costa Rica, det er også en by i Mexico OG en by i Californien, USA.

Så når du søger på Discover Cars (eller andre biludlejninger) skal du være ekstra opmærksom på at billejen bliver booket det rigtige sted.

Dette kan du gøre for at være sikker: Hvis du ønsker din billeje fra lufthavnen, så søg på SJO eller Juan Santamaria International Airport.

Hvis du ønsker en billeje inde fra byen så søg på San Jose, kig efter ”all location” i parantes og tjek lige nedenunder, at der står San Jose, Costa Rica.

Hvis du af en eller anden grund flyver til/fra Liberia, som i øvrigt ligger i den nordvestlige del af landet, så er der ikke så meget du skal være opmærksom på.

Blot at lufthavnskoden til Liberia i Costa Rica hedder (LIR).

Fantastisk kør selv i Costa Rica

Hvornår skal du leje bilen og hvornår skal du aflevere den?

Hvis du rejser fra Danmark og dermed har en lang rejse inden du skal ud og roadtrippe, så vil vi ikke anbefale at du henter din billeje med det samme.

Book derimod en enkelt nat på et hotel nær lufthavnen eller ved en af afhentningsstationerne inde i byen.

Så er du frisk til at hente bilen næste formiddag og komme ud og opleve det skønne Costa Rica.

Hvis du er ude på et lidt større eventyr og kommer fra et af de nærtliggende lande som Mexico eller USA, så kan du sagtens hente bilen samme dag som du ankommer.

Når du har afrejse fra Costa Rica kan du planlægge et ophold omkring 1-1½ time fra lufthavnen, så du ikke har så lang en køredag (der kan ske så meget). Sæt ekstra buffertid af til kørsel og aflevering af lejebilen.

Tip! Hvis du har fået booket din bil, så du ikke skulle betale for et ekstra døgn, men har tid inden du skal chekke ind i lufthavnen. Så kan vi fortælle at der ved lufthavnens biludlejningscenteret (der ligger et stykke fra lufthavnen) ligger en god Denny´s hvor du kan sætte dig ind og få en god burger og en verdensklasse milkshake.

Lækre burgere på Dennys i San Jose

Er det nemt at køre selv i Costa Rica?

Til det, må vi bare sig JA!

Nu har vi kørt rundt derovre et par gange og skal snart afsted igen, så vi kan sige det er super nemt at tage på en kør selv ferie i Costa Rica.

Der er højrekørsel i Costa Rica, så der ikke noget der, du skal være ekstra opmærksom på.

Der er fint med tankstationer rundt omkring og benzinen er ok billig.
Du kører bare ind og venter på at der kommer en tankpasser som tanker bilen for dig. De kommer gerne lige hen til dit vindue først for at høre hvor meget de skal fylde op. Og du kan betale med både kontanter og kort – og så bliver de også lidt glade hvis du giver dem lidt tips.

Inden du rejser mod Costa Rica så download Google Maps kort over Costa Rica på din mobil. For hverken 3 eller nogen anden teleudbyder tilbyder data i landet. Når du har downloaded kortet, kan du nemlig bruge Google Maps offline som GPS.

Vær blot opmærksom på at Maps kan vise dig en rute, men du kan ikke se om det er asfalt eller grusvej. Dette er specielt aktuelt på Nicoya-halvøen og Corcovado Nationalpark.

Kørsel på grusvej i Costa Rica

Kørsel i byerne  – store som små

Men lad os så komme ud på vejene!

Den sværeste by du kommer ud og køre i er San Jose – og så er den slet ikke så slem alligevel. Og faktisk, hvis du lejer bil fra lufthavnen, så er du allerede et godt stykke ude af byen.

Hvis du lejer bil inde fra en udlejning i byen, så blot vær lidt ekstra opmærksom. De kører lidt tæt og overholder ikke altid striberne.

Som skrevet, så er San Jose den største by du kommer til at køre i. Ellers møder du blot nogle småbyer på din rute.

I disse småbyer skal du dog være opmærksom på bump, som gerne er ved skolerne. De er ikke altid markeret eller skiltet af – og nogle af dem har nogle gode toppe på (skulle vi hilse og sige) 

Derudover, så kan deres lyskryds også være svære at se. Og hvis ikke der er andre biler i miles omkreds, så kan man helt overse dem. Ærligt, så er vi er vidst kommet til at køre over for rødt en enkelt gang eller to.

Pas paa skilte med billeje i Costa Rica
Reductor - betyder der er bump forude

Hold øje med vejene

Huller i vejene er meget normalt, så hold altid godt øje med hvor du kører. På vores rute op til Liberia var asfalten så dårlig, at det var 50 km slalom og afvigelser i håb om ikke at ødelægge bilen.

Der kan på grusveje være floder du skal tage stilling til om du kan/vil krydse. Specielt ude på Nicoya halvøen og ved Corcovado Nationalpark.

Floderne kan være voldsomme hen over ”den grønne sæson” – som også er regnsæsonen i denne del af Costa Rica. Så fra juli til oktober og dermed ind i november og december skal du være OBS på disse. 

Trekantede Ceda-skilte! Vær ekstra opmærksom på disse skilte. Det betyder nemlig at vejen eller broen forude er for snæver til to biler kan køre forbi hinanden og du skal derfor holde tilbage.

Der er ingen Ceda skilt for den modkørende, som derved har forkørselsret.

Kør kun når det er lyst. Ud over alt ovenstående du skal være opmærksom på, så skal du også passe på gående, hunde, køer, cyklister og alt det andet du kan finde i vejsiden.

Og det er bare nemmere at holde øje med det hele i dagslys.

På kør selv ferie i Costa Rica
Hund der havde lidt svært ved at flytte sig 🙂

Generelt – dette skal du være OBS på, på din kør selv ferie i Costa Rica

Costaricanerne kører generelt lidt for hurtigt og specielt ude på hovedvejene. Og til det kan vi også lige nævne den offentlige bustransport på disse strækninger.

De kører hurtigt, de overhaler uforsvarligt og så er det bare aldrig sjovt at få en af disse busser helt op bagi.

Vi begyndte at kalde dem ”psykobusser” – for du skal måske lige have en lille smule respekt for disse.

Og når nu vi lige kommer forbi det emne, så skal du ikke blive forvirret hvis de modkørende blinker til dig. Det gør de kun hvis der er sket noget, som du skal være opmærksom på længere fremme i din retning. Nedfalden palme, sten der er faldet ned i vejkanten eller en bil der holder i vejsiden.

Der er ikke så mange regler omkring kørslen i Costa Rica.
Man ser gerne at folk der sidder eller står på ladet af en bil, der kan sagtens sidde en hel familie på en scooter og den farligste vi har lagt mærke til er, at biler kan finde på at køre indenom, hvis der er svært at overhale.

Men det er kun sket to gange.

Med bus eller billeje i Costa Rica

Fordele ved at have egen billeje i Costa Rica

Okey, der er måske en del at holde øje med på din kør selv ferie i Costa Rica, men vi lover at du vil ikke fortryde det.

Det at have en lejebil at køre rundt i, betyder rigtig meget for oplevelser og udsigter.

Friheden til at holde ind ved en af de mange smukke strande eller stoppe ved de fantastiske udsigter i bjergene er essensen af en uforglemmelig kør selv ferie.

Derudover finder vi os også mere frigjorte. Vi kan f.eks lade en pose med vasketøj blive i bilen eller vi kan lade vores vandresko eller badefinner blive i bilen.

Det behøver ikke at blive pakket ud og ind i kufferten, hver gang du flytter hotel.

Og så kan vi også fortælle at noget af det bedste mad vi har fundet i Costa Rica, har vi fundet ”på vejen”. Det er de såkaldte små ”Sodas”, hvor der laves noget fantastisk mad.

Spis på Sodas

Nogle steder er der ikke brug for billeje i Costa Rica

Der er to steder i Costa Rica, hvor du i princippet ikke har brug for bil. Men du skal jo lige derhen.

De to steder er Tortuguero Nationalpark og Corcovado Nationalpark.

I Tortuguero Nationalpark er det overhovedet ikke muligt at tage bilen hele vejen til dit hotel – det er det dog i Corcovado NP.

Du kan læse mere om hvordan du med billeje i Costa Rica kan komme ud til Tortuguero NP her: På eventyr i Tortuguero Nationalpark

Hvis du har ophold nær Puerto Jimenez på østkysten af Osa-halvøen, hvor Corcovado NP ligger. Så kan du sagtens køre hele vejen, via rute 245.

Hvis du har ophold i Drakes Bay, så alt efter dit ophold, så kan du vælge at køre selv igennem hele junglen (det er en lang og bumpy vej). Eller du kan vælge at stille bilen i Sierpe, som vi har skrevet om i vores post: Et vådt jungleeventyr i Corcovado Nationalpark i Costa Rica

Sikker parkering i Costa Rica
Sikker parkering i Sierpe - hvor du tager båd til Drake Bay
Parkering med billeje i Costa Rica
Sikker parkering i La Pavona - hvor du tager båd til Tortuguero NP

Kom med på eventyr!

Tilmeld dig vores rejseunivers, hvor vi skriver om rejser, oplevelser, udfordringer på rejser og mange andre spændende rejserelateret ting.
Vi rejser ud 2-3 gange om året i et par måneder til forskellige steder i verden.
Så kom med ud på eventyr!

Vi håber du kan bruge vores lille guide om at have billeje i Costa Rica og at du kommer ud og får nogle fantastiske kør selv oplevelser i det smukke Costa Rica.
Hvis du har spørgsmål til Discover Cars billeje, Costa Rica eller bare synes at denne post er god og brugbar, så skriv os en kommentar nedenfor – vi vil meget gerne høre fra dig. 

Del gerne denne post på din:

Find mere om smukke Costa Rica her:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *