Et vådt jungleeventyr i Corcovado Nationalpark i Costa Rica

På den afsidesliggende Osa halvø i det sydvestlige hjørne af Costa Rica finder du den største og mest koncentrerede nationalpark i landet.

Selv National Geographic har kaldt Corcovado Nationalpark for “det mest biodiverse sted i verden” – og vi må sige at det er en fantastisk intens junglenationalpark at besøge.

Med sine 417 km² er nationalparken den største lavlandsregnskov der er tilbage på Mellemamerikas stillehavskyst. Den huser adskillige truede pattedyr såsom jaguarer, pumaer, ozelots og tapirer. Også de flotte, men truede, røde og grønne araer kan findes her.

Derudover finder du også mange andre spændende dyre-, fugle- og krybdyrarter i parken.

Corcovado Nationalpark bør absolut få et besøg, hvis du er dedikeret naturentusiast.

Den uberørte jungle og afsidesliggende placering vil få dig til at føle, at du er trådt tilbage i tiden til et sted, hvor naturen er i kontrol.

Corcovado Nationalpark samfund

Hvor skal man opholde sig ved Corcovado Nationalpark?

Nationalparken dækker omkring 2/3-dele af hele Osa halvøen. Resten er grusveje, byer, landbrug og mindre landsby samfund.

På den østlige del af halvøen finder du mere civilisation. Puerto Jimenez er hovedbyen på halvøen, hvor der også ligger en lille lufthavn, en masse hoteller og lodges og det er muligt at komme til uden problemer med bil.

Vi vil dog anbefale at komme ud til Drake Bay, der ligger på den anden side af øen. Både fordi du vil få mere natur og så er der mere autentisk.

Drake Bay Corcovado Nationalpark

Sådan kommer du ud til Drake Bay  

Selvom det er muligt at køre til Drake Bay, så anbefaler vi i stedet to andre muligheder.

Det er muligt at flyve til Drake Bay med et af de lokale flyselskaber. Fra lufthavnen skal du så have dit hotel/lodge til at hente dig, hvis det er muligt.

Flyvetiden vil tage omkring 55 minutter fra San Jose.

Men de fleste danskere der tager til Costa Rica lejer gerne en bil og det gjorde vi også.

Som skrevet er det muligt at køre hele vejen rundt om og igennem Corcovado Nationalpark for at komme til Drake Bay. Det tager dog omkring 3-4 timer (kun for at komme udenom og igennem parken). Derudover så er det også bedst at køre ruten i en 4×4 bil, da vejen derud er nådesløs. (Hørt fra et par hollændere som havde taget turen)

Men du kan tage en nemmere løsning.

Du kan parkere bilen i den lille havneby Sierpe og sejle ud til Drake Bay.  

Ved ankomst til Jorge restaurante får du hjælp til at få bilen parkeret i et indhegnet område og det kostede 4.000 Colones pr nat, som vi betalte da vi hentede bilen. (2022)

LÆS OGSÅ: Roadtrip i naturskønne Costa Rica

Jorge restaurant
Parkering til Corcovado Nationalpark

Sejlturen gennem mangroven og Rio Sierpe ud til mundingen af Stillehavet går stille og roligt og det er muligt at se lidt dyreliv og nogle af de mange krokodiller der lever i floden.

Når du kommer ud på Stillehavet, kan det godt blive meget gyngende, så vær opmærksom på evt. at have søsygepiller med. 

Men på havet har du også en chance for at se hvaler (dog sæsonbestemt), delfiner og skildpadder.

Der skal dog tages hensyn til sejletiderne, da der kun sejles to gange om dagen.
Fra Sierpe to Drake Bay sejles der 11.30 og 15.30
Fra Drake Bay til Sierpe 7.15 og 14.30

Turen tager omkring 1½ time og koster 13.000 Colones pr person pr vej (2022)

Tip: Når du sejler fra Sierpe er det en god idé at have enten klip-klappere eller sandaler der kan tåle saltvand, for der er ingen bådebroer eller moler i nationalparken. Så ligegyldig hvor du skal af, står du af på stranden i vandet. Det vil også være en fordel med kort benbeklædning, så det hele ikke bliver vådt.

Note: Vi købte kun billet fra Sierpe til Drake Bay (eller Tent Camp – for der lå vores lodge tættest på) i første omgang. Vores lodge hjalp os med at sørge for at taxibåden kom til stranden, når vi skulle retur til Sierpe – og vi betalte bare i båden.

Bådebro Sierpe
Båd ved Corcovado Nationalpark

Hvor skal man bo i Drake Bay

Vi fik et par anbefalinger, da vi annoncerede på Facebook at vores rute gik forbi Corcovado og disse anbefalinger giver vi hermed videre.

Sunset Tucano Lodge

Her valgte vi selv at bo, det var fantastisk. Vores hytte var kæmpe stor, kun med seng og badeværelse. Simpelt og en smule primitivt – sådan kan vi li´ det. Der er fuld forplejning med… 3 måltider om dagen inkl. dessert til aftensmad og det er moderen i huset der kokkererede. Når vi spiste, så spiste familien også – og samme ret blev serveret til både gæster og familie.

Lodgen lå dog ikke i Drake Bay, men omkring 15 minutter i båd derfra. Derefter skulle vi på en lille vandretur på 10-15 minutter opad. Det var ikke nemt og vi vil ikke anbefale dette sted til dårlig gående. Men det var en spændende tur, hvor du går i et lille primitivt samfund med lokal skole og små skure som huse.

Se om der er ledigt på dine datoer (reklamelink)

Sunset Tucano Lodge Corcovado Nationalpark
Sunset Tucono Lodge
Gang til Sunset Tucano Lodge

Finca Maresia

Ser også fantastisk ud. Ligger lidt mere tilbagetrukket og kan læse at der er omkring 20-25 minutters gang til Drake Bay (byen) Også her er der mulighed for at spotte en masse dyreliv.

Se om det er ledigt på dine datoer (reklamelink)

Drake Paradise Point

Vi fik dette hotel anbefalet, men det var en smule dyrt til vores budget. Dog sejlede vi forbi det flere gange og det ser jo fantastisk ud. Lidt mere luksus end de to ovenstående ophold. Med værelser, have og pool ud mod havet. I god afstand fra ”byen” og med junglen i baggrunden.

Se om det er ledigt på dine datoer (reklamelink)

Der er mange muligheder for ophold i og omkring Corcovado Nationalpark. Hvis ikke et af ovenstående har din interesse, kan du finde dit ophold her på Booking.com (tager dig direkte til Corcovado Nationalpark) (reklamelink)

Hus i Corcovado Nationalpark

Hvad er der at lave i Corcovado?

Hvis du vælger et af de to første af ovenstående lodges, så vil du være et godt stykke fra Drake Bay, hvor der kan findes lidt liv med spisesteder, cafeer og turoperatører.

Men det er ikke nogen dårlig ting, for du er tættere på naturen, selvfølgelig skal du nok have en god bog med eller et spil kort til om aftenen.

Derudover så bliver der også arrangeret en masse udflugter.

Vi havde selv tre ture, som vores vært var så sød at arrangere for os. Og vi betalte blot til turoperatøren når turene var slut.

En tur ud til Caño Island er bestemt at anbefale. Vi kan kun forestille os hvilket paradis dette vil være i den rigtige sæson.

Cano Island - Corcovado

Der er omkring 55 km ud til den fredede ø, Caño Island og det tager omkring 45 minutter med båd. I den rigtige sæson er der også mulighed for at se hvaler og delfiner på turen.

To gange standsede vi på vejen, da vi så hvaler. Det var fantastisk.

Caño Island som er et fredet natur- og marine reservat er et af de bedste steder i Costa Rica at dykke og snorkle.

Vi havde dog ikke selv den bedste snorkeltur, da vi på vores første tur i vandet føltes som om vi blev stukket af nåle på hele kroppen. Vi kunne ikke se noget i vandet, men vores guide (som også var i vandet) sagde det var jellyfish.

Anden tur i vandet blev en hel anden oplevelse. Selvom vandet var meget grumset og sigtbarheden kun var på omkring 2 meter, så så vi nogle fantastisk flotte fisk og en fin havskildpadde.

Den dårlige sigtbarhed og jellyfish var kun på grund af den heftige regn, der havde været en time tidligere. Hvis du skal afsted omkring december og et par måneder frem, så vil turen være fantastisk, det er vi sikre på.

Snorkling ved Cano Island
Skildpadde ved Cano Island
Fiskestime ved Cano Island

Andre ture vi tog på…

Også en tur vi vil fremhæve, er en tur ind i Corcovado Nationalparken.

Bådturen fra Drake Bay tager omkring 1½ time til Sirena Ranger Station.

Ved ankomst til stranden, blev vi introduceret til nationalparken af vores guide og vi blev modtaget af to rangere der stod klar til at undersøge vores taske, for der må ikke tages frugt, mad eller skrald med ind i nationalparken.   

Indgangen til nationalparken var med i vores pris for turen.

Lige ved ankomst er der et fint hus med toiletter og der er spulere til at skylle fødderne, så du kan skifte fra ”strand”-sko til vandresko.

Corcovado Nationalpark

Vi gik rundt i parken i omkring fire timer og spottede en masse dyr og fugle. Desværre ingen tapir, som nogle kan være heldige at opleve.

Sidste stop på turen kommer du til deres ranger station, hvor det også er muligt at overnatte i ren backpacker-stil. Men det var her også muligt at komme på toilet, købe noget at drikke eller en is.

Derefter gik turen tilbage til båden. For vores vedkomne i silende regn… igen.

Næsebjørne i Corcovado Nationalpark
Hr Nelson
Regnvejr i Corcovado

Den sidste tur vi havde, var en nat-tur.

Vi elsker disse ture, da der er mulighed for at se nogle dyr, som gemmer sig i løbet af dagen. Slanger, edderkopper, flotte frøer og andre spændende natdyr.

På vores nat-tur i Corcovado Nationalpark fik vi også set nogle fantastiske dyr.

En haleløs piske-skorpion, en lille farvestrålende, men meget giftig skorpion og næsebjørne højt oppe i palmerne.

Men det at gå rundt i junglen, kun med en lille lommelygte er virkelig også en oplevelse i sig selv. Vi var kun os og vores guide, så vi fik noget af en privat tur.

Et par gange bad vores guide os om at slukke lygten og der stod vi så i turmørke og lyttede til junglen. Det var både skræmmende og fascinerende.

Desværre så vi ikke nogen slanger eller edderkopper, denne gang.

Piske skorpion
Skorpion

Men jeg havde fået mig en lille vandreedderkop med hjem som jeg fik et lille bid af, da jeg afklædte mig. Heldigvis ikke noget af betydning, men vi måtte desværre aflive det lille monster, da vi ikke ønskede at have den i vores hytte.

Tip: Fra December til midt-april er der en stor koncentration af pukkelhvaler i havet omkring Corcovado, så det vil i den periode også være godt at tage en tur ud på havet, for at se de imponerende kæmper.

Hvornår er det bedst at opleve Corcovado Nationalpark

De tørreste måneder for Corcovado National Park er fra december til april.

Regntiden begynder i maj/juni og slutter først omkring begyndelsen af december. September og oktober siges at være de mest regnfulde måneder.

Det regner så meget at nogle lodges og hoteller på Osa-halvøen lukker midlertidigt på grund af den voldsomme regn.

Vi tog selvfølgelig til Corcovado Nationalpark i den værste regn-måned i Costa Rica og vi havde fire dage, næsten med konstant regn.

Og ud over at regnen gjorde os våde, så blev vi også våde af at komme af og på bådene (som nævnt ovenfor) og da der var 100% luftfugtighed, så kunne vores tøj ikke tørre og vores kuffert-tøj var konstant fugtigt.

Det var noget af et eventyr.

LÆS OGSÅ: På eventyr i Tortuguero Nationalpark med jungle, floder og rigt dyreliv

Regnvejr i Corcovado Nationalpark

Pakketips til Corcovado Nationalpark i Costa Rica

At pakke til de lidt mere afsidesliggende nationalparker i Costa Rica kræver lidt mere planlægning, da der er mange ting der er gode at have med.

Du vil højst sandsynlig have aktiviteter til vands og på land. 

Vejret kan være super varmt, og du kan også opleve silende regn.

Vi forsøger her at hjælpe dig ved at give lidt tips, råd og forslag fra vores eget ophold i Corcovado:

Hvis du kommer til Corcovado med bil og parkerer i Sierpe, kan du med fordel pakke en mindre taske til dit ophold og lade resten blive i bilen (den er jo låst inde). Bare et forslag – det er også muligt at tage al bagage med – dog mere besværligt.

Hurtigttørrende og let tøj er en anbefaling.

Regnslag eller regnjakke er en god idé – det er intens regnskov du kommer ud til og i alle sæsoner kan der falde regn.

Ordentlige vandresko. Dine fødder vil takke dig med et par ordentlige vandresko i junglen.

Klip-klappere eller sandaler der tåler saltvand til dine af- og påstigninger.

Hvis du er meget modtagelig for høje chikade-lyde, så medbring også øre-propper.

Drybag til opbevaring af mobil, kamera og andre værdifulde ting, der ikke må blive våde ved af- og påsætning.

Og husk at medbringe myggespray!

Nogle af ovenstående ting kan du også finde på vores liste med 40 gode rejsegave idéer + meget mere.

Hold naturen ren og vild

Ekstra tip til din tur til Tortuguero Nationalpark

Du er ret langt ude fra civilisationen, så vores anbefaling er at hæve nogle penge inden du tager dertil.

Det var dog muligt at betale med kreditkort både på hotel og ved turoperatører. Vi var dog ude for næsten 12 timer uden strøm – så er det en god idé at have nogle kontanter.

Vi håber du synes om at læse om vores eventyr, vores tips og vores erfaringer omkring Corcovado Nationalpark.
Hvis du har spørgsmål eller bare synes at denne artikel var nyttig, så skriv os en kommentar nedenfor – vi vil meget gerne høre fra dig 

Del gerne denne post på din:

Find mere om smukke Costa Rica her:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *