På eventyr i Tortuguero Nationalpark med jungle, floder og rigt dyreliv

Vores første stop på vores anden rejse til Costa Rica tager vi op i det nordøstlige hjørne af landet, hvor de store krokodille-fyldte floder skærer sig igennem den tætte jungle og som udgør den smukke Tortuguero Nationalpark.

Tortuguero Nationalpark dækker et område på 312 km² og grænser op til Nicaragua i nord.

Nationalparken er fyldt med et fantastisk dyreliv. Lige fra flotte papegøjer og tukaner der flyver over dig til smukke, men sky jaguarer, der helt sikkert skal et større held til at se. 

Tortuguero Nationalpark er et stort beskyttet område med land, vand og mangrove ved den afsidesliggende landsby Tortuguero på Costa Ricas caribiske kyst.

Det ligger så afsides at der ingen biler kører i parken, al transport forgår derfor med båd, når du skal transportes rundt.

Floden i Tortuguero Nationalpark

Sådan kommer du til Tortuguero Nationalpark

Der er flere måder du kan ankomme til Tortuguaro Nationalpark på.

Med offentlig transport: Fra San Jose kan du tage bussen til nationalparken. Dog skal der skiftes 1-2 gange, alt efter hvilken afgang du kommer med. Turen kan tage op til 6-7 timer. Til gengæld er det relativt billigt.

Med fly: Der ligger en lille lufthavn i Tortugero Nationalpark, hvor der dagligt lander små fly fra enten San Jose eller fra andre steder i Costa Rica. Da vi kiggede priser på dette kostede billetterne omkring 750 DKK pr. person one-way fra San Jose (2022)

Så skal du selvfølgelig også derfra til dit hotel/lodge (hvis vi havde valgt denne løsning, ville vores lodge have hentet os. Ved desværre ikke om det er alle hoteller/lodges der har den service)

Med bil: Denne løsning valgte vi. Vi lejede bil i San Jose og kørte op til La Pavona, hvorfra du kan tage med taxibåd til dit lodge eller til den lille landsby der ligger i nationalparken. (reklamelink)

Vi tog båden til vores lodge, med et par stop på ruten, det tog omkring en times tid.

Sejltiderne:
La Pavona til Tortuguero: ca kl 06:00, 11:00, 12:00, 15:00 og den sidste kl 16:00
Tortuguero til La Pavona: ca kl 05:00, 7:00, 11:00 og 13:00 (derudover er der også kl 14:00 og 15:00 i weekenden)

Med taxibåd i Tortuguero Nationalpark

Ved ankomst til La Pavona med bil

Der er omkring 130 km fra San Jose til La Pavona og det tog omkring 3½ time, da det tog noget tid at komme ud af San Jose.

Husk at downloade “offline maps” fra Google Maps hjemmefra, så kan du nemt komme rundt i Costa Rica uden brug af data/roaming.

Læs også: Billeje i Costa Rica – alt du skal vide til en god kør selv ferie i Costa Rica

Ved ankomst til La Pavona, er der en stor fin parkering, som er indhegnet og overvåget.

Det koster 10 USD at parkere pr. dag og det kan både betales med kort og kontant, når du ankommer til parkeringen.
Vi betalte i Costa Ricas colones og vi betalte 20.000 CRC for 3 nætter. (2022)

Parkering ved La Pavona
Parkering ved La Pavona

Fyrene der står for parkeringen, spørger også til hvilket hotel/lodge du skal til og du køber også nemt din billet til båden her.

Den kostede 20 USD pr. person, som også fungerer som returbillet og du kontakter dem blot på WhatsApp dagen inden for at informere om afhentningstidspunkt, når du skal retur til La Pavona. Vi betalte endnu engang i colones. 25.000 CRC blev det for to personer. (2022)

Når bilen er parkeret er der et fint hus, hvori der er en form for ”ventesal” med restaurant, kiosk og souvenirbutik. Det er altsammen meget fint.

Der kan købes en let varm frokost og der kan købes snacks og drikkevarer i kiosken.

Der er derudover også et toilet (som koster 500 colones) og så er der gratis wifi på stedet.

Du er kun her for at komme til og fra Tortuguero Nationalpark.

Restaurant ved La Pavona
Frokost i La Pavona

Nationalparkgebyr til Tortuguro Nationalpark

Hele området er ren jungle, men hvis du vil ind og gå i selv selve nationalparken koster det 15 USD pr. pers for at komme ind. (2022)

Billetterne kan dog ikke købes ved indgangen, de skal købes på Costa Ricas nationalpark-hjemmeside, SINAC.

Du kan finde det officielle link her

Ved indgangen tjekker de blot bekræftelsesnummeret, som du modtager på mail. Husk at vælge den rigtige dato når du planlægger dit besøg.

Vi synes det var nemt nok, men vi stødte på et ældre par, der måtte købe en guidet tur og betale den vej, fordi de synes hjemmesiden var noget bøvl.

Indgangen er åben fra kl. 06.00–15.00 med en morgenpause fra kl. 07:00-07.30 og en frokostpause mellem kl. 12.00–13.00.

Tortuguero Nationalpark er åben alle dage året rundt.

Indgang til Tortuguero Nationalpark

Inde i selve parken

Denne gang rejser vi i Costa Ricas mest regnfulde måned og derfor kom vores nye treksko også lidt på prøve. Parken var nemlig godt mudret i begyndelsen.

I starten af vandrestien står der et pænt skilt om hvordan du skal forholde dig, hvis du møder en jaguar. De er nemlig på disse kanter. Det gjorde mig lidt nervøs, men også lidt begejstret.

Tænk hvis vi mødte en vild jaguar!

Det gjorde vi dog ikke, men vi fik set tukaner, aber, en træ myresluger og vi fandt et bevis på at jaguarer fandtes i området.

Vi fandt nemlig et stort skildpaddeskjold med en masse knogler liggende rundt omkring. Det er helt sikkert en jaguar der havde fået et godt måltid mad.

Det var en god vandretur på omkring 5 km.

Du kan vælge at gå af samme rute tilbage, som du gik ud eller du kan gå tilbage langs stranden.

Tukan i Tortuguero Nationalpark
Lille myresluger i Costa Rica
Aber i nationalpark
Skildpaddeskjold i Tortuguero

Den lille landsby i Tortuguero

På de små torve der ligger lige ned til floden, sidder de lidt ældre mænd og spiller domino, mens der på den lille legeplads overfor sidder et par børn på gyngerne.

Byen er primitiv, men det er dog stadig muligt at finde et lille supermarked, flere små souvenir stande og en del restauranter.
 
Tortuguero landsby
Stand i Tortuguero
Souvenirstand
Vi havde selv udset os restaurant El Nino, da de har gode anmeldelser på Tripadvisor med god mad og god service.

Det så helt bestemt også hyggeligt ud da vi ankom dertil, men de manglede bare udsigten over floden, så vi valgte i stedet at spise på restaurant El Patio.

Det var absolut heller ikke noget dårligt valg. Med god udsigt over floden, lækker mad og fantastiske smoothies blev dette vores foretrukne restaurant i Tortuguero og vi fik spist der et par gange i løbet af vores ophold i Tortuguero Nationalpark.

Byen er ikke ret stor og du kan gå igennem den på 15 minutter. I den ene ende af byen er den officielle indgang til nationalparken og i den anden ende kommer du ud på en lille sti der fører hele vejen ned til den lille lufthavn.
 
Vi gik ca. 1,5 kilometer via denne sti fra vores lodge til byen.
Smoothies på El Patio
Lækker mad på El Patio Tortuguero

Hvor skal man bo i Tortuguero Nationalpark?

Alt efter hvad du er til, så er der nogle gode muligheder rundt i området.

Den lille landsby rummer et par muligheder, men vi vil helt bestemt anbefale at komme ud og bo på et af de skønne lodges der ligger i området.

Vores valg faldt på Mawamba Lodge, da vi synes det var cool at have stranden på den ene side og floden på den anden.

Vi har her listet nogle ophold, som vi selv kiggede på til vores rejse:

Mawamba Lodge:

Fantastisk lodge med gode store værelser. Morgenmaden var super lækker og med kun 1,5 km til den lille landsby havde vi god mulighed for både at spise i byen og på hotellet. Stort fint poolområde og rigtig god service fra personalet.

Dyrelivet omkring lodgen var fænomenalt. Store flotte leguaner kravlede rundt i haven, store grønne araer holdte til ved mandeltræerne i nærheden og de store æglæggende havskildpadder kravlede op på stranden kun 200 meter fra lodgen.

Vi bookede vores ophold på Booking.com <– se om der er ledigt på dine datoer. (reklamelink)

På stranden i Tortuguero
Grønne papegøjer i Tortuguero nationalpark
Morgenmad på Mawamba Lodge
Mawamba lodge pool

Aninga Lodge

Et lodge der får gode anmeldelser og ligger perfekt inde i junglen. Omringet af wildlife og med mulighed for at komme til byen og indgangen til nationalparken via vandveje. Lodgen har fine hytter, en fin stor pool og med spisning på stedet har du det hele onsite. 

Det er et populært sted, så tjek om dine datoer er ledige her. (reklamelink)

Laguna Lodge

Ligger på samme stribe som Mawamba Lodge med floden til den ene side og stranden til den anden. En fint lodge hvor du bor i fine hytter og har to pools til rådighed. Du er også her omgivet af en fantastisk dyreliv og der er mulighed for at tage på forskellige ture og ind til byen. 

Også et populært sted, så tjek om dine datoer er ledige her. (reklamelink)

Hvad er der at give sig til i Tortuguero?

Først; det ikke muligt at bade her, medmindre dit lodge har en pool.
 
I floden lever der krokodiller og ved stranden er strømmen så stærk, at der stærkt frarådes at hoppe ud i bølgen blå.
 
Men der er derimod en masse gode ture der kan blive arrangeret for dig i parken –du kommer bestemt ikke til at kede dig.
Du kan tage med guide ind i nationalparken som fortæller om flora og fauna og forhåbentlig finder nogle dyr til dig.
 
Du kan tage på bådture for at spotte dyrelivet ved floden.
 
Floden i Tortuguero Nationalpark
Du kan komme på en nattur, for at se nogle af de fascinerende natdyr, som slanger, skorpioner, edderkopper og en masse frøer.
 
Og du kan også tage på en sen aftentur med guide ned på stranden.
 
Tortuguero har i perioden juli-oktober sæson for store havskildpadder der kommer op og lægger æg om aftenen/natten og i den periode er det derfor ikke tilladt at opholde sig på stranden imellem kl. 18-06. Kun med en guidet tur.

Derfor kan du tage på tur og se nogle af de store havskildpadder komme ind og lægge æg og hvis du er heldig måske også se nogle af de små babyskildpadder piple frem fra sandet.
 
Vi tilbragte 3 nætter i Tortuguero. Vi tog selv en tur ind i nationalparken, hvor vi så nogle fantastiske dyr og vi tog en guidet nattur, hvor vi så en af verdens farligste edderkopper; den brasilianske vandreedderkop.
 
Fantastiske ture begge to.
Brasiliansk vandreedderkop i Tortuguero Nationalpark

Vejret i Tortuguero Nationalpark

Som du kan læse i vores ”Godt at vide inden turen går til Costa Rica”, så har landet et spøjst vejr. Du kan dele landet horisontalt og hver side vil have henholdsvis tørsæson og regnsæson.

Tortuguero er beliggende på den caribiske side af Costa Rica. Da nationalparken selv danner en masse regn, så går du næsten ikke fri af regn på disse kanter.

September og oktober siges dog er de tørreste måneder i modsætning til den østlige del af landet og temperaturene ligger lækkert på mellem 24 til 30 grader.

Vi opholdte os i Tortuguero Nationalpark i oktober og vi havde nogle virkelig heftige tordenstorme med voldsomt meget regn om natten. Ellers havde vi nogle fine dage med sol.

Stranden i Tortuguero nationalpark

Pakketips til din tur til Tortuguero Nationalpark i Costa Rica

At pakke til nationalparker i Costa Rica kræver lidt mere planlægning, da der er mange ting der er gode at have med.

Du vil højst sandsynlig have aktiviteter til vands og på land. De mange udflugter der er at vælge imellem kræver også sit – både om dagen og om natten.

Vejret kan være super varmt, og du kan også rende ind i silende regn.

Udfordringen kan være at pakke til det hele, da hovedtransporten er via båd eller til fods. Og det er derfor anbefalesværdigt ikke at slæbe alt for mange kufferter med ud til dit ophold.

Vi forsøger her at hjælpe dig ved at give lidt tips fra vores eget ophold i Tortuguero:

Tøj: Hurtigttørrende tøj er en anbefaling.

Mørkt tøj til skildpaddetur. Det anbefales der fra turoperatøren.

Fodtøj: Lukket treksko og vandresandaler, der også tåler vand, er begge gode.

Solcreme og myggespray. Du kan finde det og andre gode ting på Matas.dk (reklamelink)

Regnjakke eller regnslag. En rigtig god idé at medbringe.

Drybag til opbevaring af dine ting, når du skal ud på tur. Så skal du ikke bekymre dig om regnvejr eller andre vandaktiviteter.

Vandflaske til genopfyldning. Vandet i Tortuguero er drikbart og på vores lodge havde vi en vandpost, hvor der kunne fyldes op fra.

Nogle af ovenstående ting kan du også finde på vores liste over 40 gode rejsegave idéer.

Ekstra tip til din tur til Tortuguero Nationalpark

Der findes ingen hævemaskiner/ATMs ude i Tortuguero, så vi anbefaler dig at hæve lidt inden du kører ud til eventyret.

De modtager fint kreditkort alle steder, både på hotel og i byen. Dog var signalet gået en aften og der kunne kun betales kontant i butikker og på restauranter, så det er en god idé at have kontanter med.   

Tortuguero Nationalpark

Kom med på eventyr!

Tilmeld dig vores rejseunivers, hvor vi skriver om rejser, oplevelser, udfordringer på rejser og mange andre spændende rejserelateret ting.
Vi rejser ud 2-3 gange om året i et par måneder til forskellige steder i verden.
Så kom med ud på eventyr!

Tortuguero Nationalpark er en helt speciel destination i Costa Rica.
 
Der er ingen vandfald, ingen bølger at surfe på, ingen bjerge at bestige, ingen badning i havet, men alligevel syntes vi at Tortuguero er et fantastsisk sted og som vi vil anbefale på det kraftigste at komme forbi, på din rejse til Costa Rica

Vi håber du synes om at læse om vores eventyr, vores tips og vores erfaringer omkring Tortuguero Nationalpark.
Hvis du har spørgsmål eller kommentarer til Tortuguero Nationalpark, Costa Rica eller bare synes at denne artikel var nyttig, så skriv os en kommentar nedenfor – vi vil meget gerne høre fra dig.

Del gerne denne post på din:

Find mere om smukke Costa Rica her:

rejser-til-costa-rica

Hvad skal man se i Costa Rica

En rejse til Costa Rica er aldrig en dårlig idé! Costa Rica er nemlig et super fantastisk rejseland. Med de postkortværdige strande, smukke vandfald, frodige

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *