22 spændende Mexico City seværdigheder du bør opleve

Mexico City er en by der vil overraske dig på mange måder.

Det er en storby der vil bombardere dig med charmerende gader, museer i verdensklasse, venlig lokalbefolkning, smuk arkitektur, historiske monumenter og en overraskende mængde grønne områder.

Mexico City eller CDMX (Ciudad de México) er en af verdens største hovedstæder og alligevel fandt vi den let tilgængelig og meget overskuelig.

Vi har oplevet Mexico City et par gange, men største oplevelse var dog at opleve megabyen omkring nytårsaften i fuldstændig lockdown. I de dage var der kun meget få mennesker på gaden – højst sandsynlig turister. Det var en total spøgelsesby!

Heldigvis har vi også oplevet den i fuld vigør, med det rytmiske kaos og de mange mennesker som Mexico City så gladeligt indeholder.

For at hjælpe dig med at få mest muligt ud af din tid, har vi sammensat denne liste med 22 af de bedste Mexico City seværdigheder du bør se, på din rejse til den mangfoldige hovedstad!

Mange af seværdighederne har vi selv set og oplevet og så er der nogle der venter til næste gang vi er i byen. Vi deler alle oplevelser med dig, så du er klar til at opleve byen uden bekymringer.

Mexico City seværdigheder

Hvor ligger Mexico City?

Midt inde i Mexico ligger Mexico City – en af verdens største hovedstæder med et befolkningstal på omkring 22 millioner.

I 2.200 meters højde ligger den i en stor dal omgivet af bjerge og vulkaner der er op til 5.000 meter høje. Flere er dog sovende vulkaner, men området er fortsat geologisk aktivt. Store dele af byens centrum blev f.eks. ødelagt ved et jordskælv tilbage i 1985.

LÆS OGSÅ: Godt at vide inden din rejse til Mexico

Er Mexico City farlig at opholde sig i?

Mexico City er en vidtstrakt metropol med mange områder, parker og forstæder. Den bliver ofte beskrevet i udenlandske medier som usikker og beskidt. Vi fandt dog dette ubehagelige ry fuldstændig uberettiget.

Faktisk fandt vi byen imødekommende, ren og meget indbydende.

Ligesom enhver anden storby rundt om i verden er der også historier om kriminalitet, vold og ”andre problemer” rundt om i byen.

Der er områder i Mexico City der bør undgås, men hvis du bliver på den gængse ”turiststi”, så vil du helt sikkert have en god tid i byen uden problemer. De fleste turistområder er sikre og tiltrækker millioner af besøgende hvert år.

Mexico City er fuld af spændende seværdigheder og skønne mennesker. Det er en skøn hovedstad som du ikke må undgå på din rejse til Mexico.

Er mexico city farlig

Med det sagt - lad os så komme til de 22 spændende Mexico City seværdigheder du bør opleve!

Det historiske centrum

Zocaloen – et godt sted at starte

Intet sted er bedre at starte end den enorme plads i byens historiske centrum. Det formelle navn er Plaza de la Constitución, men i daglig tale kaldes Mexico Citys hovedtorv for Zocaloen.

Zocaloen er det mest besøgte sted i Mexico City – og med god grund.

Det er her, du finder nogle af byens vigtigste bygninger som landets højesteret, Nationalpaladset og den berømte Mexican City Metropolitan Cathedral. Sidstnævnte har du med garanti set, da den er et af de mest ikoniske billeder af Mexico City.

På pladsen kan du finde spændende gadeartister, fremragende mad og så kan du ikke undgå at give det kæmpe store mexikanske flag noget opmærksomhed.

Hvad du ellers finder på pladsen afhænger af hvornår du besøger byen.
I julen kan du finde et kæmpe juletræ og en skøjtebane, i efteråret oplevede vi et stort byggeri af et stadium til en sportsbegivenhed. Og derfra kan du ellers bare forstille dig hvad den kæmpestore plads ellers kan blive brugt til.

Zocalo i Mexico City
Optræden i Mexico City

Katedralen – den største Mexico City seværdighed af dem alle

Ingen zocolo uden katedral og i dette tilfælde finder du også den største og ældste katedral på den vestlige halvkugle.

I sin barokstil troner Mexico Citys Metropolitan Cathedral op og dominerer zocaloen og tiltrækker i den grad øjet.

Byggeriet af katadralen blev startet i 1573, da spanierne havde indtaget byen fra aztekerne.

Trods den mørke historie, som katedralen rummer – og som tog dem 240 år at bygge. Så er detaljerne i strukturen på ydersiden og det imponerende forgyldte interiør i særdeleshed et besøg værd.

Info og tips:

Besøg i katedralen er gratis.

Hvis du ønsker en fantastisk udsigt over byen kan du tage en guidet tur op i klokketårnet.

Mexico City seværdigheder - katadral
Katedralen i Mexico City

Templo Mayor – et vindue til fortiden

Lige til højre for katedralen finder du Templo Mayor. Et kig ind i fortiden midt i den fortravlede Mexico City.

Det er ikke nogen hemmelighed at vi elsker historie – og dér, lige midt i en af verdens største byer fandt vi et kig ind i et af historiens grumme ansigter.

Mexico City hed engang Tenochtitlán. (Ikke at forveksle med Teotihuacan, som er et stort pyramide-kompleks udenfor Mexico City og en gigantisk seværdighed når du besøger byen – kommer der mere om længere nede)

Tenochtitlan som blev grundlagt af aztekerne i 1325 var, som det moderne Mexico City er i dag, hovedstaden og centrum for deres samfund.

Templo Mayor var en stor dobbel-pyramide i byen og aztekerne troede på, at deres Templo Mayor var universets centrum.

I 1519 kom spanierne og smigerede sig ind på aztekerne og i 1521 erobrede de den store by, som menes at have været en af verdens største byer, med omkring 200.000 indbyggere.

Aztekernes hellige Templo Mayor fik spanierne jævnet med jorden og på det samme hellige sted startede de byggeriet af ovenstående katedral. 

I dag er Templo Mayor omdannet til et museums kompleks, hvor det er muligt at se en del af udgravningspladsen fra gadeplan. Du kan også gå dybere ind i historien og besøge museet under jorden og få en bredere forståelse for den fascinerende gamle aztekerby, Tenochtitlán.

Resterne af Templo Mayor kom i 1987 på UNESCOs verdensarvsliste.

Info og tips:

At se Templo Mayor fra gadeplan er gratis og kan altid ses.

Hvis du ønsker at komme nedenunder i museet koster det 70 pesos (ca. 25 kr) pr. person

Templo Mayor har åbent fra 9.00 til 18.00 alle dage, undtagen mandage.

Templo Mayor - Mexico City seværdigheder
Mexico City - Templo Mayor

CDMX skilte – lige til fotoalbummet

Der er skilte spredt rundt omkring i Mexico City, herunder på populære steder som Zocaloen, hvor der blot står “CDMX” – hvilket betyder Ciudad de Mexico.

Dette er nok ikke en af de mest spændende Mexico City seværdigheder at se, men hvis du er lidt ligesom os, så er det bare sjovt at have billeder af.

Og man kan vel ikke sige at man har været i byen uden, vel?

CDMX - Mexico City

Nationalpaladset 

Nationalpaladset er den gigantiske bygning der ligger på højre side af zocaloen.

Det er hjemsted for den mexicanske præsidents kontorer, det føderale finansministerium og det nationale arkiv. Faktisk har lige præcis dette sted været sædet for Mexico Citys regering lige siden aztekerne grundlagde byen.

Meget af paladset er bygget af materialer, der tidligere var en del af det tidligere palads, der blev brugt af den aztekiske kejser, Moctezuma II tilbage i aztekertiden.

Bortset fra den dramatiske historie, så er også Nationalpaladset værd at kigge forbi, mens du er i Mexico City.

Inde i paladset finder du nemlig smukke haver og gårde, et kongeligt kapel, et nationalt bibliotek, samt en masse flotte vægmalerier af den mexikanske maler, Diego Rivera. Deriblandt hans berømte massive vægmaleri ”From the Conquest to 1930”, der fylder hele trappeopgangen i Nationalpaladset.

Info og tips:

Det er gratis at besøge Nationalpaladset som har åbnet fra 9.00 til 17.00 alle dage, undtagen mandage, hvor der er lukket.

For at besøge paladset skal du aflevere et ID som du får retur, når du forlader stedet igen.

Tip: Da vi forsøgte at komme ind i 2022 skulle vi booke tid på kontoret overfor, men der var ingen tider de næste 5 dage! Blot til info.

Nationalpaladset Mexico City

Gågaden 5 de Mayo – perfekt til shopping og kigge på mennesker

Når du bevæger dig ind i gaderne til venstre for zocaloen, kan du bevæge dig ind på den store Avenida 5 de Mayo. Den er blot en af Mexico Citys mange gågader som hvirvler sammen til et stort mekka med restauranter, caféer og museer.

Du vil også finde tonsvis af butikker, fra gigantiske detailhandlere som H&M til mindre lokale forhandlere.

Mexico City gågade

Paladset Bellas Artes – et imponerende bygningsværk

For enden af Avenida 5 de Mayo finder du et stykke bygningsværk, der helt sikkert vil imponere dig.

I hvert fald er det meget få arkitektoniske strukturer på den vestlige halvkugle der kan konkurrere med Palacio de Bellas Artes.

Bygningen er hjemsted for Mexicos førende kunstsamling og regelmæssigt vært for opera- og danseforestillinger samt kunstudstillinger af næsten enhver art.

Dog er Palacio de Bellas Artes primært kendt for én ting: bygningens imponerende og smukke facade.

Du kan simpelthen ikke stoppe med at tage billeder, når du kommer forbi den.

Info og tips:

Det koster 70 pesos (ca. 25 kr) pr. person at besøge Bellas Artes.

Det har åbnet fra 11.00 til 17.00 alle dage, undtagen mandage.

Mexico City seværdigheder - Paladset Bellas Artes

Det gyldne Postkontor – en helt anden verden

Vi bliver ved arkitekturen og i nærheden af Palacio Bellas Artes, for lige over gaden finder du nok det flotteste postkontor du nogensinde har set.

Mexico Citys Palacio Postal er kendt for dets utrolige skønhed, dets unikke arkitektur og det faktum, at det har fungeret uafbrudt i mere end 100 år.

Bygningen er i dag stadig et meget velfungerende postkontor, men næsten hver eneste overflade du ser er forgyldt, hvilket gør det uden tvivl til det smukkeste postkontor i verden.

Info og tips:

Det er helt gratis at besøge postkontoret (2022)

Åbningstiden følger naturligvis dagligdagen – åbent fra 8.00 til 19.30 hverdage, fra 10.00 til 16.00 på lørdage og fra 10.00 til 14.00 på søndage.

Mexico City postkontor

House of Tiles – en bygning i blå og hvide fliser

Fra postkontoret og tilbage rundt om hjørnet på Avenida 5 de Mayo ligger et barokpalads fra det 18. århundrede.

Casa de los Azulejos (House of Tiles) bruges i dag til adskillige restauranter og butikker.

Gårdhaven er et besøg værd, men den virkelige attraktion er de perfekte blå -og hvidmøntret fliser, der pryder hele yderfacaden af den store bygning.

House of Tiles i Mexico City
Blå og hvide fliser Mexico City

Udenfor det historiske centrum, men stadig i gåafstand

Chapultepec Slot og Park

Omkring fem kilometer fra det historiske centrum finder du en af Mexico Citys grønne skyggefulde oaser og Latinamerikas næststørste park.

Chapultepec Park er så stor at den bliver kaldt for Mexico Citys lunger og er det helt perfekte sted at trække sig tilbage fra den tætbefolkede hovedstad.

At leje en cykel er den bedste måde at opleve dette storslået naturområde, der omfatter søer, skovområder, flere springvand, restauranter, hele tre museer, en zoologisk have og meget mere.

Derudover ligger det eneste kongelige slot du finder i Nordamerika også inde i parken og har været beboet af flere mexicanske præsidenter.

Tag på et kongeligt besøg på Chapultepec Slot og kig ind i værelser og sale der vil transportere dig tilbage i tiden. Den eksisterende indretning kan tilskrives kejser Maximilian I, som ønskede den neoklassiske stil der var populær i Europa, på tidspunktet for hans regeringstid.

Udenfor slottet finder du Chapultepec bakken hvor aztekernes fald fandt sted i 1521, men den var også slagmark for den mexikansk-amerikanske krig i 1847.

Info og tips:

(* er reklamelinks)

Det er helt gratis at besøge Chapultepec parken, men slottet koster 90 pesos (ca. 32 kr) pr. person (2022)

Slottet har åbent fra 9.00 til 17.00 alle dage, undtaget mandag, hvor der er lukket.

Parken i sig selv har også åbnings -og lukketider. Og sektionen med museer og slottet er også lukket om mandagen.

Du kan få en god guidet tur i både slottet og det antropologisk museum, der ligger i samme del i parken. Find turen her*.

Du kan også deltage i denne cykeltur*, hvor I kommer rundt i parken.

Chapultepec park - Mexico City seværdigheder

Angel de Independence – en flot gylden dame.

På din rute ned til Chapultepec parken går du på den store brede Paseo de la Reforma.

Historiske begivenheder af stor betydning for hovedstaden har fundet sted på denne strækning. Det er et hyppigt centrum for demonstrationer og populære festligheder, som koncerter og parader.

En flot glasfyldt skyline er placeret langs den store boulevard, såsom Reforma Tower – den højeste bygning i Mexico City, store bankers hovedsæder samt andre af økonomisk og kommerciel interesse.

Derudover finder du også monumentet for Mexicos uafhængighed.

Da den står midt i en rundkørsel, er den ligesom CDMX-skiltet nok ikke det vigtige på din Mexico City seværdighedsliste.

Men den berømte uafhængighedsengel er bestemt et vigtigt monument i byen og bestemt værd at komme forbi.

Bygget i 1910 som en fejring af hundredeåret for Mexicos uafhængighedserklæring fra Spanien, står den gyldne uafhængighedsengel som et af de mest anerkendte symboler i Mexico City.

uafhængighedsengel Mexico City seværdigheder

Vi drager syd for Mexico City

Coyoacan område – fuld af historie og charme

Beliggende 12 kilometer syd for Mexico Citys centrum finder du Coyoacan-kvarteret, som er en af de ældste bydele i Mexico City.

Med små maleriske pladser, hyggelige brostensbelagte gader og farvestrålende koloniale palæer er Coyoacan fuld af historie og charme.

Bydelen er naturligvis i selv også eftertragtet, da en af dette kvarters mest berømte seværdigheder er Frida Kahlo museet.

Andre spændende stop i nærheden kunne være Leon Trotsky-museet eller Diego Rivera Museo Anahuacalli.

Og så må du i øvrigt heller ikke snyde dig selv for et besøg på det livlige Coyoacan marked.

Coyoacan område

Frida Kahlo museet – en kvinde med vilje

Mexicanerne er meget stolte af at kalde hende en af deres egne og hendes historie er virkelig overvældende og spændende.

Frida Kahlo var en ikonisk kunstner og er et feministisk symbol rundt om i verden. Og du vil finde hendes ansigt malet i restauranter, på tøj og på vægmalerier overalt i Mexico.

Frida Kahlo-museet, med tilnavnet “Casa Azul” for sit meget blå ydre, er hvor Frida opvoksede, boede og til sidst døde i 1954.

Selvom der ikke er meget af hendes kunst udstillet her, så er hendes historie.

Du vil se nogle af hendes originale kunstværker, såvel som hendes personlige ejendele.
Besøget fokuserer dog på hendes personlige liv, samt hendes forhold til kunster kollegaen, Diego Rivera.

Info og tips:

(* er reklamelinks)

Der er forskellige priser for at besøge Fridas “Casa Azul”

I hverdagene koster det 250 pesos (ca. 90 kr) pr. person – Lørdag og søndag koster det 270 pesos (ca. 98 kr) pr. person

Der er lukket mandag! 

Åbningstider er fra 10.00 til 18.00 på de fleste dage.

Tip: Det er ikke muligt at købe billetter på stedet, da skal istedet bookes online på www.museofridakahlo.com eller hvis den virker for uoverskuelig kan billetterne også købes på GetYourGuide her*. Det er kun entre billetten uden transport og guide.

Men husk at booke billetter mindst en uge før dit besøg!

Frida Kahlo hus - stor Mexico City seværdighed

Leon Trotsky museum – en russisk patriot

Langt mindre overfyldt end Frida Kahlo-museet, er Trotsky-museet, men dog stadig et spændende sted at få et indblik i denne kommunistiske figurs liv.

Leon Trotsky var en marxistisk revolutionær og politisk teoretiker og var stor modstander af Lenin og senere Stalin. Han er flere gange blevet arresteret og forvist til Sibirien, hvorfra han er flygtet.

Han ankom til Mexico i 1937 hvor han blev venligt modtaget af den mexikanske præsident. De første to år i Mexico boede han i Casa Azul hos Frida og Diego. Hvor han fik udviklet en affære med Frida.

Kun en kort gåtur væk fra Frida Kahlos hus finder du Leon Trotskys tidligere hjem, hvor han boede, blev myrdet i 1940 og hvor hans aske (sammen med sin kones) nu er begravet.

Info og tips:

At besøge Leon Trotsky museet koster 40 pesos (ca. 15 kr) pr. person 

Åbningstider er fra 10.00 til 17.00 alle dage – lukket mandag.

Bådtur i Xochimilco – fornøjeligt og farverigt

Parque Xochimilco er Mexicos version af Venedig i en naturvenlig version!

Kanalerne blev bygget af aztekerne og brugt som vandtransportsystem. Dette system plejede at dække hele Mexico City-dalen, men i dag er der kun kanalerne tilbage i Xochimilco.

Vandvejen er fyldt med farvestrålende langbåde, kaldet trajineras, som du kan leje fra 1 time og op til 8-9 timer og som kæmper sig igennem myldret af de mange andre både.

Det er et populært sted for lokalbefolkningen at fejre særlige lejligheder, såsom fødselsdage og quinceañeras.

Med mariachi-bands, medbragte frokoster og kager bliver kanalerne livet op med fest, sang og dans fra de festlige event der udspiller sig.

Det er ikke for selve udsigten du bør tage en tur i de flydende haver, som de kaldes.

Det er for de tosse-mange farverige både der støder ind i hinanden, de glade og festende mexikanere og dem der lidt komisk sejler rundt i små ”joller” for at sælge dig legetøg, souvenirs, mad eller drikkevarer der gør hele oplevelsen til en unik og en sjov seværdighed.

Info og tips:

(* er reklamelinks)

Der er flere muligheder for hvordan du kan komme til Xochimilco.

Vi tog “vi-klarer-os-selv” – versionen. 
Vores Uber kostede 200 pesos (ca. 73 kr) og tog ca. 45min pr. vej 

Bådturen koster 600 pesos (ca. 218 kr) pr. båd. Men der er plads til mange, så vi stod og lurede om der var andre turister vi evt. kunne dele med.

Vi fandt en andet par og vi fik prisen ned på 500 pesos, så hver par gav 250 pesos (ca. 90 kr) (2022) 

Du kan også tage på en tur, hvor du både kommer forbi Frida Kahlos “Casa Azul”, Coyoacan og bådtur i Xochimilco – book turen her*

Xochimilco - sjov seværdighed i Mexico City

Få set mere af Mexico City

Besøg markeder – kæmpe oplevelse

Lige som mange andre mellemamerikanske byer, er Mexico City også spækket med spændende og kaotiske markeder.

Lokalbefolkningen kommer og finder forsyninger til deres hverdag. Fra slagtere og bagere til råvareleverandører er disse markeder essentielle til at få købt alt under et tag.

For os turister kan et besøg på markederne give dig et indblik i hverdagen for en mexicaner og det kan bestemt være en sjov og interessant oplevelse. Du kan naturligvis også finde souvenirs, snacks og mad på disse markeder.

Her er nogle af de bedste markeder vi selv kom forbi på vores besøg i Mexico City:

San Juan markedet: Med alt fra lokalt dyrkede produkter til importeret europæisk kød. At komme forbi boder med friskfanget fisk og skaldyr er ikke mærkeligt, men de boder der sælger eksotisk kød som krokodille, skorpion eller leguan, der kigger man lige en ekstra gang.

Coyoacan markedet: Dette marked blev et af vores favoritter. Boder med råvarer og mad er dette marked et godt stop for at snuppe en frisk juice og smage de mørke Coyoacan quesadillas, købe krydderier og nødder i massevis. Også gængse souvenirs er at finde inde i kaosset.

Sonora Markedet: Dette er nok et af de mest intense markeder vi har været på. Leder du efter en markedsoplevelse, der rækker ud over frugt, grøntsager og souvenirs? Så er Sonora markedet helt sikkert stedet. Nogle omtaler det også som “heksemarkedet”.

På markedet kan du finde alle mulige ting, såsom eliksirer, krystaller og røgelse til at helbrede sygdomme og andre dårligdomme. Derudover kan du finde tarotkort, levende dyr i for små bure og endda voodoo-dukker.

Udenfor markedet er siderne plastret til med tonsvis af billigt plastiklegetøj og farverige festdekorationer.

Tag på markeder i Mexico City
Heksemarked i Mexico City
Mexico City - seværdigheder og mad

Museer – byen med flest i hele verden

Med over 150 museer er Mexico City ikke kun den by i verden med flest museer, men det er også et mekka for historieinteresserede, kunst- og kulturentusiaster og alle, der har lyst til at lære lidt mere om Mexico og verden.

Selvom listen over spændende museer er alenlang, er National Museum of Anthropology et topvalg og også udvalgt som det bedste museum i Mexico City. Med to massive etager af højkvalitetsudstillinger bør du planlægge at tilbringe det meste af dagen her.

Derudover ligger Museo Soumaya også et godt stykke oppe på listen. Det er hjemsted for en privat samling af over 66.000 stykker gammel og moderne kunst.

Museum of Memory and Tolerance er et interaktivt minde- og uddannelsescenter dedikeret til at fremhæve konsekvenserne af intolerance og ligegyldighed i verden.
Dette er et tungt, men meget virkningsfuldt og bevægende besøg, der udstiller historier fra moderne folkedrab.

Info og tips:

(* er reklamelinks)

En vigtig ting at vide er, at mange museer er lukket om mandagen i Mexico City.

Find dine billetter til forskellige museer i Mexico City her*

Mexico City seværdigheder - museer

Hop on/Hop off i Mexico City

Mexico City er enorm og for at komme ud i alle hjørner og kanter vil vi helt bestemt anbefale at tage på en Hop-on/hop-off-bus.

Vi har taget disse busser i mange storbyer, men i Mexico City kunne vi mærke den var virkelig tiltrængt.

På ruterne nåede vi ud til mange af ovenstående områder – lige fra Coyoacan og helt ud til Mexico City stadium.

Det var spændende at se hvordan byen forandrede sig i de forskellige retninger vi kørte.

Info og tips:

(* er reklamelinks)

Book din tur Hop on/Hop off bus* her, så har du den klar til til dit besøg. 

Vi gik bare hen til et af stoppestederne og viste vores billet på telefonen. 

Hop on Hop off bus for at se Mexico City seværdigheder

Tag på historiske dagsture fra Mexico City

Teotihuacan – et historisk mysterie

En af de Mexico City seværdigheder der stod øverst på vores liste var det mægtige Teotihuacan og bør helt sikkert også være på din!

Det arkæologiske område er berømt for dets ikoniske pyramider, Månepyramiden og Solpyramiden.
Men der er så meget andet at se i Teotihuacan. Også det bemærkelsesværdige Quetzalcoatl-tempel bør have din opmærksomhed samt andre steder hvor du kan komme under jorden og gå blandt ruiner.

Det mest mystiske omkring Teotihuacan er at vi i dag forbinder byen med aztekerne. Men faktisk blev den bygget et par tusinde år før aztekerne kom til  – de fandt stedet i forfaldenhed og byggede op omkring det.

Den dag i dag er der stadig spekulationer om hvem der har bygget stedet.

Men bortset fra det, blev Teotihuacan en af de vigtigste byer og kulturelle centre i det præ-spansktalende Mesoamerika.

Og er en af de mest populære seværdigheder at se fra Mexico City.

Note: Det vigtigste tip vi kan give her, er husk en masse vand, solcreme og en hat eller kasket er en virkelig god idé. Området er kæmpe stort uden meget skygge og ingen steder at købe vand, når du er trådt indenfor.

Info og tips:

(* er reklamelinks)

Der er flere muligheder for hvordan du kan komme til Teotihuacan.

Vi tog endnu engang “vi-klarer-os-selv” – versionen. 
Bus fra Autobuses del Norte stationen til sitet koster 104 pesos (ca. 38 kr) pr. person og tager ca. en times tid.

Indgangen til Teotihuacan koster 85 pesos (ca. 31 kr) pr. person og der er er åbent dagligt fra 9.00 til 17.00 

Du kan dog få nogle fantastisk oplevelser ved at booke en tur. Se evt. disse:

En tur i luftballon over Teotihuacan skulle være helt fantastisk – book turen her* og så har du også morgenmad med.

Hvis du er til en billigere tur er denne guidet tur* også værd at kigge på. Du kommer endda også ud og smager noget tequila.

Eller tag et kig her på alle turene* du kan komme ud til Teotihuacan på. Nogle af turene kommer også forbi andre spændende steder.

Teotihuacan - stor mexico City seværdigheder
Besøg Teotihuacan i Mexico City

Besøg Puebla og Chulula – en historisk tur

Kun omkring 2-timers kørsel fra Mexico City ligger de smukke byer, Puebla og Cholula. To byer som vi vil anbefale at du kommer forbi, hvis du har tid.

Og fordi de ligger så tæt på Mexico City kan de sagtens nås på en dagstur.

Puebla er den fjerdestørste by i Mexico og som en af de ældste byer er Puebla en fantastisk destination for at nyde historiske steder, besøge museer og slentre i koloniale gader.

Puebla er også der, hvor Cinco de Mayo-fejringen opstod, efter slaget ved Puebla, hvor den mexicanske hær opnåede en uventet sejr over de franske tropper i 1862.

Hvis du skulle være heldig at komme til byen den 5. maj, vil du se byen festligt pyntet op og med farverige dansende parader.

Lidt udenfor Puebla ligger den anden by, Cholula. Den er kendt som kirkernes by, da den er hjemsted for ikke mindre end 365 kirker, eller det siges der i hvert fald.

Den mest besøgte er uden tvivl La Iglesia de Nuestra Señora de los Remedios, der ligger på den store ”bakke”, som spanierne blot troede det var. Og derfor byggede de kirken på toppen.

Men det var ikke en bakke.

For det andet Cholula er kendt for er at have, er den mægtigste pyramide i verden målt i volumen, og dér, midt på toppen af Tlachihualtepetl pyramiden står idag La Iglesia de Nuestra Señora.

Selvom pyramiden er relativ lav er den ret unik at besøge, fordi du faktisk kan komme ind og gå i tunnelerne på pyramiden!

Info og tips:

(* er reklamelinks)

Vi tog et ophold i Puebla og en Uber derfra til Cholula.

Byen er fantatisk og Chulula er helt særligt.

Du kan tage turen fra Mexico City til Puebla og Chulula med denne tur*, hvor der også er frokost inkluderet. (reklamelink)

Besøg Cholula fra Mexico City

Særlige Mexico City seværdigheder du må opleve

Lucha Libre kamp – sjovt og underholdende

Hvis du er fan af wrestling eller bare af spektakulær underholdning, vil du med garanti elske at tage til en lucha libre wrestlingkamp.

Det er som er en blanding af teater, humor og selvfølgelig wrestling – og så med et stort mexicansk twist.

Det er mere et show end en egentlig kamp, men det er ikke desto mindre underholdende!

Showene er højlydte og atmosfæren er intens. Wrestlerne, der er iført de berømte Lucha Libre-masker og udfører en række stunts får virkelig gejlet showet op.

De gør virkelig deres, for at gøre det så underholdende som overhovedet mulig, så tilskuerne går amok.

At se en Lucha Libre-kamp er en uforglemmelig måde at tilbringe en aften på i Mexico City.

Info og tips:

(* er reklamelinks)

Du kan finde kampe mange steder omkring i byen, men en af de større steder er Arena Mexico.

Du kan købe dine egne billetter online.

Eller du kan tage med en tur, hvor du bliver hentet på dit hotel og afleveret igen, som vi bestemt vil anbefale, da kampene foregår om aftenen. Du kan booke din oplevelse her*.

Lucha Libra kamp i Mexico City

De dødes dag i Mexico – hvilken oplevelse!

Hvis du er i Mexico City i starten af november bør du nok inkludere et par dage ekstra til at opleve den fantastiske Day of the Dead – tradition.

Overalt i Mexico bliver dagene fra 31. oktober til 2. november brugt til at fejre de døde. Byer bliver pyntet med gyldne fløjelsblomster, der bliver sat altre op overalt og der bliver holdt flotte parader.

Der holdes fester på kirkegårdene, hvor de lokale kommer og pynter med lys og blomster og spendere timer sammen med deres afdøde.

Vi oplevede De dødes dag i Oaxaca. Det var uge med kirkegårdsbesøg, skeletter, ansigtsmaling og smukke parader. Vi sugede det hele til os og det var en kæmpe oplevelse.  

At opleve de dødes dag i Mexico City er bestemt at anbefale, hvis dine rejsedage skulle falde på de rigtige datoer.

Info og tips:

(* er reklamelinks)

I Oaxaca tur vi ud på en tur for at komme ud på kirkegårde og komme helt ind i traditionen.

Vi anbefaler helt sikkert at du gør det samme.

Med denne tur* kommer du både ud på kirkegårde i Mexico City, men kommer også ud og sejle i Xochimilco.

De dødes dag - Mexico City seværdigheder
Besøg på kirkegård
De dødes dag i Mexico

Vi håber at denne guide til de 22 Mexico City seværdigheder, kan hjælpe dig med at få en fantastisk tid i Mexicos flotte hovedstad.
Hvis du har spørgsmål til Mexico eller Mexico City eller finder den post hjælpsom, så skriv os en kommentar nedenfor – vi vil meget gerne høre fra dig.

Del gerne denne post på din:

Find flere posts om magiske Mexico her:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *