Godt at vide inden din rejse til Mexico

Er du ved at planlægge en rejse til det skønne Mexico?

Så er du landet det helt rigtig sted, da vi her vil fortælle hvad der er godt at vide inden din rejse til Mexico, så du kan planlægge og pakke uden bekymringer.

Mexico er nok det land vi har besøgt flest gange – eller det er vidst USA, men Mexico kommer lige i hælene og har en helt speciel plads i vores hjerter.

Selvom der er rigtig mange steder vi ikke har set i landet, så har vi alligevel haft nogle helt unikke oplevelser og set nogle fantastiske seværdigheder i Mexico.

Ud fra disse mange oplevelser deler vi her hvad vi ved om Mexico og hvad du skal være forberedt på.

Hvor ligger Mexico?

Lad os starte denne ”Godt at vide” ligesom de andre posts i samme stil med, hvor ligger Mexico?

Vi har en idé om at flere ved hvor Mexico ligger, end f.eks Costa Rica, men det kan vi formentlig takke de store charterbureauer for, da de efterhånden har haft Cancun på programmet i mange år.

Men for dig som ikke er helt sikker, så er Mexico landet du finder lige nedenunder det store USA.

Det der er overraskende for mange er hvor stort landet i virkeligheden er. For det er ikke bare lige en rejse til Cancun og så har du set Mexico.

Langt fra faktisk.

De fleste danskere og skandinavere rejser til Cancun og oplever Yucatan halvøen, men dette er kun en mikroskopisk del af Mexico. (Cirklen på billedet)

Vi anbefaler også at komme op i bjergene og se San Cristobal, Palenque, Mexico City og måske Oaxaca, som også kan give nogle store oplevelser.

Hvor ligger Mexico

Hovedstaden i Mexico er Mexico City…. Ikke Cancun.

Lige mens vi er ved det geografiske, så synes vi lige at det er værd at nævne at Cancun IKKE er hovedstaden i Mexico.

Det er den enorme metropol, Mexico City, som du kan finde midt inde i landet. Med et anslået befolkningstal på 22 millioner er den faktisk en af de største hovedstæder i verden.

Rejse til Mexico City

Tag med os på eventyr!

Tilmeld dig vores rejseunivers, hvor vi skriver om vores rejseliv, oplevelser, udfordringer og mange andre spændende rejserelateret ting.

Hvordan kommer man til Mexico?

Rigtig mange af de store flyselskaber flyver til Cancun og Mexico City.

Air France, KLM, Lufthansa, Air Canada, British Airways m.fl. Den hurtigste flyvning kan gøres på omkring 14½ time, inklusiv mellemlanding.

Priserne ligger omkring 4-5.000 pr. billet, hvis du er ude i god tid. Hvis du er ekstra heldig kan du endda komme under 4000 kr. Jo tættere du kommer på afrejsetidspunkt, jo dyrere vil billetten blive og jo længere vil rejsetiden blive.

Alle ovenstående flyselskaber flyver med en mellemlanding eller flere.

Hvis du skal til Cancun kan du evt. se om Spies, Apollo eller TUI har ”kun fly” ledige. Disse kan dog også have en mellemlanding i Stockholm eller Oslo, for at samle flere chartergæster op. Vi har ikke selv fløjet charter til Mexico.

HUSK: Hvis du har en mellemlanding i Canada eller USA på din rejse, skal du udfylde hhv. ETA eller ESTA.

rejse til Mexico

Visum til din rejse til Mexico

Når du rejser til Mexico på dit danske pas, har du tilladelse til at blive i landet i op til 180 dage uden visum og dit pas skal være gældende i 6 måneder efter hjemkomst.

I flyet på din rejse til Mexico får du udlevet et turistkort, som blot skal udfyldes og afleveres inden du går ud af bagagehallen i den pågældende lufthavn du lander i.

Det har tidligere været sådan, at du ville få en halvdel af turistkortet tilbage, som du skulle passe på indtil du forlader landet igen.

Vi blev på vores rejse i november 2022 pludselig nervøse for at vi ikke kunne huske at vi fik denne ”slip” tilbage og forberedte os på, efter lang tids leden, at skulle betale for at få registreret et nyt turistkort ved udrejse.

Men vi blev klogere og vi giver hermed informationen videre:

Vi gik naturligvis til immigrationskontoret i lufthavnen og fik dér af vide, at Mexico i foråret 2022 har afskaffet denne del af turistkortet. Du får dermed ikke en halvdel af turistkortet, som du skal passe på. (Til vores store lettelse)

Mexico rejse til mexico

Er Mexico farligt at rejse rundt i?

Det må vi måske både sige ja og nej til.

Vi har aldrig selv oplevet noget, men vi har læst og hørt vores.

Mexico har et ry for at være et usikkert land at rejse til og du skal selvfølgelig altid være opmærksom, ligesom du skal i alle andre lande.

Dog ved vi godt at der er nogle store narkokarteller, som dominerer i nogle af Mexicos stater og byer. Vores bedste råd er at lade være med at opsøge, hvad disse karteller end kunne tilbyde.

Når det er sagt, så med alt det vi har rejst rundt i lejebil og busser, så har vi en opfattelse af at de fleste steder vi danskere rejser til i Mexico, er relativt sikkert.

Du kan evt. kigge forbi denne side: www.howsafeismexico.com
Der kan du få et overblik over hvilke stater du kan rejse sikkert til i Mexico.

Er Mexico et kør selv-land?

Dette bliver også både et ja og et nej.

Yucatan halvøen er der ingen problemer i at leje bil og tage ud på eventyr på egen hånd.

Vi har selv gjort det flere gange, senest i november 2022 (Der vil snart komme en hel guide om vores roadtrip her på bloggen)

Vi anbefaler at kigge forbi Discover Cars, som vi altid selv bruger til at booke bil.
De søger på internationale og lokale biludlejninger og vi har aldrig haft problemer med nogle.

Hvis vi kigger på andre dele af Mexico, så er det ikke noget vi vil anbefale. Du kan muligvis godt leje bil nede omkring Oaxaca, men ikke noget vi selv har gjort.

Vær blot en lille smule på vagt.
Som manden ved biludlejningen sagde til os: ”Drive carefully and don´t give money to the police”
Vi er aldrig blevet stoppet og er kørt forbi mange politibiler og politi-check-points på vores vej. 

Politi check point i Mexico

Telefoni, data og internet i Mexico

Alt fungerer rigtig fint i Mexico.

Undersøg med dit teleselskab inden din rejse til Mexico om du har telefoni og dataroaming med i dit abonnement.
Ellers kan det blive rigtig dyrt at have din danske telefon tændt i Mexico.

Vi er store fans af mobilselskabet 3, som har 3LikeHome i Mexico. Vi kunne derfor bruge vores telefoner som var vi på dansk jord.

For ikke at bruge al data på vores telefon, loggede vi os på internettet på de forskellige hoteller vi landede på undervejs, som har været rigtigt fint.

Hvis du skal på road trip på Yucatan, så kan vi anbefale at downloade offline maps fra Google Maps på din smartphone. På den måde vil du stadig have en rute at køre efter, hvis du skulle miste signal på køreturen. Din GPS virker nemlig stadig selvom du ikke har internetforbindelse.

Note: Whatsapp er meget brugt i Mexico – faktisk i hele Mellemamerika er de vældig glade for denne app. For det meste er det turoperatører der bruger den, men også hoteller har vi oplevet.

Brug 3 mobil til din rejse til Mexico
Kenneth kunne stå i junglen ved ruinerne og have et teams-møde, takket være 3

Hvilket sprog tales der i Mexico?

I Mexico taler de spansk.

En meget lille befolkningsgruppe taler stadig Mayasprog og Nahuas (sproget Aztekerne brugte)

I de store turistbyer taler de rigtig fint engelsk og du kan nemt bestille mad, udflugter m.m.

Vi har dog været rigtig glade for at have lært et par spanske gloser på sprog app´en, Duolingo.
Dette gav i hvert fald mulighed for at kommunikere med en ældre dame på et afsidesliggende marked eller da vi selv tog med bus ud til Teotihuacan pyramiderne ved Mexico City.

Venligt folk på Yucatan halvøen

Penge og kreditkort på din rejse til Mexico?

I Mexico bruges der mexikanske Pesos. Farverige sedler og mønter der kan forveksles med Euro-mønter. Og det er et land der stadig holder fast i kontantbetaling.

På skilte bruges også dollartegnet $, men kun med én tværstreg – som er Peso-tegnet.
Dette skal du være ekstra opmærksom på. I Mexico og i særdeleshed Yucatan halvøen vil de rigtig gerne have betaling i dollars, men dette er en dårlig forretning for dig, så spørg altid efter at betale i pesos.

Det er mange steder også muligt at bruge kreditkort. I butikker, restauranter og supermarkeder. Vores strategi var dog altid lige at spørge om de tog kort, for det var alligevel ikke alle steder.

Men der er fint med ATMs rundt om i landet, så der er mulighed for at hæve penge på din rejse.
Tip: Benyt altid bankernes hæveautomater hvis du kan finde dem og afvis altid konvertering til danske kroner. Ellers betaler du et ekstra gebyr for kursen.

Mexikanske pesos

Drikkepenge er standard

På restauranter, cafeer og tankstationer m.fl. forventes der at du betaler drikkepenge. Vi oplevede endda at restauranterne i de meget turistede områder på Yucatan var ekstra krævende omkring dette.

Nogle restauranter inkluderer servicefee i regningen og forventede stadig at vi gav drikkepenge oveni.  

Vi modtog en lille guideline fra en hotelmutter. (Hun var fra England, men havde investeret i sit eget lille hotel)
Vi giver den hermed videre med vores egne drikkepengetips/kommentarer.

– Til personen der tanker din bil, for det gør de derovre – 5 pesos (Vi gav 20 pesos. Når vi betalte med kreditkort, gav vi dem kontant)

– Til personen der hjælper dig med at pakke i poser i supermarked – 5 pesos (Vi gjorde det selv)

– Til parkeringsassistenter der hjælper dig ud fra din plads – 5 pesos (Vi oplevede mange gange at det kostede at parkere, så der blev ikke givet mere)

– Til restauranten +10-15% (Det er vi enige i. Faktisk nogle steder har vi bare rundet op til et helt beløb og så er det blevet under 10% – og steder hvor de allerede har påført det regningen, har vi kun tippet lidt småmønter)

– Til hotelrengøring – 20-50 pesos pr. nat (Vi har tippet deromkring 15-20 pesos pr. nat – altså når vi ikke glemte det)

Andre vi har tippet:

– Guide på tur/bådfører – 50 pesos
– Små købmænd/madboder – har bare ladet dem beholde vekselpenge
– Uber chauffører eller mad-udbringere – giver dem omkring 10% oveni

Det er vigtigt at give drikkepenge i et land som Mexico, men det vi ikke bryder os om, er når tjenerne ser os som vandrende dollarsedler. Så hellere give dem, som ikke har så meget.

Læs mere om vores rejsebudget i Mexico her –> Rejsebudget for Yucatan rundrejse, 2 pers. 20 dage, 36.000 kr!

Drikkepenge i Mexico

Hvilket slags stik bruges der i Mexico?

I Mexico bruges der de samme stik som i USA. De typiske stik med tre flade ben. Så du skal medbringe en adapter for at oplade mobil og andre elektroniske sager du tager med på din rejse.

Tip: Hvis du rejser med rigtig meget elektronik, kan vi anbefale at medbringe en forlængerledning med 3-4 stik, så kan både mobil, batterier til kamera, tablet og computer blive opladt over natten. 

Drik ikke vandet i Mexico

Du bør undgå at drikke postevandet i Mexico.

Det er fint nok til at børste tænder i, men så heller ikke mere.

Køb i stedet et par dunke vand til at have stående. Så er der til at slukke tørsten både på hotellet, køreturen og til at fylde vandflasker op med til udflugter.

Vi har hørt at isterninger ikke bliver lavet af postevand, men personligt undgår vi helst for mange isterninger i vores vand/sodavand.

Drik ikke vand i Mexico

Forventninger om vejret i Mexico

Mexicos breddegrad betyder, at store dele af landet er varmt det meste af året. Specielt på Yucatan halvøen, der vil du sandsynligvis aldrig have en kold nat.

Der kan komme lidt regn, men det vil aldrig blive rigtig koldt.

Men hvis du på din rejse til Mexico har valgt at tage mere indenlands, til f.eks. San Cristobal, Mexico City eller Oaxaca, så ligger disse i bjergene og kan blive overraskende kølige om aftenen og om natten.

Så sørg for at have et par lange bukser og en god fleecejakke/trøje med, som kan holde dig varm.

Vejret i Mexico

Medbring hat og komfortable sko

Hvis du skal ud og opleve nogle af Mexicos mange pyramider, så vil vi anbefale at medbringe en hat/kasket og komfortable sko.

Ved nogle af ruinerne er der skal ingen skygge at finde, så det er rart at kunne finde lidt skygge i øjnene fra hatten/kasketten.

Derudover så medbring nogle gode sko eller vandresandaler, til når du skal ud og klatre på ruiner. Nogle sites tillader det.

Husk hat til Mexico

Planlægning og billetter på forhånd

Går din rejse til Mexico City, Oaxaca og andre større byer med spændende museer, så husk at planlæg dine dage i den pågældende by.

Udover nytårsdag, så holder museer rundt om i landet nemlig lukket på mandage.

Derudover så vil vi anbefale at købe billetter på forhånd og gerne til hverdagene, da museerne er proppet i weekenderne (søndag er gratis-dag for lokale)

Vi oplevede både ved Frida Kahlo museet og National Palacio at der skulle købes billetter på forhånd – og det var ikke bare 2-3 dage i forvejen – det var op til 8-10 dage i forvejen!

Frida Kahlo i Mexico

Forventninger til din rejse til Mexico

Er Mexico billig?

Mexico har altid været et land, hvor du kunne få rigtig meget for dine penge. De har naturligvis også oplevet inflationen, men vi må sige at på vores sidste rejse til Mexico i november 2022, var priserne ikke længere helt så billige, som vi havde forventet.

Priserne i turistområderne er høje, vi vil næsten sige på samme niveau som priserne i Costa Rica (som er kendt for at være et dyrt rejseland)

Udenfor turistområderne er priserne stadig lave og du kan få nogle lækre middage, for det samme (eller mindre) som du kan få tacos for i f.eks Tulum. Se her en sammenligning:

Dyr mad i Mexico
Tulum: 3 tacos + 2for1 piña colada = 805 pesos
Lækker mad i Mexico
Udenfor Campeche: Stor lækker middag + drink og sodas = 550 pesos
Rejse til Mexico mad
<-- og vi fik endda lokale forretter til - GRATIS.

Dyrelivet i Mexico

Vi har slet ikke set lige så meget dyreliv i Mexico, som vi har i andre lande, men det er der!

Da Mexico både har ørken, mangrove og jungle, har de en del flere dyrearter end resten af Mellemamerika.

I det nordlige Mexico på grænsen til USA, kan der findes sortbjørne og ulve. Mens der i resten af landet kan findes bæltedyr, flyvende egern, jaguarer, samt forskellige slanger og edderkopper.

På vores rejser til Mexico har vi næsten altid kommet forbi næsebjørne, vaskebjørne, aber og et hav af leguaner. 

I havet omkring Mexico bydes der på kæmpe hvalhajer, kontaktsøgende gråhvaler og vi skal slet ikke begynde på alt det du kan se ved det store Mesoamerikanske Rev i Det Caribiske Hav. (Andenstørste rev i verden) 

næsebjørn i Mexico
Abe i Mexico

Seværdigheder på din Mexico rejse

De fleste seværdigheder på din rejse til Mexico, vil du opdage er ruiner og cenoter. I hvert fald på Yucatan halvøen. 

Med omkring 200 ruiner og over 6000 cenoter, så er det primært disse Mexico slår et slag for, når der skal ud og opleves.

Hvert ruin kompeks er forskelligt og har noget fascinerende over sig.

Vi er ihverfald faldet fuldstændig pladask for de smukke historiske ruinkomplekser og har nok set de første 20 stykker. Nogle af dem flere gange endda.

Også cenoterne kan byde ind med noget forskelligt. Lige fra helt åbne søer til små huller i jorden, hvor du kan fires ned til vandet.

Nogle cenoter er yderst smukke med lange rødder der strækker sig ned til vandet, små vandfald eller undergrundscenoterne med stalaktitter.

Nogle kan der kun bades i, andre er det muligt at dykke i og nogle via undervandsgrotter komme til andre cenoter.

Se ruiner i Mexico
Cenote i Mexico

Resten af Mexico kan også noget…

Selvom du bevæger dig væk fra Yucatan, så vil du stadig kunne finde fascinerende mayapyramider, men indenlands vil du også kunne finde flotte Azteker-pyramider.

Cenoter er der ikke så mange af, men istedet kan du…  

…på strandene mod Stillehavet, kunne se skildpadder komme op og lægge æg, samt sende små baby-padder afsted på første færd. 

…i syd kunne finde små lokale samfund der stadig holder fast i gamle lystraditioner og tæppe-binding. 

…i bjergene finde smukke vandfald (også forstenede) og dybe kløfter, hvor det er muligt at komme ud og sejle i.

Og så er det også bare meget sjovere at købe Tequila og Mezcal fra dér hvor du får en rundtur og ser hvordan agave-planten går fra agave til spiritus. Og ikke bare i et supermarked. 

Vandfald i Mexico
Misol-Ha vandfald
Hvad skal man se i Mexico
Forstenet vandfald Hierve el Aqua

Toiletviden gives videre…

Først og fremmest, hvis du er mand og du finder en toiletdør med et stort M, så er det IKKE til dig.

M står for mujeres (kvinder på spansk) – bare til info 🙂

For mænd står der enten H (Hombres) eller C (Caballeros)

For kvinder står der enten M (Mujeres) eller D (Damas)

Derudover er der toiletpapiret.

Alle steder vi har rejst i Mexico har vi set skilte eller hørt det fra receptionen; Put ikke papiret i toilettet.

Rørene kan ikke håndtere det og det er en pinlig situation du kan sætte dig selv i, når du skal ned til receptionen og fortælle at dit toilet ikke skyller ordentlig ud.

Og ja, det er både bimmelim og bummelum-papiret der skal smides ud i spanden ved siden af. 

Tip: Det kan i øvrigt være smart at have en lille “sanitetspose” med sig på roadtrips eller busture med en rulle toiletpapir. Det er ikke alle steder der bliver fyldt op regelmæssigt.

Vores sidste tanker til din rejse til Mexico

Ovenstående handler selvfølgelig ikke om at du skal vide alt inden din rejse. Det er mere en guideline til at hjælpe dig med at være forberedt, så der ikke kommer noget uforudset og som kan ødelægge din ferie.

Generelt har vi fundet det mexikanske folkefærd venlige og imødekommende. Desværre har vi også haft vores diskussioner med grådige og smålige mexikanere i turistbranchen.

Disse vil måske også komme forbi på din rejse til Mexico, men lad dem ikke gå dig på. Glæd dig over de andre, der lige gør det ekstra for dig – for de findes også.

Og derudover bare sug alle indtryk til dig og nyd det – Mexico er et fantastisk rejseland!

Vi ønsker dig en fantastisk rejse til Mexico.
Hvis du har spørgsmål til Mexico eller bare synes at denne post er god og brugbar, så skriv os en kommentar nedenfor – vi vil meget gerne høre fra dig.

Del gerne denne post på din:

Find mere om smukke Mexico her:

2 reaktioner

 1. Tak for god info😀
  Spørgsmål: Er det bedst at undgå USA som mellemlanding, når man rejser til Mexico?
  Hvis man mellemlander i USA, hvor lang tid skal man så minimum sætte af til Customs, transfers osv?

  1. Hej Svend
   Selv tak 🙂 og mange tak for at du læser med på bloggen.
   Ang. dit spørgsmål, så er det bare mere besværligt at mellemlande i USA på din rejse til Mexico.
   Vi har kun gjort det to gange – den ene gang var virkelig nem. Vi gik blot igennem en gang hvor vi skulle vise pas og så skulle vi selv tage vores bagage fra et bagagebånd til et andet. Den anden gang var lidt mere besværlig, vi skulle vente på vores bagage, gå ud af hallen og chekke ind igen. Vi kan desværre ikke huske hvilke byer vi skulle hvad – det er nogle år siden.
   Vil sige omkring 3-4 timer, hvis du mellemlander i USA, så burde der være tid nok. Og husk også at selvom du kun mellemlander, så skal du også søge om ESTA til USA.
   Rigtig god rejse
   Rejsehilsner fra Christina

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *