De største Game of Thrones filmlokationer i Kroatien

På vores rejse igennem Balkan kunne vi ikke undgå at komme forbi nogle af den populære serie, Game of Thrones store filmlokationer i Kroatien.

Game of Thrones er nok en af de største middelalder-fantasy serier der kan ses og den er stadig at finde på den seriespækkede HBO, hvor den stadig underholder med sex, intriger og vold (og masser af det – af det hele).

Derudover så kan vi danskere også være stolte over at have danske skuespillere med i serien. Og faktisk ikke bare én eller to – nix, faktisk hele fem styks!

Tre af dem var dog kun med i en enkelt sæson, Pilou Asbæk var med i tre sæsoner og den gode Nicolaj Coster-Waldau var med fra start til slut – alle otte sæsoner/73 afsnit.
(sorry, det var en spoiler) 🙂

Vi undskylder på forhånd, der vil muligvis komme en del spoilers i indlægget her, da vi også vil komme til at fortælle hvad der sker, de enkelte steder vi er kommet forbi.

(Denne post kan indeholde reklamelinks <– hvad er det?)

Game of Thrones Kroatien

Kom med på eventyr!

Tilmeld dig vores rejseunivers, hvor vi skriver om rejser, oplevelser, udfordringer på rejser og mange andre spændende rejserelateret ting.
Vi rejser ud 2-3 gange om året i et par måneder til forskellige steder i verden.
Så kom med ud på eventyr!

Hvor er Game of Thrones filmet?

Med de fantastiske fæstninger, smukke middelalderbyer og lækre udsigter som serien kan tilbyde, er det lidt cool at vide at serien ikke er filmet i det mangfoldige USA, men derimod har de fundet flotte filmlokationer rundt om i Europa.

Det er muligt at finde filmlokationer fra Game of Thrones i Kroatien, Spanien, Island, Nordirland, Malta.

Og så har de også været forbi og filme i Marokko.

Game of Thrones i Kroatien

Game of Thrones løb over skærmen i otte år fra 2011 til 2019, men bare fordi den er slut, betyder det ikke at de lande, hvor den mægtige serie blev filmet, er blevet glemt.

Kroatien er et land med kontraster. Fyldt med funklende søer, grønne bjerge, middelalderbyer og arkitektoniske perler. Perfekt til en middelalder-fantasy-serie.

Middelalderbyen Dubrovniks gamle fæstninger, brostensbelagte gader og slotte blev genskabt som King´s Landing.

Øen Lokrum, hvor Daenerys Targaryen stødte på Spice King, var centrum i en hel sæson.

Og de historiske byer og fæstninger, Šibenik, Trogir og Klis blev forvandlet til Braavos, Qarth og Meereen.

Vi har her sammensat en liste over de vigtigste lokationer, på jagt efter de smukke steder fra Game of Thrones i Kroatien.

Dubrovnik

For enhver stor Game of Thrones-fan, bør Dubrovnik allerede være set eller ihvertfald et stort ønske at blive set!

Dubrovnik er trods alt King’s Landing, hovedstaden i de syv kongeriger!

Dubrovniks gamle bydel er fyldt til randen med filmsteder, herunder bymurene, dens indgangsporte og smalle gader, samt de omkringliggende havne og paladser og fæstninger, der engang beskyttede dens grænser.

Vi har her prøvet at liste de vigtigste spots for Game of Thrones optagelser i Dubrovnik. 

Du kan se alle spots i Dubrovnik her til højre –>

Game of thrones Dubrovnik
Jesuit trappen Dubrovnik
Pile havnen

Det vigtigste sted at besøge i Dubrovnik for Game of Thrones-fans, er Jesuit-trappen – trappen til Great Sept of Baelor. Det er her Cersei går skammens gang i sæson fem og er nok en af de mest ikoniske scener i serien.

Et andet meget ikonisk sted er Pile Harbour, som i virkeligheden ligger imellem “Bokar fæstningen” og “The Red Keep”, som repræsenterer havnen i King’s Landing.

Det var herfra alle de scener, hvor bådene afgik fra Kings Landing, såsom i sæson to, hvor Myrcella tager til Dorne, og så igen i sæson seks, hvor Cersei venter på, at Myrcella vender tilbage.

Tip: Filmlokationerne indenfor eller tæt på bymuren i Dubrovnik kan nemt besøges til fods inden for en dag.

Der er udbydes Game of Thrones ture i Dubrovnik hver dag – tag evt. et kig her:

(Reklamelink)

Fort Lovrijenac

Nummer ét på ovenstående liste i Dubrovnok, er Fort Lovrijenac.

Vi har valgt at tage dette historiske fort med selvstændigt, da den har en så stor betydning for serien, at den fortjener sin helt egen plads.

Fort Lovrijenac er nemlig filmlokationen i Game of Thrones serien for “The Red Keep”.

Det dannede rammen om kong Joffreys navngivningsceremoni i sæson to, hvor der blev afholdt en turnering for at fejre det.

Fra Fort Lovrijenac har du udsigt over hele Dubrovnik og du vil også kunne se King’s Landing havnen og Blackwater Bay.

Game of thrones - Fort Lovrijenac
Fort Lovrijenac Dubrovnik

Øen Lokrum

Game of Thrones-byen, Qarth, ligger på øen Lokrum og er kun en kort bådtur væk fra Dubrovnik.

Det er her, Daenerys Targaryen tilbringer det meste af sæson to, og hvor hendes drager bliver stjålet.

De fleste scener foregår på øens benediktinerkloster og på de flotte stier rundt på øen.

De mange vilde og flotte påfugle på Lokrum øen, gav instruktørerne for Game of Thrones inspiration til at inkludere dem i udsmykningerne af Qarth.

Der er også et lille museum til ære for Game of Thrones fans og du kan her få lov til at sidde på den ikoniske jerntrone.

Game of Thrones film på Lokrum
Game of Thrones - Lokrum
Jerntronen game of thrones

Trsteno Arboretum

Ca. 30-minutters kørsel nordvest for Dubrovnik har de eksotiske haver i Trsteno Arboretum udsigt over Adriaterhavet.

Dette er optagelsesstedet for de maleriske haver i King’s Landing, som også er en vigtig filmlokation i Game of Thrones.

Haverne ser vi i sæson tre, da Sansa mødes med sin bedstemor, Lady Olenna Tyrell, for at rådgive om, hvorvidt kong Joffrey vil være en god ægtemand for Margaery.

Det er også i Trsteno, hvor Oberyn lover Cercei, at han vil få leveret en gave til Myrcella i sæson fire.

Trsteno - game of thrones

Split

Diocletian’s Palads er et gammelt palads bygget til den romerske kejser Diocletian i slutningen af det 3. århundrede og er beliggende i Kroatiens næststørste by, Split. Og er også byens største turistattraktion.

Diocletian’s Palads har været med i nogle vigtige Game of Thrones-scener.

Det er her, Daenerys låste sig inde og trænede sine drager, og stedet danner også rammen for hendes tronsal som hersker i Meereen.

En af de mest berømte scener fra Diocletian’s Palads er i sæson fire, hvor slaverne diskuterer, om de skal kæmpe for Daenerys og rejse sig mod deres herrer.

Dragerne optræder også for første gang fra sæson fem i paladset, da Daenarys overvejer, om hun skal frigive sine drager som reaktion på Sons of Harpy-drabene.

I Split finder du også et fint lille Game of Thrones museum, hvor du kan se og opleve ynglingskarakterene helt tæt på i voks og i naturlig størrelse. Artefakter fra serien og fortællinger om serien er også at finde i byen.

Book billetter til museet her! 

Split Kroatien
Game of thrones museum split

Klis Fæstning

Den middelalderlige, Klis Fæstning ligger i landsbyen Kliss og kun 20 minutters kørsel fra Split. Her kan du komme op og gå i byen, Meereen – den mest betydningsfulde metropol i Bay of Dragons.

I sæson fire ser vi Klis Fæstning, da Daenerys Targeryen og hendes hær erobrer byen Meereen og befrier alle slaver.

Derudover fremtræder byen også i sæson seks, da Tyrion og Varys tager den lange tur gennem Meereens gader, klædt som bønder.

I de sidste par år er en udstilling med fotos fra Game of Thrones tilføjet i et af de indvendige rum og når du går rundt på fæstningen, kan du nemt se glimt af “Game of Thrones”-landskabet.

Klis fort game of thrones
Game of Thrones Meereen
Klis game of thrones

Trogir

Tæt på Split, kan du finde Trogir – en lille historisk by med smukke kirker, paladser og smalle gader inden for middelaldermurene.

Byen fungerede som handelshavnen i Qarth, hvor troldmændene fra Qarth havde fængslet Daenerys´ drager i sæson to.

Også Skt. Dominic’s kloster var lokation for mange af scenerne optaget i byen.

Trogir - game of thrones

Sibenik

Šibenik er en af de nye byer, der tilføjes til Game of Thrones-optagelsesstederne i den femte sæson.

Den gamle del af byen blev en del af byen, Braavos.

De mest ikoniske filmlokationer er Skt. James Katedralen, der fungerer som The Iron Bank, den mest magtfulde finansielle institution i den frie verden.

For en tid, kaldte Arya Stark byen, Braavos sit hjem, da hun træner til at blive en ansigtsløs mand. Arya bruger en del tid på at bevæge sig rundt i byen Braavos. Uanset om det er at skubbe en østersvogn eller jagte folk på hendes dødsliste, blev mange af disse Arya-scener filmet på gaderne i denne historiske kystby. 

Den lille fiskerhavn, Mandroc, fungerede som havnen i Bravoos, hvilket kan ses i anden episode, når Arya Stark med båd sejler ind i den merkantile bystat.

Game of Thrones - sibenik
Sibenik

Krka Nationalpark

Krka National Park er baggrunden for adskillige udendørs scener, da den blev brugt som baggrund for naturscener i Westeros.

Men de brusende vandfald er fantastiske og i sig selv et besøg værd!

Floden og landskabet blev brugt til at filme scener i hele Westeros og var specielt genkendelig i sæson fire, da Arya og Hound krydser Riverlands.

LÆS OGSÅ: 2 smukke nationalparker i Kroatien; Plitvice og Krka

Krk nationalpark
Krka nationalpark game of thrones

Ston

Den ikoniske mur, “Wall of Europe”, der ligger omkring byen Ston i det sydlige Kroatien, repræsenterer sammen med Dubrovnik, den vigtige hovedstad, King’s Landing i Game of Thrones. 

Desuden er den også film lokation for nogle glimt af Eyrie.

Ston i Kroatien
Wall of Europe

Hvordan kommer du rundt og oplever alle Game of Thrones filmlokationer i Kroatien

Den mest optimale måde at komme rundt og opleve alle de smukke filmlokationer er at leje en bil.

Dog ikke i Dubrovnik. 

Men et forslag kunne være, at du flyver til Dubrovnik, lejer en bil og kører ud til at de andre lokationer (og måske giver det også frihed til at få nogle flere oplevelser – se evt. vores kør selv eventyr gennem Kroatien)

Når du har oplevet alle de andre smukke Game of Thrones lokationer i Kroatien afleverer du bilen i Dubrovnik og du kan her til sidst opleve den mægtige King´s Landing.

(reklamelink) Book din billeje i Kroatien her:

Game of Thrones udflugter

Hvis ikke du er meget for at køre ud på egen hånd og du foretrækker bare at tage en rejse med Spies, Tui eller andet charterbureau, så fortvivl ikke, der er stadig store muligheder for at komme ud på film lokationerne fra din yndlingsserie.

Fra både Split og Dubrovnik er der ture ud til de spændende Game of Thrones filmlokationer.

Du kan finde nogle af dem her:

(reklamelink)

Vi håber at denne post om de største Game of Thrones filmlokationer i Kroatien, hjælper dig til at komme rundt og opleve alle de smukke og spændende steder.
Hvis du har spørgsmål, kommentarer eller bare synes at denne post var nyttig, så skriv os en kommentar nedenfor – vi vil meget gerne høre fra dig.

Del gerne denne post på din:

Find mere om skønne Kroatien her:

kør selv kroatien

Et kør selv eventyr i Kroatien

Der er rigtig mange gode grunde til, at tage en kør selv ferie i Kroatien. Landet byder i sommerhalvåret på flest solskinstimer i Europa og

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *