Harry Potter Studio London – Tips til billetter, transport og oplevelsen

Hvis du er stor Harry Potter fan, må du absolut ikke snyde dig selv for et besøg i Harry Potter World eller som det så fint hedder; Warner Bros Studio Tour London – The Making of Harry Potter.

Jeg (Christina) har altid været fan af at give mine børn oplevelser i gave, i stedet for materielle ting. Så da det var tid til at finde julegaver sidste år, fik vi den tossede idé at give ældstedatteren en billet til Harry Potter studio i London.

Ja, jo, det indebar selvfølgelig også en rejse til London, men hvem kan ikke godt bruge en tur til Englands hovedstad en gang imellem.

Og som de semi-fans vi selv er, vil vi da naturligvis også helt vildt gerne se det famøse Harry Potter Studio i London.

Becca (ældstedatteren) er kæmpe Harry Potter fan og har ikke været til at drive ud af Universal Studio parkerne i USA, hvor der også er store Harry Potter temaer.

Så vi var selvfølgelig meget spændte på at se hvordan hun reagerede på hendes billetter til Harry Potter Studio i London, som hun åbnede juleaften 2021.

Vi giver Becca billetter til Harry Potter Studio i London

Kom med på eventyr!

Tilmeld dig vores rejseunivers, hvor vi skriver om rejser, oplevelser, udfordringer på rejser og mange andre spændende rejserelateret ting.
Vi rejser ud 2-3 gange om året i et par måneder til forskellige steder i verden.
Så kom med ud på eventyr!

Harry Potter Studio billetter

Billetterne til Harry Potter Studio købte vi på deres officielle hjemmeside wbstudiotour.co.uk for £49.95 pr. person (ca. 440 DKK pp)

Vi kunne vælge imellem at købe billetter til en specifik dag eller købe ”gave billetter”.
Da de netop skulle bruges til gave og vi ikke vidste hvordan Beccas kalender så ud, valgte vi at gå efter gave billetterne.

Det var super nemt. Hjemmesiden tager mange slags betalingskort, du kan skrive navnet på vedkommende der modtager, samt en lille personlig hilsen.

Derefter kan du vælge at modtage dine billetter til Harry Potter Studio på mail eller via post (hvis du tilkøber gaveboks eller nogle specielle Harry Potter bøger med)

At modtage billetter til Harry Potter Studio i London, gjorde det til “den bedste julegave EVER”!  – Citat: Becca

En lille udfordring med vores Harry Potter billetter

Når du køber gave billetter til Harry Potter Studio, skal du ind på deres hjemmeside og ombytte dem til hvilken dag du ønsker at besøge stedet, samt også vælge tidspunkt for ankomst.

Du skal ligesom bytte gave billetterne til ”rigtige” billetter.

Gave og billetter til Harry Potter Studio London
(Midterste brev er selvlavet)

Vi havde en forhåbning om, da vi gav billetterne i gave, at det skulle blive en hyggelig forårstur til London.

Det blev det overhovedet ikke!

England åbnede sine grænser i februar 2022 og da vi i marts sad og kiggede på at få ombyttet Harry Potter billetterne, var alt udsolgt i foråret. Det var vi ikke lige helt forberedt på.

Der var nogle få tidspunkter tilbage hist og pist i slut juni ellers måtte vi helt over i juli og august før der var nogle fornuftige tidspunkter ledige.

Det blev derfor en hyggelig augusttur i stedet.

Tip: Vær derfor forberedt på at booke/bytte dine billetter i god tid, for at de billige fly, hoteller og billetter til Harry Potter Studio i London passer sammen på datoen.

Og hvis du ønsker at besøge i en weekend, skal du et par måneder frem i kalenderen.

Transport til Harry Potter Studio i London

Vi tog nok den billigste mulighed for at komme til Harry Potter Studio i London…

Faktisk ligger studiet ikke i London, men i Leavesden, omkring 35 km udenfor byen.

Vi havde placeret os strategisk fint, på et hotel i London med gåafstand til de store stationer, Kings Cross og Euston station.

For at tage den billigste transport til Harry Potter Studio, skal du have regionaltoget fra Euston station som kører til Watford Junction.

Vær opmærksom på at flere toge kører på denne strækning – toge der kan tage 45 minutter og andre toge som kun tager 15 minutter.

“Don´t take this train”, sagde en venlig tog-information-dame, da hun så at vi stod og snakkede om toget der har endestation på Watford Junction. Toget er åbenbart et totalt bumletog og tager 45 minutter for at komme frem.

Tag i stedet lyntoget mod Milton Keynes, hvor Watford Junction er første station på ruten og du er fremme på 15 minutter.

Transport til Harry Potter Studio London

På Watford Junction er det nemt at følge skiltene ud til bussen – og du tager IKKE fejl af hvilken bus du skal med her – det er nemlig en fin Harry Potter dobbeltdækker bus.

Da vi havde billetter til Harry Potter Studio, var bussen gratis og den kører med 15-20 minutters mellemrum og tager omkring 20 minutter.

Super nemt og rejsen fra Euston station i London til Harry Potter Studio Tour, kostede os £7.55 pr. person pr. vej (ca. 65 DKK pp) med toget.

Bus og billetter til Harry Potter Studio London
harry potter bus med rejsekompasset

Ønsker du en nemmere løsning?

Hvis du ikke er klar til at begive dig ud i regionaltog, bus og måske også en metro (alt efter hvor i London du befinder dig), så er det muligt at tage en meget mere komfortabel og nem transport end den vi tog.

Og det er endda ikke en MEGET dyrere løsning end vores, men du vil blive begrænset på tiden du kan bruge i studiet.

Tag evt. et kig på en af en af nedenstående muligheder. Du vil blive hentet et centralt sted i London, kørt direkte til studiet og retur til samme sted i London. 

Der bliver tydeligt skrevet hvor afhentningssted og så er det det blot at sætte dig op i den skønne Harry Potter bus. 

Billigste af nedenstående muligheder er den første, der har en pris på 745 DKK pr person. (2022) 

(reklamelink)

Ankomst til det berømte Harry Potter Studio

Uanset om du vælger at tage en tur med transport inkluderet eller om du tager bussen fra Watford Junction, så lander du samme sted. Nemlig lige ved Harry Potter Studio.

Vi havde total mis-beregnet vores rute, så vi ankom til studiet en time før der stod på vores billetter. Lidt typisk os.

Vi kunne heldigvis godt komme indenfor. Eller…

Lige indenfor kan du komme af med overtøj og andet du ikke gider og slæbe på.

Derudover kan du også her købe dig til en digital guide og som den store Harry Potter fan, Becca nu er, vil hun gerne have det hele med, så vi spurgte ind til dem.

Dog fik vi af vide at det ikke var nødvendigt og de egentlig var beregnet til dem som ikke kunne læse de forskellige skilte på engelsk, der er placeret rundt på touren.

Tip er hermed givet videre 😉

Warner Bros studio harry potter london

Starten på Harry Potter magien

Derefter kommer du ind i en kæmpe hal, hvor den enorme drage fra Gringotts banken hænger fra loftet.

Nede for enden er der en cafe og en restaurant og henne i et mørkt hjørne, står der mennesker i kø for at komme ind.

Rundt langs væggene er der kostumer fra filmene og du finder også en stor gavebutik.

En animeret stormskærm viser Hogwarts i forskellige årstider og hvis man står lidt tid og kigger, kan man finde det Gyldne Lyn eller se en flot finale med fyrværkeri.

Alt er stort og prangende. Harry Potter hymnen lyder i hallen og du bliver allerede her svøbt ind i Harry Potter magien.

Da vi nærmer os køen i hjørnet, skulle vi endnu engang vise vores billetter. Hun kiggede en ekstra gang på sit ur og pointerede at vi var meget tidligt på den.

Ahh, det var her tidspunktet var vigtigt.

Vi måtte derfor lige gå rundt og kigge i den store hal, for vi kunne allerhøjst blive lukket med ind på turen, ca. 30 minutter før den tid vi havde valgt.

Sjov til børn og Harry Potter fans: Husk at fange dit Harry Potter pas til rundturen, som du finder i den store hal. Der er lidt opgaver i som kan løses undervejs og så skal du også huske at få samlet alle syv stempler deri. (Det er gratis)

Harry Potter pas
Stempler pas i Harry Potter

Vores billetter til Harry Potter Studio London er klar

Vi vil prøve ikke at afsløre for meget, men turen rundt i studiet har virkelig imponeret os, så vi vil jo rigtig gerne fortælle om alle oplevelserne.

Vores bookede tid er endelig slået og vi stiller os ind i køen til næste tur.

Vi kommer hurtigt igennem og fra vi træder indenfor starter magien. Vi passerer Harrys “værelse” under trappen, som står ligesom som han boede der med legetøjssoldater og det hele. Væggene står med breve, manuskripter og citater fra filmene, for helt sikkert at få os i den rette stemning.

Men vi er der allerede.

Harry Potter under trappen
Billetter til Harry Potter Studio London

”Holdet” som vi åbenbart er lukket ind sammen med, bliver stuvet sammen til en lille introduktion og derefter sendes vi ind i en biograf-lignende sal. Her bliver der vist en kort film, der gennemgår de store highlights fra alle otte Harry Potter-film.

Derudover er der også lidt interviews med diverse personer der har arbejdet med og på filmene samt en masse optagelser bag om kulisserne.

Filmen tager kun omkring 3-5 minutter –  derefter vil du blive forbløffet! Det blev vi og hele salen i hvert fald.

Vi træder ud i den store spisesal som er utroligt detaljeret. 

Vores guide prøver at fortælle en masse om stedet, men vi er simpelthen så fascineret af detaljerne her og de mange kostumer der er udstillet, inklusive Harrys allerførste uniform, så vi hører måske ikke rigtig efter.

Vi er nogle af de sidste der bliver gennet videre ud af salen, meeeen vi skal lige have de sidste billeder.

Efter spisesalen er vi heldigvis på egen hånd og der er ikke flere der skubber på os.

Harry Potter Studio London spisesalen
Spisesalen i Harry Potter Studio London

Kendte kulisser i Harry Potter Studio London

Vi træder ud i en kæmpe hal, som engang har ageret som filmstudie. De otte Harry Potter film er nemlig filmet lige her og de har bevaret rigtig mange af kulisserne, tøjet og rekvisitterne fra filmene.

Den store hal er i dag inddelt med gange, så du kan gå rundt og se de mange filmkulisser som vi kender fra filmene.

F.eks. kan du finde dagligstuen hos familien Wesley, opholdsstuerne for Gryffindor og Slytherin, Snapes eliksir klasseværelse, Dumbledores kontor, pejsene i Ministeriet, indgangen til Hemmelighedernes Kammer, Hagrids hytte og mange mange flere.

Du vil lære mange af hemmelighederne og optagelser bag, ved at læse de forskellige skilte til de diverse filmkulisser.

Men det er virkelige kulisser, hvor der er filmet til de magiske Harry Potter film.

Familien Wesleys hjem i Harry Potter Studio London
Gryffindors opholdsstue i Harry Potter London
Snapes eliksir klasseværelse Harry Potter London
Dumbledores kontor i Harry Potter

Tip: Rundt om i hele studiet står der medarbejdere. Nogle står i gangene og andre står ved specifikke filmkulisser. En af dem kom selv hen til os og spurgte om vi ville høre en Harry Potter hemmelighed. 

Det ville vi naturligvis gerne. 
Efter hemmeligheden informerede han os at alle medarbejdere rundt i studiet kunne fortælle en hemmelighed om Harry Potter universet, vi skulle blot spørge. Husk det til dit besøg 😉

Køretøjer og større rekvisitter, der bruges i filmene, kan findes hængende fra loftet ved siden af store skærme. Her får du vist, hvordan rekvisitterne blev brugt i filmene og hvordan specialeffekter blev til for at gøre scenerne realistiske.

Du har også her mulighed for at komme op og flyve på en kost over London, lavet med green screen.

Spørg efter hemmeligheder i Harry Potter Studio London
Flyv på koste i Harry Potter London

Utrolige filmkulisser i Harry Potter Studio London

Efter at have studeret de meget flotte og detaljerede kulisser, kommer vi ud til endnu flere imponerende filmkulisser.

Først skal vi lige igennem den mørke skumle Forbudte Skov. Effekterne her er fænomenale. Husk at få bukket til Stormvind, så I er på god fod.

Derefter skal du tage stilling til om du vil forbi Aragog eller du skipper ham 🙂  Edderkopperne her er ikke for sarte sjæle.

rejsekompasset 1 år i harry potter studio
Edderkopper i Harry Potter Studio London

Fra Den Forbudte Skov træder du ud på Perron 9 ¾. En kæmpe hal, hvorfra Hogwarts Ekspressen i rigtig skala venter på at få afgang.

Langs togsættet står de rigtige vogne med kufferter og bure, som er blevet brugt i 10 år af Harry, Hermione og Ron.

Tag en tur indenfor i togvognen, hvor du ser lidt rekvisitter fra de forskellige film inkl. det lille søde hjerte Lavander laver til Ron på døren ind til kupéen.

På perronen finder du også en god størrelse Harry Potter butik, hvor der er lækre ting at finde. Vi fik af vide at hver butik i studiet havde noget forskelligt, bare til info.

Så husk at køb din Harry Potter souvenir, når du ser det.

Perron 9-3-4 i London

Noget at spise!

Endelig!

Vi var ved at være godt sultne. Vi ankom til studiet kl. 11 og klokken ca. 15 kom vi til Backlot Cafe, som ligger ca. halvvejs igennem studiet.

En stor hal med masser af pladser og hvor du kan få burgers, hot dogs, sandwiches og lidt salater.

Som de sparsommelige rejsende vi er, valgte vi lidt sandwiches, en salat, sodavand og en butterbeer.

Du kan nemlig ikke tage i Harry Potter Studio uden at smage en butterbeer.

Har du smagt butterbeer? Det er ikke i nærheden af at smage af øl. I stedet er det det en sød fornemmelse med en lille smule brus. Lidt vanilie-agtig med sødt flødecreme på toppen. Og du må beholde koppen 🙂

Dette måltid kostede os £28,75 i alt (ca. 250 DKK)

Mad og billetter til Harry Potter Studio London

Meget mere Harry Potter

Når du har fået lidt mad i maven, fortsætter turen udenfor.

Her har du mulighed for at stige på natbussen, gå igennem Hogwarts Bridge, sætte dig ind i Wesleys Ford Anglia eller på Hagrids motorcykel og så skal du selvfølgelig også indenfor i Privet Drive nr. 4 (Familien Dursleys hus)

Derudover så kan du også gå en tur igennem Professor Spires drivhus og tjekke om mandrakkerne er klar.

Vi er gået helt i Harry Potter mode og suger alt til os.

Harry Potters hjem i London
Hogwarts broen i Harry Potter Studio London
Mandrake i London Studio

Indenfor igen handler det mere om hvordan de fik lavet de forskellige kulisser og rekvisitter. Du finder her en overvældende hal af hvert enkelt væsen, der er med i filmene, og hvordan de er blevet lavet af Creature Studio teamet.

Du ser alt det, der har været med til at skabe hver eneste nisse- og husalf-maske. Hvordan hver af disse er blev lavet og tilpasset skuespillerne.

Du finder endda også et hoved af Hagrid – til hans stunt.

Hvordan masker er lavet i Harry Potter
Masker af nisser i Harry Potter

De sidste imponerende kulisser i Harry Potter Studio London

At dreje om hjørnet og gå direkte ind i Gringotts banken er ganske enkelt fortryllende.

Intet mindre! Jeg er helt målløs her.

Lyset, gulvet, lysekronerne, nisserne – det hele er der. Det er præcis som i filmene og du kan nemt forestille dig, at du ned gangen sammen med Hermione og Ron.

Gringotts banken i Harry Potter Studio London

Vi går videre og får en masse information omkring banken, vognene der kører i gangene mange meter under, de forskellige bokse og specialeffekter omkring dem.

Fascinerende!
En lille hemmelighed… vidste du f.eks. at alle kopperne i Lestrange boks der formere sig, er lavet i noget gummimateriale, så det ikke gør ondt på Harry, når han kravler i dem…

Alle sådan ”guldkorn” er der at høre og læse om gennem hele studiet.

Vogne i Gringotts banken London
Harry Ron og Hermione i Gringotts banken Harry Potter Studio London

Diagonalstræde dukker pludselig op.

En hel gade med rigtig brostensbelægning og hver butik er korrekt dekoreret med alle detaljerne som vi kender dem.

Alle butikkerne fra filmen er her og du føler dig klar til at besøge Olivanders efter en tryllestav eller shoppe efter en hvid ugle – ligesom Harrys.

Diagonalstræde i Harry Potter Studio London

Kronen på værket

Fra Diagonalstræde går vi ind i turens sidste rum og nok det mest spektakulære af dem alle.

Hogwarts!

Et smukt og fortryllende modelbyggeri i skalaen 1:24 af Hogwarts slottet.

Det er stort nok til at se alle de små detaljer og det er bestemt kronjuvelen på Harry Potter studio touren.

86 personer byggede slottet over 8 uger med alle rigtige materialer, ægte klipper og levende planter.

Derudover er mere end 300 fiberoptiske lys installeret som simulerer fakler og lanterner for at give en illusion af elever, der går på gangene.

Scenerne i filmene, hvor vi ser Hogwarts udefra er filmet her i dette studie og med specialeffekter har de skabt den utrolige realistiske fornemmelse at Hogwarts er et virkelig slot.

Fantastisk afslutning på Harry Potter magien.

Hogwarts i Harry Potter studio London

Intet besøg i Harry Potter Studio London uden et køb i gaveshoppen

Ingen ord kan beskrive Beccas ansigt da vi trådte ind i den sidste store Harry Potter Studio butik. Hun havde sparet op til dette øjeblik.

Som skrevet tidligere, så er der forskellige Harry Potter produkter at finde i de tre Harry Potter butikker der ligger i studiet.

Men den sidste på turen har det største udvalg. Men vi må være helt ærlige og sige at det jo ikke er billigt her.

I butikken kan du finde alt fra slik til nøgleringe, til tøjdyr, til plakater, til tøj, til smykker, til diverse notesblokke og bøger, til magneter, til tryllestave, til de ikoniske troldmandskapper – og meget mere! 

Hvis Becca havde råd, havde hun med garanti købt ALT i butikken. Hun havde i hvert fald fat i næsten alt.

Shopping i Harry Potter Studio London
Tryllestave i Harry Potter Studio
harry potter og rejsekompasset

Hjemmefra havde hun sat sig for, at hun skulle have et Gryffindor tørklæde og et slips (hun er nemlig allerede blevet tildelt Gryffindor af fordelingshatten, da vi var i Universal, og det har hun taget 100% til sig)  

Og det eneste som selvfølgelig var udsolgt i butikken var Gryffindor tørklæde og slips, hvor uheldig er hun lige.

I stedet fik hun købt et stort krus, et par nøgleringe til sin taske, et par natshorts og en t-shirt.

(Hun fik dog købt slips og tørklæde dagen efter på Platform 9¾ på Kings Cross, da vi gik rundt og fandt alle Harry Potter steder i London.)

Læs med her, hvis du interesseret i at finde 22 Harry Potter steder i London – stor guide inkl. hoteller.

harry potter london

Det allersidste om Harry Potter Studio London

Efter 7 timers intensiv dyrkning af Harry Potter universet smider vi os selv på tæppet under den frygtindgydende drage i forhallen.

En Warner Bros Harry Potter studio tur er essentielt for alle Harry Potter-fans. Også dig der måske ikke er massiv fan, vil helt sikkert også nyde en dag ude i Harry Potter Studio.

Turen giver et utroligt indblik i en magisk verden, der har erobret børn og voksne verden over.

Med Harry Potter hymnerne spillende i hver rum du træder ind i, alt efter stemningen, er den bestemt med til at sætte dit humør i Harry Potter mode.

Der er rigtig meget information om kulisserne og bag om filmene, som vi ikke har skrevet om. Der må jo også være lidt overraskelser til dit besøg. 🙂

Efter vores oplevelser med Becca i Harry Potter Studio, har vi nok fået konkluderet at hun med garanti er en af Harry Potter universets største fans og vores billetter til Harry Potter Studio London var rigtig godt givet ud.

Lang dag i Harry Potter Studio London

Hvis du er ved at planlægge din Harry Potter rejse til London, håber vi at du kan bruge disse tips om transport, oplevelsen og billetter til Harry Potter Studio London.
Hvis du har spørgsmål, kommentarer eller bare synes at denne post var brugbar, så skriv os en kommentar nedenfor – vi vil rigtig gerne høre fra dig.

Find mere om fascinerende England her:

5 Responses

 1. Hej. Dejligt med en guide. Jeg er ved at planlægge en tur til Harry potter med min datter. Og jeg ser jo det nemme med transfer, men vil I vurdere at der er tid nok i studiet med den mulighed?
  Mvh Nadia

  1. Hej Nadia
   Tak for at du læser med og kan bruge vores guide.
   Altså mht. dit spørgsmål, så er det svært at sige. Der er mange der booker “den nemme” med transfer, men om de føler at de har fået det ud af studiet som de ville – er svært at vide.
   Jo, vi brugte meget tid i studiet, for at få det hele med – og vores datter er kæmpe HP-fan, så hun gennemgik alle skilte og stoppede længe nogle steder – også i shoppen, hvor vi sikkert også brugte 30 minutter for længe 🙂
   Ville ønske jeg kunne guide dig bedre. Hvis I går stille og roligt igennem, så kan I sikkert godt nå det på 4 timer, men du må ikke hænge mig op på det 🙂
   Håber ihvertfald I får en rigtig god tur.
   Rejsehilsner fra Christina

 2. Hej

  Tak for jeres gode rejsefif. Vi er en familie på fire der er i gang med at planlægge en tur til London og i den forbindelse selvfølgelig en tur til Harry Potter world. Forstår jeg det rigtigt, at I har købt billetter på den officielle hjemmeside som forlystelsesparken benytter sig af (getyourguide.com)? Og at I valgte de billigste billetter, hvor I selv skulle sørge for alt transport selv men kunne være i parken i 7 timer ialt?

  Ser frem til at høre fra jer

  Vh Kristin

  1. Hej Kristin
   Tak for din besked og for at læse med på bloggen.
   Beklager, hvis vi har fået forvirret dig omkring vores besøg til Harry Potter Studio i London.
   Vi købte vores billetter på den officielle Warner Brother-side: wbstudiotour.co.uk ,hvor vi kun købte billetter til indgangen. Derfor fandt vi selv derop og havde ingen tidsramme vi skulle holde os indenfor.
   Vi anbefaler GetYourGuide på vores hjemmeside fordi der er mange der ikke finder den engelske Warner Brother-siden nem at navigere rundt i eller der er mange der godt kan li´ at de bliver fragtet til/fra midt-London. Så vi har lagt den muligt på siden – håber det giver mening.
   Vi håber I får en rigtig dejlig tur til Harry Potter-verdenen – det er virkelig en oplevelse.
   Rejsehilsner Christina

   1. Hej
    Tak for hurtigt og brugbart svar og tak for en rigtig fin blog.

    vh Kristin

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *