22 Harry Potter steder i London – Stor guide inkl. hoteller

Vi er endnu engang taget til London. Men denne rejse til London tager os ikke ud til de almindelige seværdigheder som rigtig mange tager til London efter.

Vi har i stedet valgt at tage en ultimativ Harry Potter London rejse.

Det hele startede juleaften 2021, hvor vi gav ældstedatteren (som er kæmpe Harry Potter fan) en billet til Harry Potter Studio i London i julegave.

Derefter gik planlægningen i gang og da rejsen til London var en temarejse, måtte vi jo selvfølgelig holde os 100% til Harry Potter universet.

Så vi har skiftet de gængse seværdigheder i London ud, med steder der er set i Harry Potter filmene, steder som har inspireret til Harry Potter, steder som har taget magien til sig og ikke mindst turen til det imponerende Warner Bros. Studio – The Making of Harry Potter.

harry potter og rejsekompasset

Vores Harry Potter London rejse tager os ud i Londons afkroge og nogle af dets lidt skumle gader, men det bliver man nødt til for at se inspirationen til de skumle dele af Diagonalstræde.

Vi har her samlet nogle af de steder vi kom forbi for at få lidt Harry Potter magi i London – nogle var dog mere magiske end andre, men en god liste for en rigtig Potterhead.

Vi nåede desværre ikke alle på listen, men måske du gør 🙂 
Find kortet for alle nedenstående Harry Potter steder længere nede på siden.

Lad os starte magien, hvor Harry Potter viser sine evner første gang…

Kom med på eventyr!

Tilmeld dig vores rejseunivers, hvor vi skriver om rejser, oplevelser, udfordringer på rejser og mange andre spændende rejserelateret ting.
Vi rejser ud 2-3 gange om året i et par måneder til forskellige steder i verden.
Så kom med ud på eventyr!

22 magiske steder om Harry Potter i London

Reptil huset i London Zoo

I Regent’s Park, lidt nord for det centrale London, kan du besøge London Zoo.

Det er her vi første gang bemærker at Harry Potter er noget særligt, da han på magisk vis fjerner ruden til den burmesiske pyton i Harry Potter og De Vises Sten.

Scenen vi kender, hvor Dudley havner bag ruden og slangen langsomt sniger sig væk, mens Harry Potter får et ”tak” på slangehvisken, er filmet her.

Selve glasburet der er brugt til scenen, bliver dog benyttet af parkens sorte mamba.

Book din billet til London Zoo her (reklamelink) og få en lille smule magi i reptilhuset.

Slange i Harry Potter London Zoo

Millennium Bridge

Den ikoniske dødsgardist-scene i Harry Potter og Halvblodsprinsen, ser vi Millennium Bridge blive snoet og ødelagt for derefter at havne i floden.

Heldigvis er dette blot filmmagi og gangbroen, der krydser Themsen står stadig flot.

Broen er gratis at benytte.

Millenium brigde london

Floden Themsen

Themsen har været et indslag i mange Harry Potter film.

En af de mest mindeværdige scener er fra Harry Potter og Føniksordenen, hvor Harry bliver hentet af Skrækøje Dunder, Nymphadora Tonks og nogle andre magikere.

De flyver sammen lavt over floden og Harry flyver næsten ind i et skib. Man ser dem flyve under Westminster Bridge hvorefter de suser forbi det flotte belyste Big Ben og Parlamentet.

Hvis du ønsker en fantastisk rundtur, kan denne tur helt sikkert anbefales: Harry Potter rundtur i London (reklamelink)
Den kan både bestilles som en ren walking tour eller med en tur på Themsen, så du kan mærke magien, når I “flyver” under Westminster Bridge (ligesom Harry)

Parlamentet London
Flyv langs themsen harry potter london

Westminster Metro station

Westminster metro station er stationen du står af ved for at komme direkte op til det historiske klokketårn, Big Ben.

Men det er også stationen Harry og Hr. Weasley rejser igennem i Harry Potter og Føniksordenen, hvor Hr. Weasley bliver lidt forvirret over Muggler-billetstationen.

Scenerne blev filmet over en hel dag, hvilket gjorde, at det var nødvendigt at holde stationen lukket. Det må helt sikkert have forårsaget en del forstyrrelser for både lokale og turister, da det er et af Londons travleste områder.

Westminster London

Kings Cross station 

Vil vi ikke alle en tur til Hogwarts? Lad os finde Hogwarts Expressen fra perron 9 ¾ på Kings Cross station!

Undskyld, det er ikke vores mening at skuffe dig, men det kommer vi desværre til her. For det er desværre ikke muligt for os almindelige mugglere at finde perron 9 ¾ eller komme til Hogwarts.

I stedet kan du på Kings Cross station finde et skilt med Perron 9 ¾ i hovedhallen og hvor du kan få et billede med en vogn med kufferter og uglebur, halvvejs gennem væggen.

Det er gratis at komme ind på stationen og det er også gratis at tage dit billede ved platform 9 ¾.
Vær dog forberedt på virkelig lang kø! (Eller vent evt. med dit billede til du kommer til Warner Bros studio.)

I lang tid var vognen placeret i væggen nær perron ni, men den blev så populær, at de blev nødt til at flytte den til dens nuværende plads, ved siden af Harry Potter butikken.

Bonusinfo: Scenerne fra Harry Potter og De Vises Sten og Harry Potter og Hemmelighedernes Kammer blev faktisk optaget imellem perron 4 og 5 på Kings Cross station.

Kings Cross
Kings Cross London

Platform 9 ¾ butikken på Kings Cross

I Harry Potter butikken, Platform 9 ¾ kan du på et minimalt område finde rigtig meget fra den magiverden vi alle holder af.

Lige fra sweatere og kapper til udstoppede ugler og tryllestave kan butikken på Kings Cross station dække dit behov for Harry Potter souvenirs og gaver til Harry Potter glade familiemedlemmer. 

Vores fornemmelse var at prisniveauet her var lidt højere her på nogle ting end ude i Warner Bros. Studio. Endnu en god grund til at komme derud! 😉

Platform harry potter
harry potter london

St. Pancras

Lige ved siden af Kings Cross station ligger St. Pancras station som også er brugt flittigt i filmene.

Men dog snyder filmskaberne os lidt her. For da Harry ankommer til “Kings Cross” første gang for at fange Hogwarts-toget, er de udvendige billeder faktisk af St. Pancras, som muligvis ser lidt pænere og historisk ud.

Det var også ved St. Pancras, hvor Ron og Harry flyver afsted i den magiske Ford Anglia i Harry Potter og Hemmelighedernes Kammer.

St Pancras London
St Pancras Harry Potter London

Leadenhall Market (Diagonalstræde)

Diagonalstræde giver Harry Potter det første kig ind i trolddomsverdenen.

I Harry Potter og De Vises Sten ser vi Harry og Hagrid gå i netop disse gader. 

Selvom en stor del af Diagonalstræde-scenerne blev optaget i studie, blev en række lokationer rundt om i London også brugt som Diagonalstræde.

Leadenhall markedet var den første til at agere som den spændende magiske shoppinggade.

Det er helt gratis at vandre rundt i denne historiske hal.

Leadenhall marked london
Leadenhall london

Den utætte kedel

Leadenhall Marked blev også brugt som indgangen til Den Utætte kedel i Harry Potter og De Vises Sten. Helt specifikt er det døren til en optiker i Bulls Head-passage som blev brugt til indgangen til den hemmelige troldmands pub.

Men du kan stadig nyde lidt Harry Potter-magi ved at besøge Old Tom’s Bar, som du finder nedgangen til i midten af det smukke Leadenhall Marked.

Den Utætte Kedel London

Borough Marked  (Den utætte Kedel)

I Harry Potter og Fangen fra Azkaban flyttede indgangen til Den Utætte Kedel fra Leadenhall Marked til Borough Marked.

I filmen, efter sin tur med natbussen, står Harry af ved Borough Marked ved det, der i virkeligheden er “Chez Michele” blomsterbutikken og går ind i Den Utætte Kedel.

Resten af scenerne i Den Utætte Kedel er filmet i Warner Bros. Studio.

Bonusinfo: Hvis du iøvrigt er havnet på Borough Marked ved spisetid, har du her rig mulighed for at finde noget godt at spise.

Borough marked harry potter

Den skumle del af Diagonalstræde (Knockturn Alley)

Gaden der menes at have givet J.K. Rowling inspiration til Knockturn Alley – den skumle del af Diagonalstæde, kan du finde i Goodwins Court nær Covent Garden.

Harry kommer til den skumle gade første gang, da han bruger susepulveret forkert fra familiens Wesleys kamin i Harry Potter og Hemmelighedernes Kammer.

Og man kan helt bestemt mærke skummelheden i den smalle gyde med sine mørke huse fra det 17. århundrede. Det er bestemt nemt at forestille sig Bellatrix Lestrange eller Lucius Malfoy, der lurer i skyggerne på vej ud af de små huse.

Vi anbefaler endnu engang denne Harry Potter walking tour (reklamelink, men du får en virkelig god og indlevende fortælling om magien her)

Knockturn alley - diagonalstræde

Harry Potter film museum i London

I Convent Garden er der lavet en foto- og filmklip udstilling.

På den dybdegående udstilling kan du få et eksklusivt kig på billeder fra bag kulisserne, der fanger nogle af de mindeværdige øjeblikke i filmene.

Der er ikke filmet på denne lokation, det er blot for kæmpe Harry Potter fans, der ønsker at få det hele med. 

Du finder naturligvis også en Harry Potter butik, hvor du kan supplere din Harry Potter samling og så kan du også besøge Londons eneste butterbeer-bar, hvor du kan nyde den magiske drink i en souvenirkop eller tage en unik butterbeer-flaske med hjem.

Denne lokation er relativ ny i London, men de gør hvad de kan for at holde Harry Potter fans interesserede. Fra juli til september 2022 kan du f.eks få taget et gratis green screen billede af dig selv flyvende på en kost over London.

Indgangen til filmmuseet koster £20 for alm. voksen (ca. 175 DKK) (2022)   
Du kan se meget mere om udstillingen her: hpphoteexhibition.co.uk

Covent garden london
Fotokredit: Harry Potter photo exhibition
harry potter film museum london
Fotokredit: Harry Potter photo exhibition
butterbeer london
Fotokredit: Harry Potter photo exhibition

Lambeth Bridge

Lad os huske tilbage på Harrys lidt ekstreme tur med den imponerende tredækker-natbus i Harry Potter og Fangen fra Azkaban.

Ud over en masse praktiske funktioner, som du med garanti ikke får i andre London-busser, såsom senge, stearinlys og superhastigheder, er natbussen også i stand til at komprimere sig selv for at undgå mugglertrafikken.

I en sjov scene klemmer natbussen sig nemlig imellem to almindelige røde modkørende dobbeltdækkerbusser. Og præcis denne scene finder sted på Lambeth Bridge.

Broen her er også gratis.

Lambeth bridge HP london

House of MinaLima

The House of MinaLima drives af det grafiske designteam bestående af Miraphora Mina og Eduardo Lima.

Det er dem der har skabt alt det grafiske, såsom aviser, bannere og små lapper papirer mm., der var med i alle Harry Potter-filmene, ligesom de også senere gjorde med de Fantastic Beasts-film.

De har åbnet deres galleri i SoHo, London, som er gratis at besøge. Et galleri hvor man kan udforske noget af den kunst de har skabt.

Selvom stedet ikke er et optagelsessted, er det bestemt et besøg værd – det hører trods alt til magien.

Det er gratis at besøge butikken, dog var der vældig lang kø da vi besøgte den i august måned.

House of MinaLima London

Claremont Square, Islington (Hovedkvarteret for Føniksordenen) 

Hvis du er i Kings Cross-området, vil du kun have en ti minutters gåtur til Claremont Square.

Claremont Square nr 23-29 er i Harry Potter og Føniksordenen OG Harry Potter og Dødsregalierne del 1 kendt som Grimmauld Place 12.

Som enhver stor Harry Potter-fan naturligvis kan genkende (ældstedatteren kunne i hvert fald) som stedet for Sirius Blacks familieresidens og hovedkvarteret for Føniksordenen.

Bonusinfo: Det siges at Lincoln Inn også har lagt facade til hovedkvarteret. Vi var forbi, men kunne ikke danne os samme indtryk som ved Claremont Square.

Helt almindelig gader: helt gratis.

Harry Potter Føniksordenen

Whitehall og Scotland Place (indgang til Magiministeriet)

Området omkring Whitehall og Old Scotland Yard blev begge brugt til at repræsentere den magiske pendant til muggler-organisationer og hjemsted for muggler-politikere.

Placeringen mellem Scotland Place og New Scotland Yard, kan du i filmen Harry Potter og Halvblodsprinsen se Harry og Hr. Weasley gå ind i en telefonboks, som fungerer som indgangen til Magiministeriet. Desværre var denne telefonboks kun en rekvisit og har aldrig eksisteret på dette sted.

Hvis du går til Old Scotland Yard kan du finde stedet, hvor de filmede scenerne til Harry Potter og Dødsregalierne. Som den kæmpe Harry Potter-fan du med garanti er, genkender du helt sikkert stedet hvor Harry, Ron og Hermione forvandler sig til de tre arbejdende magikere for at komme ind på Magiministeret.

Helt almindelige gader: helt gratis.

Harry Potter steder i London
Magiministeriet
Harry Potter i London
Indgang til magiministeriet

Harry Potter Escape Room

Forstil dig lige et Harry Potter-escape room, hvor du kommer ind i en magisk troldmandsverden.

Indtag skolen hvor hekse og troldmænd skal løse magiske udfordringer og få nødvendig viden for at bestå eksamen på 60 minutter.

Du bliver omgivet med en fantastisk magisk indretning og besøget i denne mission vil helt sikkert tage dig med på et episk eventyr.

I behøver dog at være imellem 3-5 personer og det vil tage omkring 1 time.

Prisen er fra £90 for 3 personer (ca 790 DKK) til £150 for 5 personer (ca 1310 DKK) (2022)

Læs mere om dette magiske sted på Enigma Quest

Harry potter escape room
Fotokredit: Enigma Quest
Escape room HP London
Fotokredit: Enigma Quest
Harry Potter
Fotokredit: Enigma Quest

Australia House (Gringotts Bank)

Den imponerende Gringotts Bank!

Hvem vil ikke gerne besøge en troldmandsbank med små sure nisser og som er bevogtet af en drage? Vi sidder med begge hænder i vejret her! 🙂

Australia House er bygningen der har inspireret og er blevet brugt som filmlokation til den smukke Gringotts Bank.

I Harry Potter og De Vises Sten, ser vi det indvendige af Australia House, hvor Harry og Hagrid går ned af gangen for at få adgang til Harrys boks.

De dramatiske scener i Harry Potter og Dødsregalierne del 2, hvor Herminone er Bellatrix og hvor de flygter på dragen, er filmet på det imponerende filmset i Warner Bros studio (læs mere om dette nedenfor)

Australia House er dog ikke en bank i virkeligheden, men huser den australske højkommission og derfor er det ikke muligt at komme indenfor. Men et kig ind af vinduerne i døren og du kan se lysekroner og skranker, som vi kender dem fra Gringotts.

Australia house - gringotts bank

St. Paul’s katedral (vindeltrappe Trelawneys klasseværelse)

Et af Londons mest ikoniske vartegn, St. Paul’s katedralen er også blevet brugt som filmlokation.

Den geometriske vindeltrappe bliver set i optagelserne af Harry Potter og Fangen fra Azkaban, hvorfra Ron, Harry og andre Hogwarts-studerende har adgang til Professor Trelawneys klasseværelse.

Det er ikke gratis at besøge kirken – du kan læse mere om priser og stederne i kirken her

Vindeltrappe st pauls london
vindeltrappe london Harry Potter

Piccadilly Circus / Shaftesbury Avenue

Da Dødsgardisterne angriber Bill og Fleurs bryllup i Harry Potter og Dødsregalierne del 1, er det på Piccadilly Circus vi ser Ron, Hermione og Harry med nød undgår at blive ramt af en rød dobbeltdækkerbus.

Piccadilly Circus er ligeså populært knudepunkt som Trafalgar Square, så det har med garanti været et udfordrende optagelsessted, da disse optagelser skulle i hus.

Almindelig gade: helt gratis.

Piccadilly Circus London

Teaterstykke Harry Potter and the Cursed Child i London

Uh, desværre en vigtig ting (for os) vi ikke nåede på vores liste var Harry Potter and the Cursed Child opførelsen.

Teaterstykket har været vist i Londons vestlige ende siden 2016 på Palace Theatre og er stadig i dag en meget populær attraktion for Harry Potter fans i London.

Stykket foregår nitten år efter begivenhederne i den sidste film i serien og fortæller historien om Harry Potter som voksen og hans søn Albus, der lige er startet på Hogwarts.

Tip: Hvis dette er på din liste over Harry Potter ting at se i London, skal du helt sikkert bestille dine billetter på forhånd. 
Hvis der er over 5 uger til din rejse til London, så kan du finde billetter ned til £30 pr. voksen (ca 260 DKK) (2022)
Find dine billetter på den officielle side her.

Harry Potter and the cursed child London

The Warner Bros. Studio – The Making of Harry Potter

Sidst på vores liste over vigtige Harry Potter steder at se i London er Warner Bros Studio – The Making of Harry Potter.

Faktisk ligger studiet et stykke uden for byen, nær togstationen Watford Junction, men hvis du ønsker ren Harry Potter magi er dette stedet, du simpelthen bare må besøge på dit London visit.

Filmstudiet er hvor alle otte Harry Potter-film faktisk blev optaget og der er bevaret rigtig mange af kulisserne, tøjet og rekvisitterne fra filmene. Du kan besøge spisesalen, Den Forbudte Skov, Perron 9 ¾ og Hogwarts Ekspressen, Diagonalstræde og flere spændende optagelsessteder inde fra Hogwarts.

Du vil få indblik i mange af hemmelighederne bag hvordan filmene blev lavet, du har mulighed for at smage Butterbeer og generelt få al den Harry Potter-magi, som du kan forestille dig.

En nem og ubesværet tur vil være denne tur til Warner Bros Studio. Den koster ca. 833 DKK pr person (2023) og tager 7-8 timer inkl. transport.  (reklamelink)
Du vil blive hentet ved Bus Stop 1, Bulleid Way ved Victoria Station og blive kørt direkte til Warner Bros studiet. Der har du 4 timer til at opleve og derefter bliver du kørt tilbage til London. 

Du kan finde flere Harry Potter ture med transport fra London her – vær blot opmærksom på længden af tiden i studiet og der er forskellige steder i London du kan blive hentet. (reklamelink)

Læs om hele vores besøg lige her –> Harry Potter Studio London – Tips til billetter, transport og oplevelsen.

Warner Bros studio harry potter london
harry potter bus med rejsekompasset

Et kort over alle Harry Potter steder, du lige har læst om

Jeps, det har vi lavet til dig, så du nemt kan planlægge og finde alle de spændende Harry Potter steder i London.

Du kan finde alle 22 ovenfor nævnte Harry Potter steder i London.
Dog er nr. 22 ikke Warner Bros Studio, men hvorfra du fanger bussen, ved den nemme og bekvemme mulighed, nævnt ovenfor.

De blå stjerner på kortet, er de nævnte hoteller nedenfor.
Den blå stjerne med ring om ikke korrekt placeret. Hotellet er beliggende nær Paddington station, som ligger udenfor kortet.

Harry Potter steder London

Hvordan du finder alle Harry Potter steder i London

Det kan være noget af en udfordring at se til alle Harry Potter stederne i London selv – både at finde stederne, men også tidsmæssigt.

En af de mest populære måder at finde Harry Potter i London på, er at tage på en guidet gåtur rundt til Harry Potter-optagelsesstederne. 

Selvom turen ikke inkluderer alle steder som du lige har læst på listen overfor, vil den indeholde mange af højdepunkterne.
Guiden vil bringe lokationerne til live med billeder af scenerne og fortælle indlevende om, hvordan stederne blev transformeret til de magiske optagelserne, vi alle har set i de otte Harry Potter film.

Vi anbefaler endnu engang på det varmeste denne Harry Potter walking tour. Den er billig, den er god og guiden er 200% Harry Potter fan, så han/hun kan fortælle rigtig mange hemmeligheder omkring film-lokationerne.

Get Your Guide Harry

Hvor skal man bo for at få mest ud af Harry Potter i London

Generelt kan det være svært at finde ud af hvor man skal bo i London. Der er nemlig rigtig mange muligheder – og rigtig mange dyre muligheder.

Vi har her givet nogle forholdsvis prisbevidste forslag til hvor du kan lokalisere dig for at få mest ud af dit ophold og for at komme nemt rundt til Harry Potter stederne i London.

(alle nedenstående hotellinks er reklamelinks)

Georgian House Hotel

Fuldend din Harry Potter rejse til London med et ophold på Georgian House Hotel. Du kan få dit Harry Potter-tema værelse (vælg enchanted eller wizard værelser). Husk at inkludere den speciel tilberedte morgenmad der sætter prikken over Harry Potter magien. Og så ligger det kun 2 km fra Big Ben.

Book dit magiske ophold på Georgian House Hotel her

Georgian House Hotel London

Hotel Meridiana

Her boede vi selv. Meget tæt på Kings Cross station. Prisen er til den billigere side, men ikke hostel-billigt. Sengene var gode og der var venligst personale. Hotellet ligger i en smal bygning, så man skal forvente lidt små værelser – og husk at tjekke at der er eget bad, når du reserverer – det er der nemlig ikke på alle værelser. Og det er nemt at komme rundt fra King Cross eller tage toget fra Euston station til Warner Bros. studio

Book dit ophold på Hotel Meridiana her

Hotel Meridiana

Assembly Hotel

Et prisfornuftigt OG et godt beliggende hotel finder du her. Og du vil finde dig selv i hjertet af mange Harry Potter steder i London, samt alle de gængse seværdigheder. Som f.eks 3 minutter fra Trafalgar Square. Du har mulighed for at vælge værelse med eller uden vindue, som selvfølgelig afhænger af prisen, for med vindue vil du få en lækker udsigt over byen. Du vil have fantastisk mulighed for at komme både nemt til Warner Bros og de andre Harry Potter steder i London.

Book dit ophold på Assembly Hotel her

Assembly Hotel London

Hyde Park Radnor Hotel B&B

En billigere mulighed i bydelen Paddington, hvor du er lidt længere væk fra det hele, men ikke længere end Paddinton subwayen kører 3 min væk og med et enkelt skift er du på Circle Line der kører dig rundt til mange Harry Potter steder i London. Hotellet ligger et trygt og pænt sted og har gode anmeldelser. 

Book dit ophold på Hyde Park Radnor Hotel her 

Hyde Park Hotel

Vi håber at denne store guide til de 22 mest sete Harry Potter steder i London, kan hjælpe dig med at mærke magien på din rejse.
Hvis du har spørgsmål, kommentarer eller bare synes at denne post var nyttig, så skriv os en kommentar nedenfor – vi vil meget gerne høre fra dig.

Del gerne denne post på din:

Find flere spændende posts om England her:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *