24 timer i Pisa Italien

Vi kender alle sammen Pisa i Italien, der er verdensberømt for Det skæve tårn i Pisa. Alligevel er det de færreste der kommer forbi denne oversete perle på vestkysten af Italien.
Vi anbefaler helt sikkert at komme forbi, måske blot for at kort stop.

Geografisk set ligger Pisa i det nordlige Toscana.
Byen indeholder ud over Det skæve tårn, mere end 20 kirker, talrige middelalderlige paladser og rigtig mange flotte broer over floden Arno.

Der er rigtig mange muligheder til hvordan du kan ankomme til Pisa.
Måske du er på kør-selv-ferie til Italien, måske på togrejse igennem Europa eller måske har du blot sat dig ind i en flyver der flyver dig direkte til Pisa.

Dette var ihvertfald hvad vi gjorde.

Efter en kort flyvetur på 2½ time fra København landede vi i den lille nuttede Galileo Galilei International Airport i Pisa, Italien.

(Denne post kan indeholde reklamelinks <– hvad er det?)

Kom med på eventyr!

Tilmeld dig vores rejseunivers, hvor vi skriver om rejser, oplevelser, udfordringer på rejser og mange andre spændende rejserelateret ting.
Vi rejser ud 2-3 gange om året i et par måneder til forskellige steder i verden.
Så kom med ud på eventyr!

Pisa lufthavn

Vi fik fanget en taxi og efter ca 10 minutters køretur stod vi ved vores hotel med udsigt til Det skæve tårn. Taxi turen var faktisk overraskende billig.
Vi betalte 12 EUR. (2019)

Hvis du ankommer med tog fra nogle af de større byer i Italien, vil du være indenfor gå-afstand til de fleste hoteller i Pisa. Det er super nemt.

Italien er et skønt land som man kan tage på en eventyrlig togrejse i. Du kan f.eks læse her hvordan vi på en uge, besøgte 3 af Italiens mest berømte byer.

Hvor skal man bo i Pisa?

Med kun lidt over 91.000 indbyggere er Pisa en let og tilgængelig by og det vil være nemt at finde overnatningsmuligheder.

Vi kan anbefale:

3* Hotel Pisa Tower: Vi boede her. Et rigtig fint hotel, måske en lille smule slidt, men fint og rent. Indretningen er holdt i traditionelt romantisk stil. Der var morgenmad inkluderet med mulighed for at nyde den på terresen i morgensol. Så snart du træder ud fra hotellet har du udsigt til Det Skæve Tårn.

morgenmad i pisa
hotel pisa tower

En anden anbefaling er dette:
4* Grand Hotel Duomo: Vi opdagede dette hotel lidt for sent, så vi boede ikke her. Det ligger helt perfekt og de har deres egen tagterrese med panoramisk view over Pisa. Der vil bl.a være et fantastisk view til Det Skæve Tårn og så ser hotellet bare super lækkert ud.

Vores 24 timer i Pisa, Italien

Vi ankom til Pisa lidt sent, så vores første rigtig møde med byen var først da vi trådte udenfor hotellet næste morgen – så vi havde hele denne dag til at opleve Pisa i.

Som det første går man selvfølgelig direkte mod hoved-seværdigheden – og det gjorde vi også. Direkte mod Det Skæve Tårn. 

Der vil være fyldt med mennesker omkring middagstid (specielt i løbet af sommeren) men hvis det er din eneste gang i Pisa, så skal du selvfølgelig have så meget ud af byen som muligt.

Piazza del Miracoli og det skæve tårn 

Piazza del Miracoli, også kaldet Piazza del Duomo, er pladsen hvor det skæve tårn står, men det huser ikke blot tårnet, det har også det flotte runde dåbskapel og den enorme Duomo katedral.

Livet var faktisk lidt hyggeligt på pladsen. Mens de lokale og turister nød deres morgenkaffe I solen på de omkringliggende cafeer og andre unge lokale havde slået sig ned på græsset for at læse eller hygge sig med venner, så sugede vi bare atmosfæren og indtrykene til os.

De smukke bygninger i pisansk-romansk stil får dig virkelig til at tabe pusten for et øjeblik. Utrolig smukke bygningsværker.

piazza del duomo

Billetter til Pisas seværdigheder

Til alle 3 bygninger der står på Piazza del Miracoli behøver du billetter for at komme ind. Du kan købe billetter på forhånd her til Katedralen og Det Skæve Tårn (reklamelink) – vi anbefaler det i højsæsonen. (juni-august)
Du skal bare være opmærksom på spiral trappen i Det skæve tårn med de 300 trin for at komme op til toppen, de kan være hårde at komme op af.

Men frem for alt husk at tage billeder!

Vi elsker at tage billeder – måske nok mere Christina, end Kenneth (men han kan godt li´ at se tilbage på dem)

Men i hvert fald brugte vi en time eller halvanden på at tage de der gode, sjove, måske lidt skæve billeder man nu skal.
Og du skal bestemt ikke være bange for at se mærkelig ud eller gøre noget mærkeligt. Det gør alle der kommer forbi det skæve tårn!

Ligesom mig – det kan være hårdt at holde på Det Skæve Tårn –>

Det Skæve Tårn

Bagefter kan du finde et bord på Restaurant Antica Trattoria Antonietta Pisa for at indtage noget frokost. Fra restauranten vil du have udsigt til tårnet og den smukke katadral. Vi kan bestemt anbefale deres pizza.

Efter frokost

Helt mæt og med ny energi bevæger vi os ned af Via Santa Maria, hvor du også har mulighed for at finde et væld af restauranter, cafeer, butikker og is-boder. Næsten overalt har du mulighed for at få et bæger med lækker italiensk gelato og sorbet is.

Nyd indtrykkene på Piazza del Cavalieri, som var centrum for det politiske liv i middelalderen. I dag er det mere centrum for uddannelse.

Det var en forholdsvis stille plads, bortset fra gademusikanter der spillede i hvert deres hjørne, hvor de store historiske bygninger giver den perfekte baggrund.

plads i pisa
Arno flod

Med 24 timer i Pisa vil du også have tid til at gå og nyde den smukke Arno flod.
Nyd det stille landskab med de flotte farverige bygninger og (forhåbentlig) en lækker blå himmel og den stille flod.

Gå ned ad den fine gågade Corso Italia mod Piazza Vittorio Emanuele II. 

En skønt firkanten plads med god stemning.
Da vi kom forbi, var der flere boder, der ikke kun tilbyder lokale brugte varer, men også bøger og smykker.

Pisa italien
kirke i pisa italien

Aften idé i Pisa, Italien

Afslut dagen med en aftentur rundt på Piazza del Duomo med Det Skæve Tårn. Du vil ikke finde mange mennesker på dette tidspunkt af dagen for ikke at nævne, at alle skoleturene er gået hjem, og du kan nyde stedet i ro og mag.

Endelig markerer den næste morgen de 24 timer, du har brugt i Pisa, og det er tid til at komme videre. Vi gik ned til Pisa´s hovedbanegård for at fange regionaltoget mod en anden spændende italiensk by. Nysgerrig?

Du kan læse mere om vores rejse med tog i Italien her.

piazza del miracoli
pisa tog

Vi håber virkelig, at denne guide om hvordan vi tilbragte 24 timer i Pisa, Italien kan hjælpe dig med at få at få det meste ud af din rejse dertil.
Hvis du har spørgsmål, kommentarer eller bare synes at denne artikel var nyttig, så skriv os en kommentar nedenfor – vi vil meget gerne høre fra dig.

Vidste du at...

Når du køber noget igennem vores links, støtter du os med en lille kommision.
Det har ingen betydning for din pris overhovedet… så vil du støtte os?

(F.eks hvis du bruger nedenstående reklamelinks)

Find mere om skønne Italien her:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *