10 danske rejseblogs, der vækker din rejselyst i 2023

RejseKompasset fylder 2 år og i stedet for at skrive om os selv og livet som rejseblogger, så vil vi i stedet fremhæve 10 fremragende danske rejseblogs som med garanti vil sætte fut i din rejselyst.

Jo, du kan helt sikkert finde meget inspiration fra de store rejsebureauer. Men ærligt, så finder vi selv meget mere inspiration fra rejsebloggere, når vi begynder at researche til nye rejsemål.

Her snakker vi ikke om at scolle igennem instagrams kvindekartotek af piger i flotte store kjoler foran destinationens top seværdighed eller bikinilækre babes liggende på hotelpoolens kant for at promovere, et sikkert, skønt resort.

Vi søger på Google efter indlevende fortællinger, meningsfulde eventyr, autentiske oplevelser og frem for alt, ærligheden omkring rejser.

Det er de ting, der giver os lyst til at se og opleve verden – og det er også derfor vi startede vores egen rejseblog.

Hvorfor lige disse 10 rejseblogs?

Der er rigtig mange danske rejsebloggere.

Men for at komme med på vores liste, som i øvrigt er 100% vores egen, så skal de have gjort indtryk, de skal være passioneret og fremfor alt så skal der komme nye posts jævnligt.

Iblandt de 10 rejseblogs kan du muligvis finde inspiration til din kommende rejse – det gør vi nemlig. 

Vi elsker at læse rejseblogs og nedenstående rejsebloggere skriver nogle fantastiske og indlevende fortællinger om deres oplevelser, så du næsten føler du er der.

Nogle har vi fulgt længe og fået en masse inspiration fra, andre har vi for nyligt fået øjnene op for. Men vi kan sige hvad enten du er dedikeret til kvindelige solorejser, eventyrrejser, familierejser, store oplevelsesrejser eller til oplevelser rundt i Danmark, så er nedenstående liste helt sikkert også for dig.

Vores top 10 rejseblogs skriver alle på dansk, hvilket vi foretrækker at læse. Ikke fordi engelsk er svært for os, men fordi indtryk og oplevelser kommer bedre til udtryk, når man skriver på sit modersmål. Det har vi i hvert fald selv måtte sande.

Vi deler her vores Top 10 rejseblogliste, som vi synes du bør tage et kig på.
(Listen er ikke kronologisk – de er alle skønne rejsebloggere og fortjener alle at være øverst)

Vores top 10 danske rejseblogs - som alle bør kende...

REJSEKOMPASSET

Rejsekompasset rejseblog

Hehe, det er os. Selvfølgelig skal vi da med på denne liste, for vi synes selv at vi giver god inspiration, skriver anbefalelsesværdige rejseguides og indlevende rejsefortællinger.

Selvom Rejsekompasset kun er fyldt 2 år, så har vi faktisk blogget i 8 år. Først med en dansk blog med engelsk navn, så skiftede vi til en engelsk blog for engelske læsere og nu er vi her med en dansk blog igen med et dansk navn.

Helt uden at gøre os bemærket – er det ikke flot? (meget ironisk)

Det er hårdt at prøve at være perfekt – men nu er vi landet her og her er godt. 

Og derudover så synes vi bare at vi ville mingle med de fantastiske rejseblogs, som du kan læse om nedenfor.

Find alle vores eventyr og fortælliger her

ONTRIP

Annette og Tore er ægteparret du finder bag denne blog.

De er nogen af de første danske rejsebloggere der poppede frem tilbage i 2013 i forbindelse med de tog ud på en længere jordomrejse.

På bloggen finder du rejseguides, tips og råd til rigtig mange kendte rejsemål. Men faktisk er det også den perfekte side hvis du søger eventyr til mindre kendte lande som Paraguay, Moldova eller hvad med Aserbajdsjan.

De elsker roadtrips (ligesom os), Las Vegas og så har de en sjov passion for TV-tårne.

Selvom de er 50+, har været på eventyr i over 70 lande – fordelt på 6 kontinenter, så er rejselysten ikke blevet mindre.

Hvilket vi kun er glade for, for vi elsker at læse med på deres eventyr.

Seneste eventyr gennem Georgien og Armenien var fantastisk!

Find Ontrip her

DANISH ADVENTURER

DanishAdventurer rejseblog

Bettina er kvinden bag denne inspirerende blog.

Danish Adventures er også en af de rejseblogs som har hængt på nettet længe og som helt sikkert vækker din indre rejselyst – det gør den i hvert fald hos os.

Fantastiske oplevelser, gode rejseguide og skønne rejsefortællinger er blot noget af alt det du kan finde på Bettinas rejseblog.

Bettina er uddannet rejseleder og rejsekonsulent, så hendes hjerte banker for rejsebranchen (ligesom mit eget)

Hun har rejst i 57 lande på 4 kontinenter – og vi kan godt se at hendes hjerte banker lige en ekstra gang for Asien og Mellemøsten.

Derudover så har hun en mission om at se minimum 200 UNESCO steder og hun er der næsten.

Det seneste halve år har hun været et smut forbi Nice, Rom, en Korea rundrejse og senest en sommerferie på Sri Lanka… vi suger alt til os!

Find Danish Adventurer her

MM ON THE GO

MMonthego blog

Mette og Martin er ægteparret bag denne super lækre rejseblog.

De har blogget i en evighed under navnet, Mette & Martin Rejser. I sensommeren 2022 lagde de livet om, solgte alt hvad de ejede, tog ud i verden og en ny flot rejseblog så dagens lys.

Faktisk vil jeg vædde med, at du vil have svært ved at finde en flottere hjemmeside end MM on the go.

Mette har brugt de sidste årtier med PR og events i forlagsbranchen, så ved hun om nogen hvordan der kan trylles med ord, sætninger og det visuelle. Mens Martin står bag prisnominerede kortfilm og lækre billeder som tages til forskellige magasiner og rejsebureauer.

Så når det er sagt, kan du nok forstå at med Martins fotograferingsevner og kvaliteten af Mettes skrivekundskaber gør de bloggen til det creme de la creme, vi savler over hver gang der kommer nyt.

I øjeblikket rejser de rundt og nyder Indonesien, men det sidste års tid har de kaldt både Thailand, Laos, Sri Lanka og Indonesien for “hjem”.

Vi suger al blog-næring ud fra deres blog, når der kommer nyt – og vi bebrejder dig ikke, hvis du har det på samme måde.

Find MM on the go her

HELLES UNIVERS

HellesUnivers Rejseblog

Helle er kvinden bag familiebloggen Helles Univers, som består af forældre og to døtre.

Hun har drevet bloggen siden 2015 med skønne rejseoplevelser ude fra verden. Men siden 2017, hvor første datter kom til, er det blevet til kortere rejser og faktisk også med nogle fantastiske steder at se i Danmark.

Bloggen er perfekt til dig der planlægger at tage på flyveture med småfolk, søger børnevenlige ferieophold og ellers bare generelle gode råd til hvordan du rejser og pakker med små børn.

Tja, det er lidt sjovt hvorfor vi læser med på Helles Univers, for vi rejser ikke på samme måde og vi har heller ikke børn i den størrelse længere.

Men faktisk fandt vi Helle, da vi skulle give flyveråd til en søster som skulle rejse med barn og har egentlig bare hængt ved, fordi vi synes Helles skriverier er skønne.

Og også fordi vi i dag selv har 6 små nevøer og niecer under 4 år, så vi kan ”lade som om” at være super kloge hvad angår børn, kun ved hjælp af Helles Univers. Tak Helle 🙂

Find Helles Univers her

A WORLD TO EXPLORE

Aworldtoexplore

Tine er kvinden bag denne blog.

Hvis du er til solorejser, så er denne blog dit absolutte go-to. Tines rejseliv startede i 2011, hvor hun tog ud på sin første solo-jorden-rundt-rejse. På et halvt år kom hun forbi 4 kontinenter og oplevede 10 lande.

Der er efterfølgende kommet en del til, da hun i dag har besøgt flere end 45 lande på 6 kontinenter.

På bloggen skriver hun om oplevelser ved at rejse alene, gode rejseguides til de steder hun har været og anbefalinger til dig der ønsker at rejse ud som backpacker.

Men vi kan i den grad sige at Tine er en super-kvinde. Hun landede næsten i Australien, da verden lukkede ned i 2020. Hun måtte kæmpe med hverdagens tag-over-hovedet- og job udfordringer og samtidig kom der nye posts på bloggen om Australien, der blev hendes nye hjem.

Hun er uddannet biolog og tager derfor jævnligt ud på havet for at studere hvaler, delfiner og andre fantastiske havdyr.

For de store hav-elskere vi er, så er det fantastisk at følge med i.

Find A World to Explore her

A FOOT

Afoot rejseblog

Helle og Tony er parret bag de hyggelige A Foot rejseblog.

De har også blogget i en evighed og du kan på deres blog finde små skønne historier og fortællinger fra deres oplevelser i ind –og udland.

De fleste af oplevelserne foregår med vandrestøvlerne spændt godt på. Her i sommeren har vi fulgt deres smukke vandreture på Sardinien og deres flotte billeder fra Sverige.

De er også gode til at komme ud og opleve det danske land og vi synes blot at det er hyggeligt at læse med.

Find AFoot her

NORDOMBORD

Nordombord

Alex og Victoria er parret bag denne inspirerende blog.

Som datter af rejsebloggeren Trine som står bag bloggen Miss-World.dk (bonusblog), så lå det i kortene for Victoria at rejse meget. Allerede som 3-årig var hun afsted på sin første jordomrejse.

Parret har rejst i over 60 lande på 6 kontinenter og du kan på deres blog finde rigtig meget lækker inspiration til din rejse.

Blandt andet kan du finde gode rejseguides, indlevende rejsefortællinger og så kan du finde skriverier om at springe ud som digital nomade.

Derudover så har de også fremtryllet en dokumentarfilm om bæredygtig kaffe som kom med på den internationale dokumentarfilmfestival i marts 2020.

I 2017 kastede de sig ud som digitale nomader og rejste verden rundt med deres jobs. De er nu tilbage med base i Danmark, da det største af alle eventyr venter dem i sensommeren 2023.

Og vi glæder os til at følge deres videre rejseliv med baby ombord.

Hen over foråret og sommeren har de dog fået eventyr for alle pengene, da de har rejst rundt i USA, Mexico, Italien og Tyskland. 

Find Nordombord her

BACKPACKING THE WORLD

Backpackingtheworld rejseblog

Mia er kvinden der står bag denne skønne blog.

Hun har rejst i store dele af verden, både i Asien, Europa, Oceanien og USA, men har de sidste år lagt interessen mere i de nordiske lande.

Vi har fulgt Mia i et par år efterhånden. Det hele startede faktisk som et Youtube-eventyr for os begge.

Senere fandt vi hendes rejseblog, som giver fantastisk inspiration med rejseguides og skønne rejsefortællinger om hendes oplevelser ude i verden.

I øjeblikket er hun ved at integrere sig i Norge, hvor hun har fået muligheden for at forfølge hendes drøm om at blive hundeslæde fører.

Det er et super spændende eventyr som Mia deler ud omkring og som vi følger tæt, da vores ældste datter ville elske at træde i hendes fodspor.

Find Backpacking the World her

TEA TOUGAARD

TeaTougaard

Tea er superkvinden bag denne blog.

Den er lidt anderledes end de andre blogs på listen, da Tea siden 2014 har været udenlandsdansker og bor i Tyrkiet med sin tyrkiske mand.

Ikke nok med at hun sikkert er den ukronede Tyrkiet-rejseblogger-dronning, har skabt en hverdag i Tyrkiet og arbejder som grafisk designer. Så er hun også freelance rejseleder og rejser rundt med grupper fra danske rejsebureauer.

Og nå ja, så kreerer hun også lige de lækreste opskrifter fra hendes rejser – fra middagsbordet til ud på bloggen.

Så kan man tale om superwoman!

Vi følger Tea, da drømmen om at opleve Tyrkiets knap så kendte steder er blevet større med årene og vi må indrømme at hun får os næsten til at booke billetter, hver gang der kommer nyt på bloggen.

Find Tea Tougaard her

Hvorfor anbefale andre rejseblogs, når de er konkurrenter?

Vi anser ikke andre rejsebloggere som konkurrenter – tværtimod. Som vi sagde i rejsebranchen, når vi skulle på studietur med rejsekonsulenter fra andre rejsebureuaer.

Så skulle vi ud og møde ”konkulegaerne”. 

Og sådan ser vi vores med-rejsebloggere – for jo, nogle af os skriver rejseguides med de samme seværdigheder der er at opleve i en by eller anbefalinger til hvor du skal bo… ligesom rejsebureauerne kan arrangere den samme rejse. Men vi skriver alle om vores personlige oplevelser i de enkelte lande – og disse gør os unikke.

Desværre har vi ikke mødt nogle af ovenstående rejsebloggere, men vi har haft nogle spændende skriverier sammen med nogen af dem. Og det gør jo sommetider at man føler man kender dem.

Tag med RejseKompasset på eventyr!

Tilmeld dig vores rejseunivers, hvor vi skriver om rejser, oplevelser, udfordringer på rejser og mange andre spændende rejserelateret ting.
Vi rejser ud 2-3 gange om året i et par måneder af gangen til forskellige steder i verden.
Så kom med ud på eventyr!

Vi håber at du har fundet en masse inspiration på en eller flere af disse 10 skønne danske rejseblogs.
Hvis du har spørgsmål bare synes godt om denne post, så skriv os en kommentar nedenfor – vi vil meget gerne høre fra dig.

Del gerne denne post på din:

Læs mere om rejsebloggerlivet her:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *