Oplevelser i Panama City: Seværdigheder og ophold

Vi ankom ikke til Panama City med fly, men derimod var Panama City vores endedestination for en 2 måneders rejse igennem Costa Rica og Panama.

Panama havde allerede budt på fantastiske oplevelser i Bocas del Toro og i bjergbyen, Boquete og vi glædede os nu til at indtage Panama City og se hvad byen kunne tilbyde af seværdigheder og oplevelser.

Dog blev vores første oplevelse i Panama City ikke den mest positive af slagsen.

Ikke længe efter at vi havde forladt bussen som havde kørt os på tværs af landet fra David til Panama City, blev vi scammet af taxi chaufføren som skulle køre os til vores første ophold i byen.

Du kan her læse om vores rejse gennem Panama.

Men der skal heldigvis mere til at slå os ud!

Her vil vi fortælle om vores oplevelser i Panama City – seværdigheder der er værd at se, hvor du kan overveje at booke hotel og hvilke bydele du skal undgå at bo og slentre rundt i.

(Denne post kan indeholde reklamelinks <– hvad er det?)

Rejse Panama

Kom med på eventyr!

Tilmeld dig vores rejseunivers, hvor vi skriver om rejser, oplevelser, udfordringer på rejser og mange andre spændende rejserelateret ting.
Vi rejser ud 2-3 gange om året i et par måneder til forskellige steder i verden.
Så kom med ud på eventyr!

Lidt om Panama City

Panama City er hovedstaden og største by i Panama og har et indbyggertal på 880.691, med over 1,5 millioner i hovedstadsområdet.

Byen er nok allermest kendt for det imponerende bygningsværk – Panamakanalen.

Men byen har nogle interessante facts der er værd at tage med på din rejse til Panama City.

  • I 1671 blev den oprindelige by ødelagt af en brand. Byen blev genetableret to år senere på en halvø beliggende 8 km fra den oprindelige bebyggelse. Stedet for den tidligere ødelagte by ligger stadig i ruiner og er nu en populær turistattraktion.
  • Panama City er den eneste hovedstad i verden, der har en regnskov inden for byens grænser. En vandretur gennem Parque Natural Metropolitano, kan give dig nogle rigtig gode muligheder for at se dyrelivet fra de mange stier.
  • Den livlige latinamerikanske by grænser også op til en af Mellemamerikas rigeste regnskove, Darian. Grænsen til Columbia ligger midt i regnskoven og er ikke en grænse, man bør krydse som almindelig turist.

Panama City seværdigheder

Panama City seværdigheder du ikke må gå glip af

Vi vil her fremhæve de største attraktioner i Panama City og som vi besøgte (eller forsøgte at besøge) på vores rejse. Vi deler også et par rejsetips til Panama City og erfaringer fra vores egne oplevelser.

Gå rundt i bydelen, Casco Viejo

En af de vigtigste seværdigheder i Panama City er Casco Viejo, også kendt som Casco Antiguo.

Bydelen er Panama Citys historiske gamle kvarter. Det er opført på UNESCOs verdensarvsliste og er uden tvivl den mest populære turistattraktion i Panama City.

Det er et trendy kvarter der har en blanding af gammel spansk kolonialstil og neoklassisk arkitektur.

Men det er bestemt et interessant sted med mange lag.

Nogle bygninger er fuldstændig restaureret og står knivskarpe, mens andre er efterladt til at smuldre og falde fra hinanden.

På Plaza de la Independencia kan du finde den flotte katedral, Basilica of Santa María la Antigua, beliggende i hjertet af Casco Viejo og på samme plads kan du få et indblik i Panamakalanes historie og byggeri inde på Panama kanal museum

Kom også forbi Paseo Las Bovedas, hvor du kan finde små souvenirs og lokalt håndværk. Du kan finde smukke Guna Yala-kunstværker og -stoffer, vævede kurve, udskårne træmasker, håndlavede smykker og billige souvenirs til at tage med hjem og så er korridoren (i den rigtige årstid) dekoreret med de smukkeste pink og orange farver.

Som du kan se her nedenfor kom vi lige lidt for sent til både souvenirs og blomsterne.

Panama City seværdigheder
Casco Viejo Panama
Casco viejo

Kom tæt på sluserne i Panamakanalen

En anden stor attraktion i Panama City er at se de store skibe passere gennem Panamakanalen ved Miraflores Locks Visitor Center i Panama City.

Panamakanalen er en kunstig vandvej, der forbinder Stillehavet med Atlanterhavet.

Slusesystemet hæver og sænker skibene ud og ind til Gatun Lake, en stor kunstig ferskvandssø, der ligger 85 fod over havets overflade.

Det siges at være et af de største og sværeste ingeniørprojekter, der nogensinde er bygget og det betragtes som et af de 7 vidundere i den moderne verden.

De var desværre lukket, da vi var i Panama City. (sådan er det desværre når man rejser rundt, mens der er en global pandemi igang)

Tæt på aberne ved Monkey Island

Selvom det ikke var muligt for os at besøge Miraflores sluserne, så fik vi alligevel en hel fantastisk oplevelse på Panamakanalen.

Vi tog en spændende tur, der tog os ud og sejle på kanalen og sejle langs de store containerskibe, der hver dag sejler gennem her, for at spare turen nedenom Argentinas sydspids.

Området omkring Gatun søen er hjemsted for tre abearter, der bor på hver deres ø i søen.

De små capuchin og tamarin aber havde vi helt nærkontakt med og fodrede dem med hhv. bananer og jordnødder. Brøleaberne så og hørte vi på afsted.

Hvor moralsk dette er, ved vi ikke helt… vi fik af vide fra vores guide at aberne tidligere havde været forsøgsdyr og er nu sat her på øerne, hvor der stadig bliver holdt øje med dem. Om det er 100% sandt kan vi desværre ikke bekræfte.

Sejle på Panama kanalen
Panama City seværdigheder
Aber på Panama rejse

Besøg Embera-Wounaan folket

Mens vi var på ovennævnte tur, kom vi en tur forbi ind i den tropiske regnskov for at se en Embera indiansk landsby.

Vi følte dog det var lidt en ‘modellandsby’. Disse ”modellandsbyer” blev bygget i regionen ved Panamakanalen for at tage højde for et stort antal turister.

Der var fire kvinder og en pige tilstede, da vi var der og vi havde ikke meget kontakt til dem. 

De havde sat borde op med små souvenirs der kunne købes, og det var jo fantastisk at høre hvordan de lavede disse ting, men alligevel blev det lidt for turistet.

Det er selvfølgelig spændende at se deres påklædning, hvordan de laver det og deres huse, men vi tænker at der er en mere autentisk tur, end den vi havde.  

Embera-wounann
Embera i Panama
Panama City seværdigheder

Soberania National Park

Beliggende 25 kilometer fra Panama City, nær byen Gamboa, er Soberania National Park den perfekte dagstur fra Panama City for naturelskere, der ønsker at opleve den panamanske regnskov.

Soberania National Park, som er på over 55.000 hektar er hjemsted for over 500 fuglearter, hvilket gør den til et paradis for fuglekiggere og for over 100 arter af pattedyr, inklusive capucinaber, brøleaber, tamariner, myreslugere, to- og tretåede dovendyr, små næsebjørne og agoutier (langbenet gnaver).

Mens du er der, kan du besøge Panama Rainforest Discovery Center og tage de 175 trin til toppen af observationstårnet. Den øverste platform er 32 meter høj og byder på en utrolig udsigt over skoven.

Det er muligt at have et ophold på Gamboa Rainforest Reserve (reklamelink) som ligger i udkanten af Soberania National Park. Dette er startpunktet for mange udendørs aktiviteter og turistattraktioner i området.

Tag også Aerial Tram-turen gennem regnskoven og besøg Panama Sloth Sanctuary, når du er der.

Panama City regnskov
Soberiania NP

En cykeltur på Amador Causeway

Amador Causeway er stedet, hvor du finder mange af Panama Citys bedste aktiviteter og attraktioner. Vejen strækker sig over 6 km og forbinder de små øer Naos, Perico og Flamenco.

Det er her den sydvestlige indgang til Panamakanalen forbindes med Stillehavet, hvilket gør det til et ideelt sted at se de enorme containerskibe komme ind og ud af Panamas berømte kanal.

Besøgende kan leje cykler (vi gav 5 USD for en time pr. cykel) eller gå langs strandpromenaden ved vandet. 

Attraktioner du kan opleve på Amador Causeway er Punta Culebra Nature Center, La Playita poolbar ved The Beach House, Biomuseum, Museo de la Libertad og Flamenco Marina.

Vi kan bestemt anbefale at tage et måltid mad på restauranten, Mi Ranchito på Amador Causeway, maden var virkelig god der.  

Cykle på Amador Causeway
Amador Causeway cykle

Gå langs maleconen – Cinta Costera

En af de billige ting at lave i Panama City er en gå en tur ned af maleconen. Dette er det perfekte sted at komme udenfor og nyde det varme Panama klima.

Cinta Costera er en slags park der går mellem Panama Citys skyline og Casco Viejo. Du vil se meget af Panama City ved at gå, løbe eller cykle ad denne sti ved vandet. 

Mens du går langs Cinta Costera, skal du holde øje med de store farverige Panama-skilte. Fordi enhver turist har brug for et billede med et stort skilt, ikke? 😉

Panama City seværdigheder
Panama rejse

Dagsture eller flere dage på øerne omkring Panama City

San Blas øerne

San Blas-øerne er en af Panamas største skatte, beliggende ud fra den caribiske kyst.

Du finder ikke store resorts med mega swimmingpools her. Du vil heller ikke finde krydstogtskibe eller masseturisme.

Og det er netop det, der gør disse lidt efjerntliggende palmeøer så specielle.

Desværre endnu engang blev vi ramt af pandemien. Den havde simpelthen også lukket øerne for os. Og vi må derfor en tur tilbage, for San Blas øerne burde helt sikkert være på enhvers liste over seværdigheder der skal ses fra Panama city.

Selvom… Det er ikke nemt at rejse til San Blas-øerne. 

Og derfor hvis du overvejer at tage en dagstur til øerne, skal du forberede dig på en meget lang dag. Hvis du har tid, anbefaler vi, at du overnatter på en af øerne eller evt. på en båd.

Billederne er venligt lånt, men er der ikke smukt?

San Blas Panama
Panama San Blas

Taboga Island eller Pearl Islands

Hvis du trænger til en lækker ø-tur kan enten Taboga Island eller en af Perleøerne, være interessante fra Panama City.

Disse øer finder du på Stillehavssiden og er derfor lidt nemmere at komme til.

Taboga Island ligger kun 20 km fra Panama City og Taboga Express Hurtigfærgen tager ca. 30 minutter fra Panama City. Færgen sejler flere gange om dagen.
Færgeterminalen ligger ved Fuerte Amador Mall på Isla Flamenco (Amador Causeway).

De paradislignende Pearl Island er lidt længere væk, men kan nåes på en 1½ times færgetur. 

Øerne byder på mange forskellige aktiviteter, men de fleste foregår over og under havet. Men på nogle øer, kan du også komme på junglevandreture og finde flotte vandfald.

Ligesom med San Blas-øerne nævnt ovenfor, anbefaler vi, at du tager nogle dage på øerne. Dette vil give dig tid til ordentligt at slappe af på stranden og udforske øen. 

Seværdigheder fra Panama City

Hvor skal man bo i Panama City

Som enhver anden skyskraber-storby, så kan du finde alle slags hotelværelser i Panama City og i mange forskellige prisklasser.

Vi boede 2 forskellige steder i Panama City og selvom vi normalt ikke bor på hostels, så fandt vi alligevel et hyggeligt sted med eget værelse og bad, lige i udkanten af byen, meget tæt på regnskoven, der strækker sig ind i byen.

Vi havde et fantastisk view til skyskraberne, mens tukaner og aber kom til os på tagterrassen.

Derefter flyttede vi ind til byen og vi fik dermed to skønne ophold.

Udsigt til Panama City
Smuk Panama City

Desværre kan jeg ikke længere finde det hostel vi boede på nær regnskoven, på Booking.com – så der er et link til det her –> Bodhi Panama City

Men vi vil helt bestemt anbefale det andet sted vi boede, Princess Hotel Panama (det første nedenfor) og ellers er her to ekstra anbefalelsesværdige hoteller. De ligger begge inde i Casco Viejo og som er nogenlunde til at betale 🙂

(reklamelink)

Princess Hotel Panamá

Hotellet ligger i World Trade Centre, 3 km fra Panama Bay Beach og Panama City Centre. Har swimmingpool, sauna og gratis trådløs internetadgang. Værelserne har aircondition, skrivebord, værdiboks og fladskærms-tv med kabelkanaler. De har også minibar og udsigt over byen og poolen. Hotellet ligger 10 minutters kørsel fra Panama Viejo Town og 24 km fra Panamakanalen.

Tantalo Hotel

Hotellet ligger i Panama Citys historiske San Felipe Casco Viejo-kvarter, 2 minutters gang fra Cathedral Square. Det byder på døgnåben reception, gratis trådløs internetadgang, tapasrestaurant og ropftop-bar.Værelserne har aircondition, balkon, fladskærms-tv med kabelkanaler og minibar. Panamakanalen ligger 15 minutters kørsel derfra.

La Isabela Suites

La Isabela Suites er et condo-hotel beliggende i hjertet af det historiske Casco Viejo, 200 m fra præsidentpaladset og havnefronten og 300 m fra Panamas kanalmuseum. Værelserne har fladskærms-tv og samtlige suiter har opholdsområde og køkken. Samtlige værelser har eget badeværelse med badekar eller bruser. Der er desuden badekåber og gratis toiletartikler.

Undgå de usikre steder i Panama City

Ligesom i alle andre storbyer, som f.eks Los Angeles, så har Panama City også sine distrikter som vi, som turister bør undgå.

Nu kan vi ikke remse alle distrikter op, da Panama City har 75 distrikter og kommuner, men for at nævne de vigtigste, som vi turister kunne bevæge os i.

De sikre områder i Panama City er: Punta Pacifica, Costa Del Este, Clayton, Albrook, Condado Del Rey, Paitilla, Costa Sur, Ancon og selvfølgelig Casco Viejo.

De steder steder vi som turister bør undgå er: Salsipuedes, El Chorillo, Curundú, Rio Abajo, Santa Ana, Obarrio, Calidonia 

Generelt er der mange sikre steder at bo og gå rundt i Panama City.

Brug din sunde fornuft.
Stå aldrig med et bundt kontanter, du behøver ikke at gå rundt med dyre smykker og efterlad ALDRIG din taske/rygsæk uden opsyn.

Tag Uber for at komme rundt, istedet for de gule taxis.
Panama City har rundt i deres parker sat wifi op, som er super nemt at logge på – og på den måde, kan du altid tilkalde en Uber. (Det brugte vi rigtig meget)

Vi håber at denne guide om vores Panama City seværdigheder, hvor du skal bo og hvor du ikke skal bevæge dig, kan hjælpe dig med at få en rigitg god rejse til Panama City.
Hvis du har spørgsmål, kommentarer eller bare synes at denne artikel var nyttig, så skriv os en kommentar nedenfor – vi vil meget gerne høre fra dig.

Vidste du at...?

Når du køber noget igennem vores links, støtter du os med en lille kommission.
Det har ingen betydning for din pris overhovedet… så vil du støtte os?

(F.eks hvis du bruger nedenstående reklamelinks)

Del gerne denne post på din:

Find mere om fantastiske Panama her:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *