En komplet guide til ophold og safari i Kruger Nationalpark, Sydafrika
Vi elsker naturen og vi elsker i den grad at opleve verdens dyreliv i deres naturlige omgivelser. Så en safari i Kruger Nationalpark var en af de oplevelser der stod meget højt på vores liste.
Så da det var muligt for os at rejse til Sydafrika i efteråret 2023, så skulle der selvfølgelig også planlægges et par safariture i Kruger Nationalpark.
Men vi var helt på bar bund – hvordan skulle den kæmpemæssige park dog gribes an? Var parken indhegnet – og i så fald, hvor var det bedst at bo og vigtigst, hvor kunne dyrelivet findes.
Vi synes det var svært at finde en god og grundig guide til Kruger parken og derfor indlogerede vi os ved tre forskellige indgange.
Nu har vi besøgt så den enorme park og lavet vores egen guide. Som vi selvfølgelig håber, kan hjælpe dig med at planlægge og forme din tur, så du får en episk oplevelse i Kruger Nationalpark.
Lille note – alle billeder i denne post er taget af os og der er derfor Copyright på
Hvor ligger Kruger Nationalpark egentlig – og hvor stor er den?
Kruger Nationalpark ligger i det nordøstlige hjørne af Sydafrika – og en stor del af nationalparken grænser op til Mozambique uden hegn.
Selve Kruger parken måler næsten samme mål som Jylland. Et mål på 360 km fra nord til syd, hvor Jylland måler 350 km. Dog er Jylland lidt bredere med 110 km (ved ”næsen”), hvor Kruger kun er 65 km på det bredeste fra øst til vest.
Men det giver et areal på næsten 20.000 kvadratkilometer til Kruger, som er hjemsted for “The Big 5”, som er løver, elefanter, leoparder, bøfler og næsehorn.
Derudover kan du også finde over 140 andre pattedyr, 100-vis af forskellige krybdyr og over 500 forskellige fuglearter.
Og dertil kommer alle de tusindvis af insekter og andre kravledyr.
Kan du gætte hvilken dyreart der er flest af i Kruger?
Hvordan kommer man til Kruger parken
Alt efter hvordan din rejse til Sydafrika ser ud, så er der forskellige muligheder for at komme på safari i Kruger Nationalpark.
Hvis du rejser fra Danmark, så er den nærmeste internationale lufthavn, Johannesburg (JNB). Men derfra vil du stadig være omkring 5-6 timers kørsel til den nærmeste indgang til Kruger parken.
Så der skal du gøre op med dig selv om du skal ud på et eventyr hvor du lejer bil og også ser de smukke udsigter og vandfald der er i nærheden.
Du kan blive inspireret af vores 17 dages eventyr i Sydafrika her.
Eller om du bare skal så tæt på Kruger som muligt og nyde en ægte afrikansk oplevelse med et langt skønt ophold omringet af lækkert dyreliv.
Hvis du er til den sidste løsning, så kan du fra Johannesburg tage en indenrigsflyver til en af de nærmeste små lufthavne nær Kruger:
-Kruger Mpumalanga i Nelspruit (MQP)
-Hoedspruit (HDS) eller
-Phalaborwa (PHW)
Derudover kan du også flyve ind til Skukuza (SZK), som er den eneste lufthavn som ligger inde i parken.
Valg af lufthavn, afhænger selvfølgelig af hvor du har valgt at indlogere dig.
Hvis du er på rundrejse i andre dele af Sydafrika og ønsker at få safarioplevelser i Kruger, så er der flere lufthavne i Sydafrika der flyver til ovenstående små lufthavne.
Hvis du er til billeje og andre spændende oplevelser i området, så læs med – der kommer mere om dette længere nede.
Lufthavne og indgange:
Der er 9 indgange til parken. Og med en længde på 360 km, så er det selvfølgelig vigtig at vide, hvilken indgang der ligger tættest på det bookede ophold eller hvilken lufthavn der skal flyves til.
Der ligger to indgange i bunden af Kruger parken – Crocodile Bridge som ligger kun et par kilometer fra grænsen til Mozambique. Og Malelane indgangen der er den tætteste indgang fra Johannesburg.
Nord derfra – stadig i den sydlige sektor – ligger tre andre indgange lidt tæt på hinanden: Numbi, Phabeni og Paul Kruger.
Hvis du skal til en af ovenstående indgange, så kan du flyve til Nelspruit.
Længere nordpå, med næsten lige langt imellem, ligger Orpen og Phalaborwa indgangene. Her er vi ca. midt på Krugers længde.
Her kan du tage et indenrigsfly til Hoedspruit eller Phalaborwa.
Længst nordpå ligger indgangene Punda Maria og Pafuri. Den sidste, næsten på grænsen til Zimbabwe.
Der er ikke nogen lufthavn i nærheden af disse indgange.
Hvor skal man bo for at opleve Kruger Nationalpark?
Da vi selv begyndte at undersøge hvor vi skulle bo for at opleve Kruger og al dens fantastiske dyreliv, blev vi overvældet. For hvor skulle vi bo – hvor kunne vi bo og hvor var bedst at bo.
Vi var meget forvirret over hvordan det lige skulle gribes an – og derfor tog vi tre ophold, ved tre forskellige indgange til parken.
Men nu, efter at have tilbragt 8 dage i, ved og omkring parken, så har vi nu et overblik over mulighederne.
Og tro det eller ej, det er muligt at få nogle fantastiske ophold ned til 3-500 kr pr. nat eller du kan også gå all-in og give 30.000 kr pr. nat. (ikke en joke – tjek selv Lion Sands Ivory Lodge (reklamelink)
Ja, vi er bestemt blevet klogere på den front og vi lister nedenfor nogle af mulighederne for dig…
Sleepover hide
Der er to sleepover hides inde i parken hvor der kan overnatte 2-6 og 2-9 personer.
De fungerer om dagen som udkigsposter til at spotte fugle og dyreliv ved de søer, der kan kigges ud over.
Der er ingenting ved disse hides, så der skal medbringes alt – sovepose, lommelygte, ja, alt som du skulle have brug for. Og så er det kun muligt at indlogere sig her, hvis du er i egen bil.
Men det magiske er, at når solen går ned, så er der mørkt – og så er der kun trævægge imellem dig og Afrikas farligste rovdyr.
Det er bestemt noget vi skal prøve næste gang!
Hvis du er nysgerrig på disse hides – så kan du tage et kig på Sable Sleepover Hide og Shipandani Sleepover Hide.
Camps: Rest camps og Bush camps
Disse ophold er inde i Kruger og er yderst interessante.
Forskellen på rest camps og bush camp er at rest camps er, som navnet antyder, en rest camp for alle der skulle befinde sig inde i Kruger. Det er her du finder toiletter, restauranter, souvenirshops og is. Det er her du må gå ud af din bil.
Du kan derudover også vælge at indlogere dig i en af de mange muligheder hver rest camp kan tilbyde, lige fra telt til små hytter. Der kan også være en pool og andre lækre faciliteter.
Bush camps derimod er mere private. De er kun for dem som har valgt at indlogere sig. Det betyder også at der ikke er lige så mange faciliteter, som restaurant eller shops. Mange er self-catered.
Der er i alt 23 camps af forskellige standarder inde i parken. Og hvis man skulle udpege en hovedstad for Kruger, så vil det klart være Skukuza Rest Camp.
Ud over at camp´en er mega stor med mange overnatningsmuligheder, to pools og to restauranter, så har den også en golfbane og lufthavnen, som nævnt tidligere.
Hvis du er interesseret i at bo inde i parken på en af disse camps, kan du tage et kig på SanPark, som er den officielle side for alle naturreservater i Sydafrika.
Resort og lodges
Og så har vi til sidst alle de lækre resorts og lodges du kan finde inde i parken.
Du har nok set disse ophold på reklamer og de sociale medier, hvor dyrelivet kommer helt tæt eller hvor der kan nydes en udsigt ud over Kruger fra soldækket med skøn udsigt over en flod eller savanne hvor dyreliv kan spottes.
Det er super lækre ophold, hvor alt er i topklasse, lige fra servicen til interiøret til maden – ja, de har næsten mulighed for at bestille godt vejr til dig også.
Det er gerne her priserne bliver lidt høje – og ærligt, så er vi bare mega misundelige, for det er sådan en luksus vi har valgt ikke have råd til, fordi vi ønsker at få flere oplevelser.
Men hvis du kunne være interesseret i nogle af disse lodges, så har vi udvalgt nogle af de billigere (og som ligger godt) her nedenfor til dig:
(Links er reklamelinks)
Rhino Post Safari Lodge
Rhino Post Safari Lodge tilbyder luksusindkvartering i Kruger Nationalpark, med 15 km grænse til Mala Mala og Sabi Sand uden hegn. Nyd de elegante suiter med balkon ud til Kruger, udendørs bruser og minibar. Opholdet inkludere morgen- og aftensmad.
Hamilton Tented Camp
Denne 5-stjernede luksusteltlejr i Kruger er omgivet dyreliv. Hamiltons Tented Camp byder skønne telte med verandaer, aircondition og lækre bade. Opholdet er all-inklusive + game drive. Nyd gourmetmad, udendørs pool, massage og daglige safariture.
Lion Sands Narina Lodge
Stilfuld privat safarilodge i Kruger parken med udsigt over Sabie-floden. Din suite har en privat terrasse og pool, hvor du kan se elefanter og andet dyreliv langs flodbredden. Af aktiviteter kan inkluderes game drives, bush walks og en overnatning i en romantisk luksustræhytte.
Men skal man bo inde i parken?
Nej, overhovedet ikke.
Du kan også vælge at opholde dig udenfor Kruger. Det valgte vi for alle tre ophold (mest fordi vi ikke vidste bedre). Og vi må virkelig sige at vi har lært en del om udsigter, reservater og afstande til at komme på safari i Kruger Nationalpark.
Der er dog lige noget vi skal have forklaret her. Der ligger nemlig rigtig mange private reservater i kanten af Kruger.
Det er nogle af Sydafrikas mere kendte private vildtreservater. Disse reservater ejes af en eller flere personer, som selv sætter reglerne omkring særlige tilladelser til at køre igennem og/eller bruge området til game drives.
Hvor mange der af disse reservater har vi ikke tal på. Men de fleste af disse, er indhegnet med deres egne dyr og lodges. Dyr som også er at finde inde i Kruger, men hvor du måske ikke kan finde The big 5.
Dog har 6 af disse reservater for nyligt fjernet deres hegn og deler nu land med Kruger. De hedder stadig private reservater, men hvis du bor i et af disse, så har du mulighed for at se flere dyr.
Disse 6 reservater er: Sabi Sands, Balule, Timbavati, Klaserie, MalaMala og Manyeleti.
Det gode ved dette er naturligvis at dyrene kan finde artsfæller og kan bevæge sig frit rundt i hele Kruger parken.
Ophold i et private reserve
Når det nu er beskrevet, så kan vi fortælle om vores egen oplevelse i et privat reservat.
Et af vores ophold ved Kruger NP havde vi logeret os på Thornhill Safari Lodge (reklamelink). Vi kunne se på Google Maps og på kort over Kruger parken at den lå forholdsvis tæt på Orpen indgangen, så vi tænkte at det kunne være et lækkert ophold.
Vi havde godt læst at Thornhill lå i Guernsey Reserve, men vi vidste ikke at det var et indhegnet område på 400 hektarer, med 15 andre lodges og camps.
Dog kan du hverken høre eller se noget til de andre steder, når du opholder dig på dit lodge.
Efter at have sunket vores indtryk omkring Thornhill, så kan vi godt se at det er sådan et lodge der gerne vil have gæster direkte fra Hoedspruit lufthavn. Så kan de afhente gæsterne, køre dem på game drives, tage dem på bush walks og andre seværdigheder de også tilbyder. Og gæsterne kan nyde lodgen med pool, drinks og inkluderede måltider.
Noget af det større dyreliv der kunne findes i Guernsey er giraffer, impalaer, strudse, hyæner, vilde hunde og leoparder.
Ved ankomst var vi bare ikke forberedt på hvordan vi skulle gribe dette ophold an. Det var vores første rejse til Sydafrika, så vores mission var selvfølgelig at komme på safari i Kruger Nationalpark så meget som muligt, så vi fandt opholdet upraktisk.
Andre skønne ophold udenfor Kruger
Men det er muligt at bo udenfor parken og stadig opleve dyrelivet i Kruger fra udsigten eller poolen.
Dette kunne vi på de to andre ophold vi havde.
Vores første ophold var ved Malelane indgangen, en af de to indgange der ligger helt i bunden af parken.
Vi opholdte os på Riverview Inn (reklamelink), hvor vi spottede elefanter fra vores terrasse og der var krokodiller og flodheste nede i den flod der adskilte os fra Kruger.
Og vores sidste ophold tog vi på Sabie River Bush Lodge (reklamelink), som ligger 20 min fra Paul Kruger indgangen, som ligger i den nedre del af parken.
Dette blev virkelig vores bedste ophold.
Endnu engang med en flod imellem os og Kruger, hvor vi kunne ligge i poolen og få et gabe-show fra flodhestene i floden hver dag og vi fik set giraffer på den modsatte side.
Dette er bestemt to ophold vi vil anbefale til billige penge.
Derudover så har vi har listet 3 ophold, der ligger godt som er i priskategorien 1000-2500 kr pr. nat – og som ligger godt, uden at være for langt væk fra Kruger indgangene.
(Links er reklamelinks)
River House Lodge
River House Lodge ligger ved Kruger Nationalparks sydlige indgang, Malelane. Oplev den afrikanske bush og dyreliv, samt Swazilands naturskønhed og Mozambiques attraktioner. Slap af på den store terrasse, nyd poolen og udsigten over krokodiller og flodheste. Tolv unikt indrettede værelser med balkon og moderne faciliteter.
Kruger Safari Lodge
Kruger Safari Lodge, ved Manyeleti Game Reserve, grænser op til Kruger Nationalpark og Sabi-Sand Private Game Reserve. Nyd luksuriøse telte med aircondition og en-suite badeværelser. Oplev morgensafari, bushwalks og heldagsture. Slap af med sundowners, og nyd et sydafrikansk måltid, mens nattedyrene vågner.
Kruger Gate Hotel
Kruger Gate Hotel ligger lige ved Paul Kruger Gaten langs Sabie-floden. De rummelige værelser har aircondition og eget badeværelse. Tag på safari i parken og se Big 5 fra deres åbne safarikøretøjer. Eller nyd poolen og se om du kan spotte The big 5 fra soldækket. Morgen- og aftensmad er inkluderet
Tag med billejen på safari i Kruger Nationalpark
Vi er kæmpe fans af kør-selv rejser, det giver bare flere oplevelser og mere frihed.
Så vi lejede selvfølgelig en bil, så vi kunne komme på safari i Kruger Nationalpark på egen hånd.
Vi vil til enhver tid anbefale Discover Cars (reklamelink) – det er vores absolutte go-to, når der skal lejes bil rundt om i verden.
Du kan leje biler fra alle tidligere nævnte lufthavne, selv fra Skukuza, men der skal du være hurtig, for bilerne forsvinder hurtigt.
Det kræver ingen stor 4×4 bil at tage på eventyr inde i Kruger Nationalpark. Der er fine asfalterede veje og jo, der er også grusveje, men de kan nemt klares, selv med en medium størrelse bil. Man kører bare lidt langsommere end på de primære veje.
Og selv, hvis du ikke ønsker at køre på grusvejene, så skal du ikke være bekymret om du ser dyreliv. Faktisk vil vi indrømme at vi så mest dyreliv på de asfalterede veje.
Men husk at overholde fastgrænserne på 50 km/t på de asfalterede veje og 40 km/t på grusvejene – og hold altid tilbage for dyreliv. I Sydafrika er det dyrene der har forkørselsret.
5 gode råd til din kør-selv safari i Kruger Nationalpark:
- Som noget af det første – kør ind på en rest camp og køb et guidehæfte til Kruger i souvenir shoppen. Vi købte den guide der hedder MAP & GUIDE og den blev simpelthen vores Kruger bibel. Der er gode ruter i, anbefalinger til hvor du kan finde dyrelivet, du kan se i bogen hvad de forskellige fugle og dyr hedder og meget meget mere. Vi er kæmpe fans.
- Tag afslappende tøj på – du skal sidde i bilen i mange timer.
- Hav snacks og drikkevarer med. (køb en foldbar køletaske du kan medbringe – så drikkevarer, snacks og andre kølevarer kan holdes køligt.)
- Sørg for at have tanket bilen inden du kører ind i parken. Der er meget få tankmuligheder derinde.
- Og til sidst – hav tålmodighed med dyrelivet.
Game drives og kør selv safari i Kruger Nationalpark – Hvad koster det?
Nu har vi været forbi ophold, reservater og billeje, så her vil vi prøve at forklare hvordan du kan komme ind og se dyrelivet.
Hvis du har lejet bil og vil ind i Kruger, så har du selvfølgelig mulighed for enten at køre selv på safari i Kruger Nationalpark eller du kan tage på game drives.
Og hvis du ikke har billeje, men blot er hentet fra lufthavnen og nyder dagene på dit lodge, så vil vi bestemt anbefale dig at tage på game drives. (hvis de ikke allerede er inkluderet)
Næsten alle lodges og ophold nær Kruger har mulighed for at tilbyde game drives.
Priser til Kruger
Der er én pris når du kører selv – nemlig prisen for at komme ind i Kruger. Det kostede 460 Rand pr. person (172 DKK) i 2023.
Du skal ved hver indgang, parkere din bil og gå ind for at registrere bil og antal personer der skal ind i parken.
På registreringen skal bla. skrives pasnummer og bilens nummerplade.
Hvis du tager på en game drive, kan der være mange forskellige faktorer der påvirker din pris. Men du skal ikke registrere dig – det sørger din safari-guide for.
Der er tre forskellige game drives. Morgen, eftermiddag og en heldagstur (ca. 9 timer) og faktisk også en aften-drive, hvis du bor inde i Kruger.
Vi tog på en eftermiddags drive fra Thornhill, den kostede 1.047 DKK (for 2 personer)
Og så tog vi en heldagstur fra Sabie, den kostede 898 DKK (for 2 personer)
Som du kan se så fik vi meget mere for pengene i Sabie, men den blev kørt inde i Kruger.
Det gjorde vores eftermiddagstur fra Thornhill ikke. Den blev kørt inde i Timbavatu Reserve (en af de private reservater, som ikke længere har hegn til Kruger). Og det betød at der måtte køres off-road, så vi kom dybere ind i bushen.
Der må ikke køres off-road i Kruger – heller ikke game drives.
Så det kommer an på hvor din game drive bliver kørt, hvor mange timer du er afsted og hvad din lodge har sat af pris.
Alt sammen noget der kan være svært at vide på forhånd.
Hvor mange dage er optimalt i parken
Uhh, den her er meget individuel. For vores eget vedkommende, så kunne vi godt bruge måneder derinde – bare køre og opleve dyrelivet hver dag.
Men hvis vi skal se på det med ferieplanlægnings-briller, så vil vi sige minimum 3 nætter/4 dage. Så kan du godt nå at få både The big 5 (hvis du er heldig) og andre skønne dyr at se – og evt. tage en dukkert i poolen på dit lodge.
Ellers vil vi ikke sætte maximum dage på – hvis du har mulighed og råd til at tilbringe en uge eller to ved Kruger, så gør det. Men hvis du har tid, vil vi anbefale dig at komme ud og opleve Drakensbjergene og Panoramaruten med de smukke vandfald.
Hvis du er nysgerrig, så læs vores rejsebudget for 17 dages rejse med panoramaruten og safari i Kruger Nationalpark
Den bedste tid at tage på safari i Kruger Nationalpark
Der er som sådan ikke nogen ”bedste tid” at opleve Kruger NP på, for hver sæson har sine egne højdepunkter.
Og uanset hvornår du har mulighed for at rejse til Sydafrika, så vil du få nogle rigtig fine oplevelser.
Vejret svinger selvfølgelig efter årstiderne, som er modsat vores.
Sommeren (november-april)
Sommeren er regntiden i Kruger parken. Det starter slut oktober med at regnen begynder at fylde floder og vandhuller, hvilket resulterer i, at bushen bliver grøn og frodig.
Dyrene er nogle gange lidt sværere at se i sommersæsonen, fordi vegetationen er tæt. Hvilket selvfølgelig er helt naturligt, da det også er i okt/nov der kommer en masse nye dyreunger til i parken.
Sommermånederne kan være virkelig varme og med høj luftfugtighed. Derfor er disse måneder også typisk præget af lange dage med regn og/eller voldsomme eftermiddags tordenbyger.
Hen mod mar/apr begynder vegetationen at skifte fra tyk og frodig til en lidt mere sparsom og brunede nuancer. Temperaturen begynder at blive køligere om natten, men dagene er stadig varme. Spredte tordenbyger kan stadig opleves om eftermiddagen.
Vinter (maj-oktober)
Selvom de fleste faktisk foretrækker at rejse til Sydafrika mens der er den frodige vegetation, så er den tørre vintersæson nok den bedste tid til at observere det afrikanske dyreliv i Kruger Nationalpark.
Hvis vi altså skal vælge en sæson.
I maj/jun begynder der at komme køligere temperaturer og vegetationen begynder at visne og smide bladene.
I Kruger kan temperaturene komme ned omkring 6-12° om natten hen over vinteren, så derfor er det en god idé at medbringe varmt overtøj til de tidligere og sene game drives.
Foråret (sep/okt) er højsæson for tørken med varme og tørre vinde, en grøn/brunlig kulisse og sparsom vegetation. Men det betyder derimod at dyrene er nemmere at spotte.
Floderne og specielt vandhullerne er helt lave, så der kan ses mere dyreliv ved disse områder – og generelt er oplevelsen af dyrelivet rigtig god.
De første regnbyger kan begynde mod slutningen af oktober og tegn på forår og en vådere sæson er begyndende.
Hvor kan du finde mest dyreliv i Kruger
Selvfølgelig er der dyreliv at finde i hele Kruger.
Men da der er forskellig vegatation i parken, så har dyrene fundet sig tilrette i deres egne elementer.
Og nu deler vi bare lidt af det, vi har læst os til og oplevet…
Vi læste på et tidspunkt, at hvis du ikke har meget tid til at opleve parken og ønsker at se The big 5, så placér dig i den sydligste sektion, det er dér der er mest dyreliv.
Især ruten mellem Skukuza, Lower Sabie, Crocodile Bridge, Berg-en-dal og tilbage til Skukuza (eller hvor du nu starter) vil det være ”nemt” at spotte The big 5. (Disse er rest camps inde i Kruger)
Det kan vi måske godt tilslutte os… vi opholdte os ved Orpen gate, Paul Kruger gate og Malelane gate. Og det var ved Paul Kruger indgangen (nær Skukuza) vi så 4 ud af the big 5 + mange andre lækre dyr som vilde hunde og geparder.
Det var ved Malelane (nær berg-en-dal) vi så det sidste “big 5-dyr”; næsehornet.
Men inde i Kruger kommer du nemt forbi vildsvin, giraffer, elefanter, bøfler, flere forskellige hjortedyr og en masse flotte fugle. Ville også gerne sige hyæner, men jeg tror alligevel vi var lidt heldige.
Det samme om disse:
Faktisk en lille sjov historie med vores næsehorn ved Malelane…
Det var allerførste gang vi kører ind i Kruger. Det var i egen bil og vi er stået tidligt op for at komme ind og se parken og dyrene vågne.
Vi er lige kørt ind i parken og efter 10 min kører vi over en bro, hvor der er en udtørret flod nedenunder.
Vi ser en klump gråt langt væk. Det er så langt væk at vi ikke kan se om det er dyr eller store sten.
Desværre, har vi ikke kikkert med, men vi har vores store zoom på kameraet, så Kenneth zoomer alt det han kan og tager et billede. Han kigger på den lille skærm på kameraet og siger ”det er bare et par flodheste der ligger og sover”
Og vi kører videre.
Meeen, det var det slet ikke! Da vi kom tilbage på hotellet og fik billederne op på skærmen, så vi at vores allerførste dyr vi har set og taget billede af i Kruger parken faktisk er – to sovende næsehorn!
Vi var vidst ikke selv helt vågne.
Heldigvis, så vi senere ved samme udtørrede flod, et fint vågent næsehorn, der gik og græssede.
Så note til dig: Hvis du ser noget der ligner et par flodheste eller sten på lang afstand, så tjek lige igen… det kunne være det første næsehorn du ser.
Info om Kruger parken som du skal tage stilling til
Er der malaria i Kruger?
Ja, desværre.
Kruger Nationalpark ligger i en malaria zone i Sydafrika og derfor skal du forberede dig på at tage malaria medicin.
Dog har vi læst at myggene er minimalt til stede over vinteren, hvor det er meget tørt – det vil sige fra maj frem til start oktober. Så der kan du gøre op med dig selv om du behøver det.
Til info, så rejste vi i og omkring Kruger fra midt september til starten af oktober og vi valgte ikke at tage malaria medicin.
Er der rabat på at komme ind i Kruger parken?
Både ja og nej, det kommer selvfølgelig an på om du bor udenfor parken og hvor mange gange du regner med at skulle ind i Kruger NP. Og evt. andre naturreservater, hvis du er på rundrejse i Sydafrika.
Du kan på SanParks købe et wildcard der giver adgang til op til 80+ nationalparker og reservater – alt efter hvilket kort du køber.
En enkelt tur ind i parken koster 460 Rand pr pers.
Et wildcard koster 3.780 Rand pr pers / 5.905 Rand for et par / 7.065 Rand for en familie (indtil 31. okt 2024) – alle gyldigt i et år.
Det betyder at du skal bruge kortet minimum 9 gange som enkeltperson / 7 gange som par / familien kommer an på hvor stor den er.
Vi er lidt kede af at have misset dette wildcard. Udover at vi var på safari i Kruger Nationalpark 4 gange på egen hånd, så var vi også i andre naturreservater og parker, som også er inkluderet i kortet, så vi kunne have sparet en del.
Men man kan jo ikke vide det hele… og det er derfor vi har lavet denne guide til dig.
Tag med os på eventyr!
Tilmeld dig vores rejseunivers, hvor vi skriver om rejser, oplevelser, udfordringer på rejser og mange andre spændende rejserelateret ting.
Vi rejser ud 2-3 gange om året i et par måneder af gangen til forskellige steder i verden.
Så kom med ud på eventyr!
Vi håber, at vores rejseguide til ophold og safari i Kruger Nationalpark, kan hjælpe dig med at planlægge et fantatsisk safarieventyr.
Hvis du har spørgsmål til Sydafrika, Kruger Nationalpark eller bare synes at denne post var nyttig og brugbar, så skriv os endelig en kommentar nedenfor – vi vil meget gerne høre fra dig.
Del gerne denne post på din:
Find mere om smukke Sydafrika her:
Rejsebudget for vores rundrejse i Sydafrika – Cape Town og Garden Route
Hvad koster en rundrejse i Sydafrika? Det det kommer selvfølgelig an på hvad du vil opleve og hvordan. Men vi kan her give dig et
Et kør selv eventyr i Sydafrika med safari, vandfald og skønne ophold
Efter at have oplevet Cape Town og den smukke Garden Route i det sydlige Sydafrika, tog vi en indenrigsflyver til nye eventyr i den nordlige del…
Rejsebudget for vores 17 dages rejse til Sydafrika – inkl. Kruger Nationalpark
Vi er nu nået til anden del af vores rejse til Sydafrika. Ligesom du har fået et rejsebudget for den første del af vores rejse,