Billig transport i Berlin – 9 euro billet – sommer 2022

Vi sidder på en lækker italiensk restaurant på en sidegade fra Kurfürstendamm med et vennepar, som vi lige har fundet ud af, også er i Berlin.

Tjenerne er friske og laver lidt sjov med vores teenagere og spørger pludselig hvor mange dage vi er i Berlin.

Venneparret kom i går og skal være her i 4 dage. Vi er kun på gennemrejse og skal kun tilbringe omkring 24 timer i Berlin.

LÆS MERE: Vores oplevelser i Berlin på 24 timer

Vores tjener bliver ivrig for at forklare noget… på hans tyske med italiensk accent, tror vi han vil fortælle noget om transport i Berlin.
Vi forstår ham ikke rigtig.

Han nævner U-bahn, tram m.m. og vores vennepar fortæller stolt at de har købt et 72 timers Berlin Pass til 29 euro pr. person. De er fire!

Vi kan se alle alarmer i tjenerens udseende og han går pludselig febrilsk rundt, mens ordene ”no, no, no” kommer ud af ham.

Han kan ikke få udtrykt sig og kigger efter en anden tjener i nærheden uden held. Han henvender sig derfor til kunden der sidder ved bordet ved siden af os og spørger om hun kan hjælpe med at oversætte.

Det han så ivrigt ville fortælle var at Tyskland har indført 9 euro billetter til hele Tyskland over sommeren 2022 og dermed også til transporten rundt i Berlin.

(Denne post kan indeholde reklamelinks <– hvad er det?)

9 euro billet i Berlin

Kom med på eventyr!

Tilmeld dig vores rejseunivers, hvor vi skriver om rejser, oplevelser, udfordringer på rejser og mange andre spændende rejserelateret ting.
Vi rejser ud 2-3 gange om året i et par måneder til forskellige steder i verden.
Så kom med ud på eventyr!

Transport i Berlin for kun 9 euro

Vores vennepar var ret ærgerlige, hvilket er meget forståeligt.

Tyskland har indført disse 9 euro billetter i hele Tyskland til lokal- og regionaltog, U-Bahn, S-Bahn, busser og sporvogne, for at tyskerne kan spare lidt på deres økonomi hen over sommeren 2022. Et initiativ for at lokke rejsende tilbage efter en lang pandemi.

Og det kommer heldigvis også os danskere til gode.

Tog i Berlin 9 euro
U bahn i Berlin

For de 9 euro kan du køre i en hel måned i enten juni, juli eller august. Så du kan stadig nå at benytte dig af det formidable tilbud.

Du kan købe billetterne i de gule standere på stationerne rundt i Berlin. Du vælger blot 9 euro billetten, hvilken måned den skal gælde for og hvor mange du skal bruge.

Vi betalte med mastercard, som virkede fint og det hele gik super nemt. Du kan også bruge VISA til købet eller kontant, hvis det virker bedre for dig.

Når du starter med at bruge billetterne skal de lige valideres/stemples (ligesom da vi brugte klippekort herhjemme engang) og der skal egentlig også skrives navn på hver billet. 

Derefter skal du blot have dem på dig.

Du kan læse mere om 9 euro billetten på bahn.de

Køb billet i Berlin
Rejs med tog i Berlin

U-bahn og S-bahn – mest brugte transportform

Med kun omkring 24 timer i byen og et hotel ude på Kurfürstendamm, så var transport i Berlin meget oplagt for os.

Selvom det ikke var første gang i byen for nogen af os, så skulle vi alligevel lige have en føling med hvordan det nu var med U-bahn og S-bahn.

Med det fine kort, som vi fik med fra vores hotel (og som højst sandsynligt ligger på alle hoteller) var transport i Berlin lige til.

Når vi kom gående til en station på gadeplan, kunne vi se hvor banen kunne tage os til og hvor vi evt. skulle skifte for at finde næste spændende seværdighed i Berlin.

Transport i Berlin
Berlin transport

Imponerende stationer, hurtig mad og liv i undergrunden

Vi fik set en del stationer på vores tur rundt i Berlin. Vi skiftede mange gange og fik set nogle flotte indgange til stationerne og ikke mindst nogle store imponerende stationer.

Specielt Berlin Hauptbahnhof (Berlins hovedbanegård) er en station du ikke må gå glip af.

I fem åbne etager kan du opleve et helt fantastisk liv og fra højeste niveau kan du se helt ned til undergrundsbanen der kører på nederste niveau. Banegården betjener dagligt 1100 tog.

Indgang til transport i Berlin
Hovedbanegård i Berlin

En anden meget flot station der bør fremhæves er Museumsinsel, som med sin midnatsblå stjernehimmel skaber en ganske unik stemning og følelse af dybde mod nattehimlen.

På rigtig mange stationer rundt om i Berlin, finder du myldrede menesker og en spændende atmosfære.

Nattehimmel i Berlin undergrund

På de store skiftesteder, kan du finde en masser butikker og madboder i gangene der forbinder de forskellige U –og S-linjer.

Der er næsten altid mad at finde i undergrunden, lige fra små thai-restauranter til hyggelige bagerdiske hvor du kan finde alt fra Pretzels til sandwiches.

Lige til info: I Berlin er det stadig påkrævet at bære mundbind i offentlig transport. (juli 2022)

Mad i undergrunden
Hurtig mad i Berlin

Vi håber at vores oplevelser i Berlin og med 9 euro billetten kan hjælpe dig med at få et nemt og overskueligt overblik over transporten i Berlin.
Hvis du har spørgsmål, kommentarer eller bare synes at denne artikel var nyttig, så skriv os en kommentar nedenfor – vi vil meget gerne høre fra dig.

Vidste du at...

Når du køber noget igennem vores links, støtter du os med en lille kommision.
Det har ingen betydning for din pris overhovedet… så vil du støtte os?

(F.eks hvis du bruger nedenstående reklamelinks)

Find mere om smukke Tyskland her:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *