Rejsebudget for vores rejse til Malaysia
Hvad koster en rejse til Malaysia?
Det vil vi forsøge et give dig et indblik i her.
Økonomi og struktur er super vigtig for os når vi rejser. Intet løber løbsk og vi har en fornemmelse for hvad vores budget ligger på inden vi tager afsted.
Hver dag på rejsen, skriver vi op hvad vi har brugt penge på, for at se om vi selvfølgelig overholder det budget vi havde forestillet os at bruge på rejsen.
Malaysia er tildels et billigt rejseland, men det hele kommer selvfølgelig an på hvor billigt (eller dyrt) du ønsker at rejsen skal være.
Vores rejse til Malaysia tog os rundt i 20 dage – kun afbrudt af 10 dages eventyr på Sumatra i Indonesien.
Vi rejser ikke backpacker-stilen, men mere som almindelig sparende rejsende – og alligevel forsøger vi ikke at gå på kompromis med noget. Nogle vil kalde det lidt budget-rejse, men vi bor på nogenlunde fine hoteller/ophold med eget toilet/bad og vi får eventyr i verdensklasse.
Som skrevet så havde vi en kort smuttur til Indonesien, så for at kunne sammensætte samme “rute” på din rejse til Malaysia, så vil der “mangle” en enkelt indenrigsflyvning.
Vi er ved at få skrevet mange af vores eventyr ned fra vores rejse til Malaysia. Du kan finde dem alle sammen under vores destinationsside – MALAYSIA.
Vi arrangerede og bookede selv alle komponenter på vores rejse til Malaysia. Lige fra overnatninger og indenrigsfly til kontakt til lokalt bureau, der sørgede for vores tur til Taman Negara Nationalpark.
Her i vores “Hvad koster en rejse til Malaysia”-post deler vi alle udgifter med dig. Fra flybilletter og hoteller, til alle de små udgifter, som Grab-ture, drikkepenge og Kenneths næsten obligatoriske tur til frisør.
Hvad koster en rejse til Malaysia så?
Som tidligere nævnt så kan prisen på en rejse til Malaysia variere, selvfølgelig afhængigt af flere faktorer. F.eks. tidspunktet for rejsen, hvor mange dage du har til rådighed, hvad du ønsker at opleve, type af indkvarteringer og meget mere.
Vi rejste til Malaysia fra ca. midt marts til ca. midt april 2024 (og som nævnt, afbrød vi Malaysia med en tur til Indonesien). Men alle priser du ser er kun fra vores rejse rundt i Malaysia.
Når du læser videre i posten kan du se at vi har udspecificeret de forskellige poster. Hvor vi har boet, hvad vi har brugt penge på og hvad de forskellige attraktioner koster.
Vi rejser 2 personer i delt dobbeltværelse på denne rejse – så alle priser nedenfor er for 2 personer.
Og alle priserne er i danske kroner.
Flybilletter til Malaysia (t/r Kuala Lumpur) 10.744 kr
Overnatninger: 7.528 kr
Arrangeret 3 dages-tur med HAN Travel: 2.561 kr
Attraktioner: 1.092 kr
Mad, drikke og snacks: 4.335 kr
Transport: 2.244 kr
Diverse (drikkepenge, souvenirs mm.): 745 kr
Samlede udgifter: 29.249 kr
NOTER TIL REJSEBUDGETTET
Flybilletter til Malaysia:
Endnu engang bookede vi vores flybilletter på Turkish Airlines hjemmeside.
Rejsen blev med én mellemlanding i Istanbul på både på ud –og hjemrejsen. Prisen på flybilletterne er inkl. 1 stk. indtjekket bagage hver, samt en håndbagage selvfølgelig.
Turkish Airlines er et rigtig fint flyselskab og vi har fløjet med dem… jeg ved ikke hvor mange gange. Men hvad vi denne gang blev opmærksomme på er at størstedelen af deres ansatte i Malaysia er muslimer (ligesom resten af landet i øvrigt).
Vi mærkede det tydeligt da der skete noget med vores hjemrejse-fly og der var minimal hjælp fra flyselskabet fordi de var utrolig underbemandet pga. Eid (fejringen af ramadanens afslutning). Der var ingen hjælp at hente og minimal hjælp blev afsat til at hjælpe os og de andre 350 flypassagerer, der ufrivilligt strandede i Kuala Lumpur.
Det betød for os, at vi blev 36 timer forsinket.
Da Turkish Airlines ikke er et EU registreret flyselskab, så er der ingen kompensation at hente. Det er bare surt show.
Overnatninger:
Vores mission, ved alle vores rejser, er at forsøge at holde overnatningerne for under 500 kr pr. nat. Naturligvis ikke for enhver standard. Det skal se pænt og nydeligt ud, det må gerne ligge godt og så skal vi selvfølgelig have wifi, når nu vi rejser med computeren under armen.
I Malaysia lykkedes det os fint med at holde os omkring de 500 kr pr. nat. Vi boede de fleste gange på 3* ophold og vores gennemsnitlige pris pr. nat blev 418 kr. for et delt dobbeltværelse.
Ved nogle ophold havde vi morgenmad inkluderet, ved andre kunne vi tilkøbe det og i lejligheden i Kuala Lumpur kunne vi handle ind til køleskabet.
Overnatninger på vores rundrejse i Malaysia:
(Hotellink er reklamelink)
5 nætter i Kuala Lumpur på KLCC Suites Platinum 2
2 nætter i Taman Negara nationalpark (læs mere i nedenstående pakke)
3 nætter på Perhentian Islands i en skøn træhytte
3 nætter i Georgetown på Penang på Victoria Garden Hotel
4 nætter på Langkawi på Wings by Croske Resort Langkawi
2 nætter i Kuala Lumpur på The Everly Putrajaya
Arrangeret tur
Vi havde arrangeret en nem og problemfri tur, der tog os til Taman Negara Nationalpark.
Vi blev hentet i Kuala Lumpur, havde al transport, ture og mad inkluderet.
Og så sørgede de også for at vi kom videre til vores næste destination efter turen. Og derfra videre til lufthavnen efterfølgende.
Det var super nemt. Og faktisk sad vi og regnede prisen ud for de enkelte komponenter, hvis vi skulle booke det hele selv – og det var ikke fordi det var meget dyrere.
Og med i denne pakke var også ordet “bekymringsfrit”.
Du kan læse mere om denne tur i posten: Taman Negara Nationalpark – på eventyr i Malaysias ældgammel regnskov
Prisen på turen lyder på ialt: 2.561 kr for os begge
Attraktioner
At opleve, se kulturen og naturen er noget af det vigtigste på vores rejser. Derfor er det en post vi ikke sparer meget på.
Vi havde en del oplevelser i Kuala Lumpur – men rigtig mange seværdigheder er gratis. F.eks. Batu Caves, Thean Hou Templet og Masjid Waliyah Moskeen. Derudover så var det også skønt at opleve byerne og parkerne, som selvfølgelig også er gratis.
Priserne vi gav i marts/april 2024 for 2 personer:
KL Eco Park (Kuala Lumpur) – 118 kr
KL Bird Park (Kuala Lumpur) – 255 kr
½-dags kajak leje (Perhentian Island) – 45 kr
Penang Hill Funicular (Penang) – 90 kr
Skycap+Skybridge (Langkawi) – 280 kr
24 timers scooterleje + benzin (Langkawi) – 111 kr
Snorkel/øhop-tur (Langkawi) – 193 kr
Totalt for 2 personer: 1.092 kr
Mad, drikke og snacks
Det er utrolig billigt at leve i Malaysia.
Vi er ikke dem der går ud på restaurant hver aften. Faktisk, havde vi en fin lejlighed i Kuala Lumpur med køkken. Så der kunne vi også købe nogle nudler der blot skulle kogende vand i eller varme noget i mikroovnen.
Det var sværere de andre steder.
Men med en post på 4.335 kr, så har vi et madbudget på næsten 220 kr om dagen for 2 personer. Det er okay.
Vores dyreste måltid i Malaysia kostede os 390 kr. Vi fandt en lækker italiensk restaurant i Georgetown på Penang. Det havde vi brug for og gik all-in med vin, sodavand, lækre pasta/pizza-retter og dessert.
Derudover så havde også et par “dyre” aftensmåltider på Langkawi, hvor de kostede omkring 250-300 kr for cocktails, sodas og middag.
Transport i Malaysia
I Malaysia fik vi brugt GRAB rigtig meget. GRAB er Sydøstasiens svar på Uber og det er super fine biler og høflige mennesker der kører rundt.
I alt kørte vi rundt for 862 kr.
Vores GRABs til Kuala Lumpur city og retur til lufthavnen kostede begge omkring 115 kr.
Vores båd tur/retur Perhentian Island kostede os 210 kr.
Til slut havde vi to indenrigsfly:
Et fra Penang til Langkawi som kostede 597 kr.
Og det andet fra Langkawi til Kuala Lumpur som kostede 575 kr.
Begge disse flyvninger var med AirAsia – et fint lavprisflyselskab i Asien.
Diverse
Den sidste post er vores diverse post. En god blanding af alt mulig.
Nogle af de store poster her er egentlig bare shopping til os selv. Den post alene lyder på 320 kr.
Ellers har vi her forsøgt at dele posten lidt op, da det måske kan være en fordel for dig at se hvad vi har brugt på de forskellige dele.
Permit til Taman Negara Nationalpark + en guidebog om parken kostede 50 kr og Conservation fee til Perhentian Island kostede 90 kr.
Vi har også givet drikkepenge til folk vi har taget billeder af, musikere, rengøring, grabchauffører og tjenere.
Denne post løber op i 119 kr, men alligevel er den ikke hel nøjagtig, for mange gange kunne vi lægge drikkepenge på regningen på restauranter eller tilføje tips i GRAB-app´en– så der er lidt skjulte drikkepenge i disse poster også.
Vi købte et sim-kort til 104 kr.
Og Kenneth kom til frisøren for 62 kr.
Kom med på eventyr!
Tilmeld dig vores rejseunivers, hvor vi skriver om rejser, oplevelser, udfordringer på rejser og mange andre spændende rejserelateret ting.
Vi rejser ud 2-3 gange om året i et par måneder til forskellige steder i verden.
Så kom med ud på eventyr!
Vi håber, at vores rejsebudget for Malaysia, kan hjælpe dig med en indikation om hvad en rejse til Malaysia koster.
Hvis du har spørgsmål til Malaysia eller bare synes at denne post var nyttig og brugbar, så skriv os en kommentar nedenfor – vi vil meget gerne høre fra dig.
Del gerne denne post på din:
Find mere om lækre Malaysia her:
Taman Negara Nationalpark – på eventyr i Malaysias ældgamle regnskov
Vi tager dig her med på eventyr i en af verdens ældste regnskove. Efter at have suget de mange oplevelser og indtryk til os som
Tropeparadis på Borneo med kæmpeøgler og babyskildpadder
Netop ankommet til Sandakan fra Kuala Lumpur, starter vi vores lille rejse rundt på Borneo. Vi er ankommet om formiddagen og har egentlig kun en
Fantastisk oplevelse på Borneo: Orangutanger i Sepilok
Mens vi fordøjer de sidste 24 timer, hvor vi har boet på en tropeø ude i Suluhavet og har oplevet kæmpeøgler og babyskildpadder, tager speedbåden